Εργασία - Σεζόν - αναζητώ πληροφορίες

Jesse_

Νεοφερμένο μέλος

Ο Jesse_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 24 μηνύματα.
Πόσο εύκολα μπορώ να βρω εργασία για σεζόν; Απλώς να ψάξω αγγελίες στο διαδίκτυο; Ή χρειάζομαι κάποιο μέσο για να με πάρουν; Όσοι έχετε δουλέψει σεζόν, πως είναι οι συνθήκες. Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω ή να λάβω υπόψη;

jYanniss

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο jYanniss αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 167 μηνύματα.
Καλησπέρα, όχι τι μέσο, αυτό μας έλειπε! Έχει στο fb ομάδες που ανεβάζουν αγγελίες.
Αν έχεις κάποια προϋπηρεσία ακόμα καλύτερα, αλλά γενικά θα βρεις.

Οι δυσκολίες πολλές. Δεν ξέρεις που θα μένεις μπορεί να είσαι κάπου οκ, μέχρι αστο, έχω δει άτομο να μένει σε μέρος που σιχάθηκα να μπω μέσα στο χώρο.

Δύσκολα θα βρεις κάπου να σου δώσουν να μένεις μόνος, συνήθως 3-4 άτομα, το οποία είναι και το πιο δύσκολο θεωρώ. Θα παρακαλάς να έρθει η ώρα να πας στη δουλειά να μην είστε ο ένας πανό στον άλλον.

Σημαντικό
Διαπραγματεύσου καλά το μισθό σου! Μην ξεχνάς ότι θα είσαι 7/7 από 12 μέχρι ποιος ξέρει πόσες ώρες. ( αυτό εννοείται θα το ξέρε, δε θα πας έτσι αιντε αιντε.) πριν αρχίσεις τα τηλέφωνα θα φτιάξεις checklist.

Γενικά θέλει πολύ υπομονή, και παίζει ρόλο και η ηλικία άλλο να είσαι 20 άλλο 30

Τελευταία επεξεργασία:

Joji

Επιφανές μέλος

Η Ιωάννα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης & Κοινωνικής Εργασίας Πατρών. Έχει γράψει 8.333 μηνύματα.
1.Πόσο εύκολα μπορώ να βρω εργασία για σεζόν;
Αρκετά. Ψάχνουν συνέχεια άτομα.
2.Απλώς να ψάξω αγγελίες στο διαδίκτυο;
Ναι, βοηθάει αρκετά. Στείλε βιογραφικά όπου βλέπεις θέση εργασίας που σε ενδιαφέρει. Τώρα αυτές οι αγγελίες μπορεί να είναι είτε σε site ειδικά ή ακόμα και στο FB.
3. Ή χρειάζομαι κάποιο μέσο για να με πάρουν;
Αν και βοηθάει, όχι, δεν είναι απαραίτητο. Ειδικά στις μικροεπιχειρήσεις. Στις αλυσίδες ίσως είσαι πιο safe στη θέση που βρίσκεσαι αν προέρχεσαι από γνωστό.
4. Όσοι έχετε δουλέψει σεζόν, πως είναι οι συνθήκες. Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω ή να λάβω υπόψη;
Δύσκολες. Αν σκέφτεσαι να δουλέψεις σε ξενοδοχείο, περίμενε ξεπάτωμα. Και δεν εννοώ απλά τρέξιμο, ούτε νερό δεν θα προλαβαίνεις να πίνεις. Ετοιμάσου να στάξεις. Αλλά τα λεφτά είναι καλά, με μέσο μεροκάματο 50 ευρώ. Ό,τι δίνεις παίρνεις. Αν έχω μια συμβουλή να σου δώσω, αυτή είναι να πας με παρέα, τουλάχιστον την πρώτη σεζόν, για να σου βγει καλύτερα. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις άτομα που ξέρεις μαζί σου. Βοηθάει πολύ στη διαχείριση όλου αυτού που θα περάσεις. Δεν είναι άσπρο μαύρο. Υπάρχουν μέρες που θα είναι πολύ καλές, άλλες που θα είναι μέτριες και άλλες σκατά. Υπάρχουν managers που πρήζουν πούτσα κι άλλοι πιο ήπιοι. Είναι που θα πέσεις. Αν θες να πας μόνος σεζόν, προτείνω τουριστικά μαγαζάκια. Ξέρεις, αυτά στην άκρη του δρόμου. Απλά δεν ξέρω τι παίζει με τη διαμονή εκεί. Και τώρα που ανέφερα τη διαμονή, ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ να διευθετήσεις από την συνέντευξη που θα μένεις και πως. Να ρωτήσεις λεπτομέρειες, αν θα μένεις με συγκάτοικο, αν είναι σε καλή κατάσταση τα δωμάτια… Μετά για τα λεφτά, να ξεκαθαρίσεις πόσα θα είναι τα καθαρά σου, να κανονίσεις τα ρεπό σου και να σιγουρευτείς ότι θα πάρεις αυτά που έχεις κανονίσει. Ιδανικά βρες κάποιον που έχει ξανά δουλέψει στην επιχείρηση που σε ενδιαφέρει και ρώτα τον. Γλίτωσα πολλές σφαίρες επειδή έχω παρέα που έχει κάνει πάνω από 2 σεζόν και ξέρει τι της γίνεται. Και είμαι σχετικά καλά τώρα. Έμφαση στο σχετικά.

Αυτά. Καλή τύχη!
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Α και κάτι άλλο. Μη φοβάσαι να φύγεις αν δεις ότι δεν σου δίνεται αυτό που ζήτησες ή σε κακομεταχειρίζονται. Σηκώνεσαι και ΦΕΥΓΕΙΣ. Δεν χρωστάς σε κανέναν τίποτα. Εσύ έρχεσαι πρώτος από όλα. Μην ενισχύετε την εκμετάλλευση. Όσο κάθεστε, τόσο θα συνεχίσουν να τα κάνουν και σε εσάς και στους επόμενους που θα ‘ρθουν.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια