Η επιλογή σχολής ιδιαίτερα όταν είσαι 16/17 είναι μία πολύ δύσκολη απόφαση για όλους. Εγώ πριν 2 χρόνια ήθελα να γίνω βιολόγος και τώρα όπως βλέπεις από το προφίλ μου έκανα εγγραφή σε σχολή κινηματογράφου... Τα φέρνει κάποιες φορές έτσι η ζωή!
Αυτά που οδήγησαν εμένα τότε να πάρω μία εν τέλη λάθος απόφαση για τις σπουδές μου ήταν η έλλειψη πλήρης κατανόησης του τι εστί να σπουδάζεις βιολογία. Οπότε πρώτο tip που θα σου έδινα θα ήταν να κοιτάξεις το πρόγραμμα σπουδών και τους τομείς απασχόλησης των πτυχιούχων από τα τμήματα που σε ενδιαφέρουν. Δεύτερον, να κάνεις αυτό που εσύ πραγματικά θέλεις, αλλά αυτό είναι πολύ δύσκολο όταν είσαι ακόμα λύκειο και δεν έχεις ακόμα πλήρη γνώση του κόσμου και όλων των διαφορετικών εργασιών που υπάρχουν, ενώ παράλληλα μπορεί να έχεις και μία διαστρεβλωμένη άποψη για το τι πραγματικά είναι ένα επάγγελμα. Τέλος, υπάρχει και η επιλογή του ΣΕΠ, αν σε ενδιαφέρει αυτό. Εγώ είμαι κάπως σκεπτικός απέναντι του αλλά έχω γνωρίσει παιδιά που τα έχει βοηθήσει αρκετά στην επιλογή σχολής.