Huener
Νεοφερμένο μέλος
Η Huener αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 110 μηνύματα.

Σουηδία έχω ακούσει και εγώ ως την πιο έξυπνη λύση - με βλέπω να αρχίζω σουηδικά από Οκτώβρη...
gegeorgiou90
Δραστήριο μέλος
Ο gegeorgiou90 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 446 μηνύματα.

Εγώ διαφωνώ με την Αμερική, αλλά απόψεις είναι αυτές. Οκ.Δεν ξέρω σε ημερίδες για ειδικότητα εξωτερικό μας έχουν πει ότι Ελβετία την ξεχνάμε με μόνο γαλλικά καθώς είναι πολυ περιορισμένες οι θέσεις. Για τη γαλλία δεν ξέρω την ποιότητα εκπαίδευσης αλλά έχω ακούσει για πολλούς οφθαλμίατρους συγκεριμενα να μετακομίζουν εκεί, μετά την ειδικότητα.
Όποιος έχει όρεξη για διάβασμα για εμένα η καλύτερη επιλογή μακράν είναι η Αμερικήαν και είναι σκληρές οι συνθήκες στην ειδικότητα, ανταμείβονται πιο μετά.
paskmak
Διάσημο μέλος
Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.118 μηνύματα.

Ποιες άλλες χώρες της ευρώπης ειναι καλές για ειδικότητα (/+ μετακόμιση);;; Ισπανία, Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία και τέτοια έχουμε καμία γνωση;
Γερμανία και Ελβετία .
ειδικά Ελβετία το σύστημα είναι πιο φιλικό όσον αφορά τον προσωπικό ελεύθερο χρόνο και την γραφειοκρατία.
αν ξέρει κανείς καλά γαλλικά ή γερμανικά (ή και ιταλικά), η Ελβετία είναι μονόδρομος, αν θέλει κανείς να εκπαιδευτεί καλά και να έχει γενικότερα ποιότητα ζωής καλή.
Xryssa
Νεοφερμένο μέλος
Η Xryssa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 60 ετών και Γονιός Φοιτητή. Έχει γράψει 25 μηνύματα.

Συμφοιτητρια της κόρης μου έχοντας τελειώσει ιατρική Αθήνας πήγε στη Γερμανία για να κάνει ειδικότητα νευροχειρουργικής, αφού έδωσε τρεις φορές μια πολύ σκληρή εξέταση σε γερμανική ιατρική ορολογία. Είναι τώρα δύο χρόνια εκεί και την έχουν μόνο για βοηθό, δεν την αφήνουν να ακουμπήσει ασθενή, παίρνει περίπου 5000 καθαρά αλλά σκέφτεται να επιστρέψει αφού δεν χειρουργεί
paskmak
Διάσημο μέλος
Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.118 μηνύματα.

Συμφοιτητρια της κόρης μου έχοντας τελειώσει ιατρική Αθήνας πήγε στη Γερμανία για να κάνει ειδικότητα νευροχειρουργικής, αφού έδωσε τρεις φορές μια πολύ σκληρή εξέταση σε γερμανική ιατρική ορολογία. Είναι τώρα δύο χρόνια εκεί και την έχουν μόνο για βοηθό, δεν την αφήνουν να ακουμπήσει ασθενή, παίρνει περίπου 5000 καθαρά αλλά σκέφτεται να επιστρέψει αφού δεν χειρουργεί
Στην ειδικότητα δεν χειρουργείς πολύ, συνήθως , ειδικά τα πρώτα χρόνια, και ειδικά σε πολύ εξειδικευμένες ειδικότητες.
πρέπει να κάνει υπομονή , να δείχνει ενδιαφέρον και να τακτοποιεί την δουλειά πανω στις κλινικές. Αν έχει έφεση και ταλέντο, θα παίρνει όλο και περισσότερα χειρουργεία .
gegeorgiou90
Δραστήριο μέλος
Ο gegeorgiou90 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 446 μηνύματα.

Νομίζω σε όλες τις χώρες του κόσμου, οι γιατροί από άλλες χώρες δουλεύουν ως νοσηλευτές, εκτός αν έχουν C2 στην γλώσσα και μετά από 1000 εξετάσεις και πιστοποιήσεις έμμεσα ξαναβγάλουν την εκεί ιατρική.
Ουριήλ
Διάσημο μέλος
Ο Ουριήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 2.218 μηνύματα.

Για την Αμερική συμφωνώ, μιας που ήταν μια από τις δυο επιλογές μου, τα έχω ψάξει αλλά και ρωτήσει. Μπορεί να ξεκινήσεις με έναν χάλια μισθό αλλά μόλις τελειώσεις… αυτό που είπες.
Ξεχνάμε όμως ότι δεν είναι μόνο το διάβασμα για την Αμερική. Ακόμα και αν περάσεις τις εξετάσεις, υπάρχουν και οι έρευνες. Και δεν μιλάω για περιοδικά χαμηλού index αλλά για περιοδικά γνωστα στον ακαδημαϊκό χωρο. Επισης και η πρακτική στην Αμερική όπου πρέπει να πληρώσεις αρκετά για τουλάχιστον τρεις μήνες, μετά το interview, που δεν είναι καν σίγουρο αν θα σε πάρουν. Όπως παντού, οι γνωριμίες είναι οι πιο σημαντικές.
Επισης και η Βίζα, πρέπει να μείνεις δυο χρόνια μετά στην Ελλάδα. Αν τους πεις ότι θέλεις να μείνεις εκεί για παντα gl
Τέλος πάντων, αποφάσισα να πάω στην Ελβετία. Έχω ξεκινήσει τα Γερμανικά, έχω Β2 στα γαλλικά όπου θα δώσω για C1 σε κιγο καιρό και όταν όλα πάνε καλά θα ξεκινήσω και Ιταλικά. Όντως οι θέσεις δεν είναι αρκετές στο γαλλικό καντόνι αλλά μια χωρα με τέτοια πανεπιστήμια και εγκαταστάσεις, είναι δύσκολο να μην την επιλέξεις.
@Dr. Gl. Luminous μην ξεχνάμε ότι στην Αμερική δεν έχουν όλες οι ειδικότητες τον ίδιο μισθό. Για λοιμωξιολογος που θέλω, έχει τον πιο χαμηλό μισθό μετά από την παιδιατρική και ο μισθός ισούται με τον μισθό αυτόν στην Ελβετία.
Ξεχνάμε όμως ότι δεν είναι μόνο το διάβασμα για την Αμερική. Ακόμα και αν περάσεις τις εξετάσεις, υπάρχουν και οι έρευνες. Και δεν μιλάω για περιοδικά χαμηλού index αλλά για περιοδικά γνωστα στον ακαδημαϊκό χωρο. Επισης και η πρακτική στην Αμερική όπου πρέπει να πληρώσεις αρκετά για τουλάχιστον τρεις μήνες, μετά το interview, που δεν είναι καν σίγουρο αν θα σε πάρουν. Όπως παντού, οι γνωριμίες είναι οι πιο σημαντικές.
Επισης και η Βίζα, πρέπει να μείνεις δυο χρόνια μετά στην Ελλάδα. Αν τους πεις ότι θέλεις να μείνεις εκεί για παντα gl
Τέλος πάντων, αποφάσισα να πάω στην Ελβετία. Έχω ξεκινήσει τα Γερμανικά, έχω Β2 στα γαλλικά όπου θα δώσω για C1 σε κιγο καιρό και όταν όλα πάνε καλά θα ξεκινήσω και Ιταλικά. Όντως οι θέσεις δεν είναι αρκετές στο γαλλικό καντόνι αλλά μια χωρα με τέτοια πανεπιστήμια και εγκαταστάσεις, είναι δύσκολο να μην την επιλέξεις.
@Dr. Gl. Luminous μην ξεχνάμε ότι στην Αμερική δεν έχουν όλες οι ειδικότητες τον ίδιο μισθό. Για λοιμωξιολογος που θέλω, έχει τον πιο χαμηλό μισθό μετά από την παιδιατρική και ο μισθός ισούται με τον μισθό αυτόν στην Ελβετία.
paskmak
Διάσημο μέλος

Καλή επιλογή. Και γω για εκεί σκέφτομαι να την κάνω το επόμενο διαστημα
Xryssa
Νεοφερμένο μέλος
Η Xryssa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 60 ετών και Γονιός Φοιτητή. Έχει γράψει 25 μηνύματα.

Συμβουλή από μια μαμά τριών γιατρινων που έχει μάθει πολλά όλα αυτά τα χρονια: μην πάτε στο εξωτερικό για να κάνετε ειδικότητα, θα σας βάλουν σε ειδικότητα που έχουν ανάγκη για τα πρώτα χρόνια κι όχι σε εκείνη που θέλετε εσείς, θα σας βάλουν να ξεκινήσετε διδακτορικό για να έχουν έτοιμα papers εκείνοι και θα σας χρησιμοποιούν για βοηθούς όπου έχουν ανάγκες. Τελειώστε την ειδικότητα που θέλετε εδω- εκτός λίγων εξαιρεσεων οι λίστες έχουν αραιώσει- και πηγαίνετε στο εξωτερικό ως ειδικοί πλέον είτε για 2-3 χρόνια για την εξειδίκευση και την εμπειρία είτε για μονιμοτερη διαμονή, αν μείνετε ευχαριστημένοι.
paskmak
Διάσημο μέλος

Συμβουλή από μια μαμά τριών γιατρινων που έχει μάθει πολλά όλα αυτά τα χρονια: μην πάτε στο εξωτερικό για να κάνετε ειδικότητα, θα σας βάλουν σε ειδικότητα που έχουν ανάγκη για τα πρώτα χρόνια κι όχι σε εκείνη που θέλετε εσείς, θα σας βάλουν να ξεκινήσετε διδακτορικό για να έχουν έτοιμα papers εκείνοι και θα σας χρησιμοποιούν για βοηθούς όπου έχουν ανάγκες. Τελειώστε την ειδικότητα που θέλετε εδω- εκτός λίγων εξαιρεσεων οι λίστες έχουν αραιώσει- και πηγαίνετε στο εξωτερικό ως ειδικοί πλέον είτε για 2-3 χρόνια για την εξειδίκευση και την εμπειρία είτε για μονιμοτερη διαμονή, αν μείνετε ευχαριστημένοι.
Δεν ισχύει αυτό σε καμία περίπτωση .
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 2 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 89 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Than003
- thewitcher
- Mammy Nun
- Corfu kitty
- aris65
- Lathy
- gegeorgiou90
- AggelikiGr
- tsiobieman
- Dr. Gl. Luminous
- abyssiniancat
- Xryssa
- Frozensun
- theodle
- sophieee
- Huener
- andromaxh07
- Scandal
- korlef
- waakaq
- tan07
- sophiaa
- Hased Babis
- allall1
- Dkate
- greg08
- geneticist
- mariarina
- charmander
- jellojina
- Unboxholics
- Pyotr_Krasnov
- flytern
- sakplat
- Geraldsaga
- shuuu
- Κλημεντίνη
- BatGuin
- thenutritionist
- jYanniss
- Sotiris 12
- ioanna2007
- antonis97
- mimis
- Primary Care
- eukleidhs1821
- gianikit
- hello1234
- Anna1974
- Jauahahwiwisjs
- Atrlef
- Hmmytheos
- bibliofagos
- E.Z
- Kate1914
- Ryuzaki
- Drscientist
- P.Dam.
- Lia 2006
- FNC_Sophia
- GV221
- ang12_012
- Panatha mono
- elinamav
- Paragontas7000
- MariaApo
- andreouk
- Helen06
- ladybookworm
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.