@ vassili498 τί εννοείς από τι ακριβώς κινδυνεύουν τα ΕΔ του ΤΕΕ?
@ antis συνεχίζεις να μπλέκεις στο μυαλό σου τα ακαδημαϊκά και τα εργασιακά. Στο μυαλό μου είναι πολύ καλά οργανωμένα και τα ανώτατα και τα μεταλυκειακά και τα πάντα. Δεν έχεις καταλάβει ότι δεν μιλώ για μένα και σε οδηγεί σε επιχειρηματολογία που κουράζει και τους αναγνώστες... Απλά εκθέτω τις απόψεις μου βάσει της ελληνικής πραγματικότητας.
Είναι ή δεν είναι στο χώρο εργασίας ΠΕ και ΤΕ διάκριση? Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν αγγελείες "ζητείται ΑΕΙ (πανεπιστήμιο) ή ΤΕΙ" ή "ζητείται ΤΕΙ ή ΙΕΚ"? χχχμμμμμ
Τα Πολυτεχνικά τμήματα που ανέφερα είναι δείγμα. Φυσικά θα υπάρχουν και άλλα. Είναι ή δεν είναι απόρροια του ότι δεν έχουν στο ΤΕΕ Ε.Δ.? Είναι ή δεν είναι πραγματικότητα ότι υπάρχουν σε ΟΛΕΣ τις βαθμίδες και είδη εκπαίδευσης τμήματα με ή χωρίς Ε.Δ.? Γιατί? Από που ξεκινάει το πρόβλημα? Σε αυτά δεν είδα σχολιασμό...
Και τώρα στα της ΑΔΙΠ η άποψή μου: Βγαίνει το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας αξιόλογο. Και το ΤΕΙ Κρήτης. Και το ΕΜΠ, και το ΓΠΑ, και το ΟΠΑ κλπ κλπ λέω εγώ. Στο Τμήμα ΕΦΠ ΓΠΑ που τελειώσα εγώ π.χ. γράφουνε "μέχρι αηδίας εμβάθυνση και πλουραλισμός στα μαθήματα και κόψτε μερικά"! Και στο ΤΕΙ Ζωικής Παραγωγής Άρτας αναφέρω, ότι βγήκε πολύ καλό και ΔΕΝ έπρεπε να κοπεί από τα μχανογραφικά, προσθέτω εγώ.
Άρα? Μήπως δεν θα έπρεπε να υπήρχαν ΤΕΙ και να ήταν κάτι άλλο? Μήπως τα Πανεπιστήμια να ήταν κάτι άλλο? Αν ναι, τότε πρέπει να είναι κάτι άλλο? Θα πρέπει να γίνουν όλα κάτι άλλο από ό,τι είναι? χχχχμμμμ Και αν όλα τα Τμήματα Ηλεκτρολογίας ΤΕΙ και Πολυτεχνείου βγούνε τέλεια ποιος "κερδίζει"? Και όλα τα κάνουμε Πολυτεχνεία ποιος "κερδίζει"? Και μπουν όλοι στο ΤΕΕ ποιος "κερδίζει"? χχχχχχμμμμμ
Και η "καυτή" ερώτηση: πρέπει να είναι όλοι ίδιοι???????????????????????????????????????????????????????? και μην "κλαψουρίσει" κανένας τότε "μα τελείωσα τη Χ πανεπιστημιακή σχολή και τελικά χτυπάω ενέσεις στη γριούλα"... γιατί την κάθε δουλειά που έχει ανάγκη η κοινωνία κάποιος πρέπει να την κάνει... και κάπως έτσι ξεκίνησαν τα ΑΕΙ/ΤΕΙ/ΙΕΚ/ΕΠΑΛ-ΤΕΕ-ΤΕΛ...
Και ναι antis είσαι λάθος αν δεν τα έχεις ΟΛΑ στο μυαλό σου με ΟΛΑ τα επίπεδα εκπαίδευσης και τί θα κάνει ο καθένας (και κατ΄ επέκταση του τί επιτρέπεται να κάνει ο καθένας). Αυτό προσπαθώ να αναφέρω λαμβάνοντας ως ευκαιρία το θέμα του ποστ...
Και ακόμα παραπέρα στο ποστ: Είναι μπλόκο στα ΕΔ των ειδικοτήτων ή έχουν Ε.Δ. αλλά δεν τους "φτάνουν"? Αυτό θα πάει για ένα-ένα ανάλογα με την ειδικότητα για απάντηση... Φυσικά όταν το Κράτος φτιάχνει οποιαδήποτε σχολή σε οποιοδήποτε επίπεδο εκπαίδευσης είναι απλά απαράδεκτο (και φυσικά υπάρχουν εν έτη 2012).
Και όταν με το καλό η ΑΔΙΠ βγάλει τα όποια θετικά και όποια αρνητικά για τον καθένα και αλλάξουν κατηγορία ο καθένας... η "δουλειά που αντιστοιχούσε στο σημερινό ΤΕΙ θα υπάρχει εκεί και θα περιμένει. Και άμα την κάνει ο ΙΕΚ (που ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ εν έτη 2012)... χχχχμμμμμμμμ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.