Επαναφορά των ΤΕΙ εντός των πανεπιστημίων με τριετή φοίτηση

Guest 454371

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

Μάλιστα δεν θα γίνουν ολα τα πρωην ΤΕΙ, που είναι πλεον Πανεπιστήμια, μετατροπή σε 3ετή αλλά όσα δεν καλύπτουν τα ακαδημαικά κριτήρια. Άρες μάρες κουκουνάρες από την Υπουργό.

-Κάνει τα πρώτην ΤΕΙ, τριετή, ενώ είναι ήδη Πανεπιστήμια με νόμο
-Δεν αναφέρει τι θα γίνει για τα παιδιά που μπήκαν τα τελευταία 2 χρόνια στα πρώην ΤΕΙ ( Με την επιλογή του Πανεπιστημίου)
- Δεν αναφέρει και δεν διευκρινίζει τι θα γίνει με εμάς που τελειώσαμε 4 χρόνια πτυχίο ΤΕΙ και όχι τρία.Εγώ έχω 240 ECTS , ΕΠΙΠΕΔΟΥ 6 , συνθήκη μπολόνια.

Βαρέθηκα με τη δεξιά. Όλο χαζομάρες σκέφτονται
 

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
α)Μάλιστα δεν θα γίνουν ολα τα πρωην ΤΕΙ, που είναι πλεον Πανεπιστήμια, μετατροπή σε 3ετή αλλά όσα δεν καλύπτουν τα ακαδημαικά κριτήρια. Άρες μάρες κουκουνάρες από την Υπουργό.

β)-Κάνει τα πρώτην ΤΕΙ, τριετή, ενώ είναι ήδη Πανεπιστήμια με νόμο
γ)-Δεν αναφέρει τι θα γίνει για τα παιδιά που μπήκαν τα τελευταία 2 χρόνια στα πρώην ΤΕΙ ( Με την επιλογή του Πανεπιστημίου)
δ)- Δεν αναφέρει και δεν διευκρινίζει τι θα γίνει με εμάς που τελειώσαμε 4 χρόνια πτυχίο ΤΕΙ και όχι τρία.Εγώ έχω 240 ECTS , ΕΠΙΠΕΔΟΥ 6 , συνθήκη μπολόνια.
ΕΒΕ: Τα ΤΕΙ επιστρέφουν - Τι σχεδιάζεται για τις σχολές χωρίς εισακτέους | Alfavita

α)Για τις οικονομικές σχολές που δεν άλλαξε κάτι άλλο πέρα απ' το όνομα ναι, για τις γεωτεχνικές σχολές και τις σχολές μηχανικών δε θα ήμουν τόσο σίγουρος, εφόσον τα τμήματα αυτά έγιναν 5ετούς φοίτησης χωρίς να γίνουν αντίστοιχα με τα πολυτεχνικά (επί της ουσίας δεν είναι ούτε πολυτεχνεία ούτε Τ.Ε.Ι. αυτή τη στιγμή, για να το πω απλά) αργά ή γρήγορα θα πάψουν να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των φοιτητών και θα επανέλθουν στην προηγούμενη κατάσταση (Τ.Ε.Ι.)...τα περί «μη κάλυψης ακαδημαϊκών κριτηρίων» καταλαβαίνει κι ένα μικρό παιδί πόσο μπούρδες είναι!:rolleyes:
Δεν υπάρχουν ακαδημαϊκά κριτήρια στην Ελλάδα, μόνο συντεχνιακά και ψηφοθηρικά...

β)Πανεπιστήμια εξακολουθούν μέχρι και σήμερα να είναι μόνο στα χαρτιά όπως ήταν και τα Τ.Ε.Ι., στην πράξη (επαγγελματικά δικαιώματα, πρόσληψη ως Π.Ε. αντί Τ.Ε. στο Δημόσιο κ.λπ.) δεν έχει αλλάξει κάτι τουλάχιστον με τις σχολές με τις οποίες έχουν πρόβλημα τα επιμελητήρια-νταβατζήδες (μηχανικών και γεωτεχνικών) πλην του ότι τα 5ετή προγράμματα σπουδών δίνουν πλέον master αντί bachelor (που δεν έχει κάποιο πρακτικό αντίκρισμα, αλλά έστω)...

γ)Λογικά αυτοί θα είναι τα θύματα της νέας τους παλινωδίας...κι άντε να βρουν το δίκιο τους μια χούφτα πτυχιούχοι στην Ελλάδα!Good luck...

δ)Δεν πιστεύω ότι θα επανέλθουν ως τριετή, δε βολεύει ΚΑΝΕΝΑΝ αυτό, ούτε καν το σκοπό για τον οποίο θα επανιδρυθούν που δεν είναι άλλος από το να πηγαίνουν εκεί όσοι έμεναν μέχρι πρότινος εκτός Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ώστε να ενοικιάζονται οι γκαρσονιέρες να κονομάνε οι καφετέριες τα σουβλατζίδικα κ.λπ.
Αν γίνουν τριετή κι είναι ισότιμα με Α.Ε.Ι. (αν δεν είναι και γίνουν π.χ. επιπέδου Ι.Ε.Κ. απλά δε θα πάει κανείς) τότε υπάρχει ο κίνδυνος να τα προτιμήσουν σε σχέση με τα 4ετή/5ετή υπάρχοντα πανεπιστημιακά τμήματα λόγω μικρότερης διάρκειας σπουδών!;)
 
Top