Επιλογή τμήματος

nicole1982

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η nicole1982 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας (Αθήνα). Έχει γράψει 321 μηνύματα.
Καλησπέρα. Ο γιος μου δίνει του χρόνου πανελλήνιες και δεν είναι ακόμα σίγουρος για το τι θέλει. Είναι στο 4ο πεδίο.
Θα ήθελα γνώμες για βιομηχανικής σχεδίασης και παραγωγής του ΠΑΔΑ και Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής του ΠΑΔΑ και Γραφιστικής του ΠΑΔΑ. Εύκολες, δυσκολίες τμημάτων και επαγγελματικές προοπτικές. Επίσης, το εσωτερικής αρχιτεκτονικής θα ταίριαζε πιο πολύ σε κορίτσια ή είναι ένα τμήμα που ακολουθείται και από αγόρια;

Δεν ξερω για τις συγκεκριμενες σχολες αλλα το ΠΑΔΑ τελευταια πιστευω εχει παρει τα πανω του και ειναι ενα αρκετα καλο πανεπιστημιο.
Επίσης, το εσωτερικής αρχιτεκτονικής θα ταίριαζε πιο πολύ σε κορίτσια ή είναι ένα τμήμα που ακολουθείται και από αγόρια;
Αυτο νομιζω ειναι ενα εντελως λαθος κριτηριο ομως. Δεν υπαρχει σχολη που "ταιριαζει μονο σε κοριτσια" ή "μονο σε αγορια". Υπαρχει ομως σχολη που σε ενδιαφερει και θες να ακολουθησεις

εντελως λαθος κριτηριο
Καλά, σίγουρα, απλώς μου πέρασε σαν σκέψη, επειδή σε κάποια επαγγέλματα υπάρχουν τα στερεότυπα αυτά πχ βλέπουμε στη φιλοσοφική, κυρίως σε τμήματα φιλολογίας μεγάλο αριθμό κοριτσιών. Επίσης, λίγους άνδρες νηπιαγωγούς θα συναντήσει κάποιος σε σχέση με τον αντίστοιχο αριθμό γυναικών. Αντιθέτως, όπως μου είχε αναφέρει ο σύζυγός μου, στο ΤΕΙ Ηλεκτρολογίας, όταν σπούδαζε, το γυναικείο φύλο ήταν μειονότητα.

Καλημερα
Εξαιρετική η ερωτηση σας και μπραβω που ψαχνεστε.
Ότι σας πω προερχεται από προσωπικη ματια και αντιληψη αγορας και δεν βασιζεται σε καποια ερευνα που δεν ξερω και αν υπαρχει.
Βιομηχανικης σχεδιασης και παραγωγης ΠαΔΑ
5ετης σχολη μηχανικων με δικαιωμα εγγραφης στο ΤΕΕ.
Ξαδελφακι με τους μηχανολογους και τους ηλεκτρολογους και την ονομαζουν και ως ΄΄μηχανολογους γραφειου’’
Επειδη καποτε θα γινω μηχανικος και σταβοβλεποντας προς τους μηχανικους και διαβαζοντας τα μαθηματα της βλεπω ότι είναι μια καθαρη σχολη μηχανικων με μπολικα μαθηματικα και φυσικη και κυρως μαθηματικη και μηχανικη σκεψη.
Αντιλαμβανομαι ότι το παιδι ειναι στο 4 πεδιο οπότε λεω ότι πρεπει να εχει αγαπη για τα μαθηματικα και να είναι διατεθειμένο κα κανει προετοιμασια στην φυσικη. Έτσι θα μπορεσει να την περπατησει καλα καθοτι είναι πολύ δυσκολη σχολη.
Ως ανταγωνιστες εχει τις ομορες σχολες στα Χανια την Ξανθη την Χιο και τη Σινδο και συγγενεύει πολύ με τις σχολες μηχανολόγων και δευτερεύοντος με τους ηλεκτρολογους ,,,,με αυτους όμως να ασχολουνται κυριως με αλλα θεματα και όχι με την παραγωγη
Επισεις ανταγωνιστες είναι τα κορίτσια των μηχανολογων του ΕΜΠ που επιλεγουν σχεδον ολα την κατεύθυνση παραγωγης χωρις όμως να εχουν την σχεδιαση ..καλα αυτά είναι και λιγα.

Είναι βαρυ το ονομα στην αγορα και το πεδιο δρασης πολύ μεγαλο.
Κάθε μεγαλη εταιρια που εχει παραγωγη και εμπορια ποιοντων ή υπηρεσιων τους εχει αναγκη.
Από Ναυτιλιακές για υποστηριξη πλοιων ,δομικες και μηχανολογικες κατασκευές , αποθηκεύσεις και διανομες, τροφιμα,επιπλα , πληροφορικη, τηλεπικοινωνίες ,δίκτυα , ενεργεια, περιβάλλον και ότι άλλο …μεχρι και μεγαλες εταιριες ρουχων και μοδας γιατι αυτοι ξερουν από κλωστουφαντουργια.
Αυτό σημαινει και χρηματα και σταθερότητα και εξελιξη.Η σχεδίαση δεν εχει πολύ βαρυτητα γιατι εδώ παραγουμε μονο τροφιμα και όχι επιπλα και μηχανηματα και αλλα.
Σημαίνουσα και με περιεχομενο η θεση σε κάθε εταιρια.
Η σχολη λογω πολύπλευρων γνωσεων υπερτερεί των σχολων Διοικησης Επιχειρησεων, ΔΕΤ και Βιομηχανικής Διοίκησης του παπει.
Η σχολη αυτή κανονικα ανοικει στο 2ο πεδιο αλλα αν εχω μαθηματικη σκεψη και προσπαθησω και την φυσικη με προετοιμασια όλα καλα θα πανε και θα ειμαι σε πλεονεκτικη θεση γιατι και οι αλλοι από το 4ο πεδιο θα είναι.
Η σχολή κυρίως απευθύνεται σε αγόρια…ε και ποιος το λέει αυτό? Τα ιδια τα κοριστια το ‘’λενε’’ που δεν πανε στους μηχαλονογους.
Εδώ είναι το προεδρικο διαταγμα 99/2018 που οριζει τα δικαιωματα των Μηχανικων παραγωγης και διοίκησης οπου μπορειτε να δειτε την ευελιξία αντικειμενων εργασιας.

Συνεχιζεται

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back