Γεια σε όλους
Λοιπόν είχα ξανά ρωτήσει στο θέμα της ΑΣΚΤ αλλά δεν δέχθηκα κάποια απάντηση, οπότε θα το ρωτήσω και εδώ λίγο διαφορετικά μήπως γνωρίζετε κάτι.
Δίνω πανελλαδικές φέτος και πάνω - κάτω ξέρω τα τμήματα που μου αρέσουν πολύ. Το θέμα είναι ότι ποτέ δεν είχα σκεφτεί κάποιο επάγγελμα, πράγμα δύσκολο να το ξερεις στα 16,5 σου.
Λοιπόν, φέτος ειδικά, συνειδητοποίησα πόσο μου αρέσει η έννοια της (οπτικής) αντίληψης, της μνήμης, της γεωμετρικής ψυχολογίας (Ψυχολογία των σχημάτων κλπ), τα χρώματα, η προσοχή και γενικά αυτό το κομμάτι. Όλο αυτό πώς σπουδαζεται και πώς λέγεται πιο περιεκτικά για να μπορέσω να κατευθυνθω;
Οκ, φαντάζομαι αφορά γνωστικη Ψυχολογία και νευροψυχολογια. Άλλοι μου είπαν ότι πρέπει να σπουδάσω γνωσιακη Επιστήμη που έχει και Ψυχολογια αλλά δεν είναι μόνο αυτό, κάνεις και τεχνητή νοημοσύνη, γλωσσολογία κλπ.
Τα παραπάνω μπορεί εν μέρη να μου τα προσφέρει το τμήμα ιστοριας και φιλοσοφίας της Επιστήμης και μετά μόνο με μεταπτυχιακό πάνω στη Γνωσιακή επιστήμη.
Από την άλλη, αν περάσω Ψυχολογία, μπορώ πάλι να πάρω τις βάσεις για γνωστική Ψυχολογια και μετά πάλι μεταπτυχιακό.
Τι πιστεύετε; Γνωρίζετε κάτι παραπάνω; Υπάρχει παρεμφερες επάγγελμα έστω στο εξωτερικό; Ίσως κάποιο άλλο τμήμα από θεωρητική; Το θεωριας και ιστοριας της τέχνης τα μελετά κάπως αυτά; Κοίταξα το πρόγραμμα σπουδών του αλλά έχει κυρίως ιστορίες, λογοτεχνίες και 2 μαθήματα ψυχολογίας της τέχνης.
Αυτά που έχω στο μυαλό μου είναι: Ψυχολογία, ΙΦΕ, θεωρια τέχνης, φωτογραφία, βιβλιοθηκονομιας και συστημάτων πληροφόρησης.
Για πείτεεεε