Επιλογή παιδαγωγικής σχολής: δημοτικής εκπαίδευσης VS νηπιαγωγών VS ειδικής αγωγής vs φιλολογία;

Ydroxoos'007

Νεοφερμένο μέλος

Η Ydroxoos'007 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών και Μαθήτρια Γ' λυκείου. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Καλησπέρα και καλή επιτυχία στους υποψήφιους και τις υποψήφιες. Δίνω φέτος πανελλήνιες.Διαλεξα κατεύθυνση ανθρωπιστικών σπουδών γιατί μου άρεσαν τα μαθήματα της σε αντίθεση με των άλλων κατευθύνσεων....που δεν το είχα καθόλου. μέχρι πέρσι σκεφτόμουν την ψυχολογία περισσότερο!
Φέτος, μετά από συζητήσεις με δασκάλους, καθηγητές κ ψυχολόγους του περίγυρου μου...σκέφτομαι σοβαρά τα παιδαγωγικά! Αλλά δεν κρύβω ότι μου αρέσει πολύ κ η φιλολογία!!
Η ερώτηση μου είναι ποια από τις σχολές του τίτλου έχει ταχύτερη αποκατάσταση?

smarw

Δραστήριο μέλος

Η smarw αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 493 μηνύματα.
Πιστεύω το παιδαγωγικό , η φιλολογία δεν έχει σχεδόν καθόλου αποκατάσταση πλεον.Όσον αφορα την ψυχολογία ότι κάνεις θα είναι στον ιδιωτικό τομέα , πιστεύω πως είναι στο χέρι σου να το εξελιξεις.Καλή επιτυχία στις εξετάσεις!

Ydroxoos'007

Νεοφερμένο μέλος

Η Ydroxoos'007 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών και Μαθήτρια Γ' λυκείου. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Σ ευχαριστώ πολύ πολύ! Αρχικός στόχος η κατάκτηση των μορίων βέβαια😊😊😊

Sotiris.Y

Νεοφερμένο μέλος

Ο Sotiris.Y αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, Φοιτητής του τμήματος Ιταλικής Γλώσσας & Φιλολογίας ΕΚΠΑ και μας γράφει από Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 70 μηνύματα.
Παιδαγωγικό Ειδικής Αγωγής στο Βόλο θα σου πρότεινα. Επίσης υπάρχει και το τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής στη Θεσσαλονίκη (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) που βγαίνεις κι από κει Ειδικής Αγωγής!

Ydroxoos'007

Νεοφερμένο μέλος

Ευχαριστώ πάρα πολύ! Η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο δεν το γνώριζα!

smarw

Δραστήριο μέλος

Η smarw αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 493 μηνύματα.
Παιδαγωγικό Ειδικής Αγωγής στο Βόλο θα σου πρότεινα. Επίσης υπάρχει και το τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής στη Θεσσαλονίκη (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) που βγαίνεις κι από κει Ειδικής Αγωγής!
Γενικά επειδή στην οικογένεια μου είναι όλοι εκπαιδευτικοί και όλος μου ο κύκλος το ίδιο , αναρωτιέμαι ναι μεν η ειδική αγωγή έχει απορρόφηση τα τελευταία χρόνια αλλά δεν είναι κάπως δεσμευτικό αυτό; δηλαδή αν έχεις πτυχίο ειδικής αγωγής δεν μπορείς να διοριστείς ως κανονικός δάσκαλος , ενώ πολλοί γενικής κάνουν το αντίστροφο με ένα μεταπτυχιακό ειδικής αγωγής

Ydroxoos'007

Νεοφερμένο μέλος

Γενικά επειδή στην οικογένεια μου είναι όλοι εκπαιδευτικοί και όλος μου ο κύκλος το ίδιο , αναρωτιέμαι ναι μεν η ειδική αγωγή έχει απορρόφηση τα τελευταία χρόνια αλλά δεν είναι κάπως δεσμευτικό αυτό; δηλαδή αν έχεις πτυχίο ειδικής αγωγής δεν μπορείς να διοριστείς ως κανονικός δάσκαλος , ενώ πολλοί γενικής κάνουν το αντίστροφο με ένα μεταπτυχιακό ειδικής αγωγής
Κι εγώ το σκέφτομαι αυτό!
Η μία άποψη είναι ότι άλλο 4ετης φοίτηση σε ένα τόσο εξειδικευμένο αντικείμενο κι άλλο ένα 2ετες μεταπτυχιακό . Η άλλη άποψη είναι ότι όντως υπάρχει μετά ο περιορισμός γιατί σαν αμιγώς Ειδικής Αγωγής αποκλείεται κάνεις από τους γενικούς πίνακες δασκάλων - νηπιαγωγών!
Άλλο δίλημμα κι αυτό 😔
Νομίζω ότι αφού ξεπεραστεί ο σκόπελος των πανελληνίων....το μετά θα είναι ακόμη δυσκολότερο, δηλ. η επιλογή σχολών για το μηχανογραφικό 😔

Χρήστες Βρείτε παρόμοια