Κάτι τέτοια διαβάζω και μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι, πραγματικά...
Τι πάει να πει "τι σε τρώει να παίρνεις χρήμα καλό από τόσο μικρή ηλικία";;; Που δεν είπε καν το παιδί πως θέλει να παίρνει τρελά λεφτά, απλά ρώτησε πόσα... Δηλαδη τι; Ως φοιτητής κάποιος θα πρέπει να δουλεύει για την ψυχή της μάνας του; Ο δικός του κόπος δεν έχει σημασία να ανταμοιφτεί επειδή (πιθανώς) έχει βοήθεια και από γονείς και τα βγάζει πέρα; Άρα τι; Να πάει όπου βρει και σιγά μώρε αφού ένα χαρτζιλίκι είναι, ας μην παίρνει και τα νόμιμα, ας μην του βάζουν και ένσημα, ας πάρει και λίγο κάτω από τον βασικό, θα ζήσει τι πειράζει; μικρός δεν είναι; και ένσημα θα μαζέψει...
Δεν ξέρω για εσάς, εγώ βλέπω δυστυχώς παντού να μην βάζουν τα νόμιμα και νέα παιδιά να δουλεύουν υπό άθλιες συνθήκες. Συμβαίνει, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να διεκδικούμε τουλάχιστον αυτά που ορίζει ο νόμος και να μην προσπαθούμε για το καλύτερο που μπορούμε. Οι μισθοί είναι πλέον μισθοί πείνας, τα ενοίκια είναι στον Θεό και όλο και περισσότεροι νέοι ή φοιτητές αναγκάζονται να συγκατοικούν. Φυσικά και έχει σημασία πόσα θα παίρνει. Και αν όντως έχει στήριξη από γονείς, ας βάλει και κάτι στην άκρη δεν είναι πως δεν θα τα χρειαστεί. Πόσοι και πόσοι δυσκολεύονται να πάρουν και ένα μεταχειρισμένο αυτοκόκίνητο.
Για να απαντήσω πάντως και στην ερώτηση, τα έκανα και τα δύο και σπουδές χωρίς να δουλεύω και σπουδές με δουλειά και αν μπορείς να μην δουλεέυεις έχεις την δυνατότητα να εστιάσεις περισσότερο στις σπουδές σου ή κάποια έξτρα δραστηριότητα που μπορεί να σου χρησιμεύσει πχ ξένη γλώσσα. Υπάρχουν όμως και δουλειές που μπορούν να συνδυαστούν κάπως και με δουλειά, αρκεί θεωρώ να μην είναι υπερβολικά πολλές ώρες, ιδανικά κάτι το καλοκαίρι ή σκ.