Λοιπόν κύριοι,όντως οι εξελίξεις τρέχουν και τα Π.Δ. βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο...
Ήδη έχουν πάει υπογεγραμμένα στο ΣτΕ για έλεγχο νομιμότητας,διαδικασία που συνήθως διαρκεί 15-30 μέρες...δεν ξέρω αν ανακοινώθηκαν σε ΦΕΚ αυτή τη στιγμή που μιλάμε,πάντως αν όχι να τα περιμένετε από μέρα σε μέρα...
Το πιο "δύσκολο" βήμα ΕΓΙΝΕ,το οποίο ήταν
να υπογραφούν απ'τα συναρμόδια Υπουργεία καθώς (εδώ και δεκαετίες) πάντα τα εκάστοτε Π.Δ. έμεναν "ξεχασμένα" στα συρτάρια του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. ή του ΥΠ.ΑΝ. (για τους Η/Μ) καθ' υπόδειξη του "βαθέους κράτους"...
Πάντως δεν ενθουσιάστηκα ιδιαίτερα (δεν το διάβασα διεξοδικά) καθώς είδα ότι μιλάει για ένα "διευρυμένο Τ.Ε.Ε." που
ΘΑ γίνει,για επαγγελματικά δικαιώματα που
ΘΑ απονέμει κατόπιν εξετάσεων που
ΘΑ διεξάγονται και...πράσινα άλογα ΘΑ καλπάζουν κ.λπ.!
Μου φάνηκε με λίγα λόγια,ότι και πάλι αφήνει πολλές ασάφειες και ΜΑΛΛΟΝ παραπέμπει το πρόβλημα στις καλένδες...κάτι που ίσως δώσει το δικαίωμα στο ΣτΕ (άλλο που δε θέλει

) να βγάλει τα Π.Δ. ως "ασαφή" και να τα στείλει πίσω για διορθώσεις,δίνοντας έτσι χρόνο για αντιδράσεις και πιέσεις κ.λπ.
Ποιό θα είναι το "νέο Τ.Ε.Ε.";Ποιοί θα δίνουν εξετάσεις,θα δίνουν όλοι ή μόνο οι μ$λάκες οι Τ.Ε.;Οι παλιοί απόφοιτοι θα ξανακάτσουν στα θρανία;Ποιά θα είναι τα "επίπεδα τεχνικής ευθύνης";
Αυτά πρέπει να ξεκαθαριστούν από ΤΩΡΑ απ'το ΣτΕ για να μη βρεθούμε προ εκπλήξεων,δηλαδή "μαντρώματος" άνευ όρων μέσα στο Τ.Ε.Ε. (που τόσο μας αγαπά)...
Υ.Γ. Για όσους "ξαφνιάστηκαν" έχω να ρωτήσω,περιμένατε να γίνει κάτι τέτοιο κατόπιν τυμπανοκρουσιών;Τέτοια πράγματα δυστυχώς μόνο "νύχτα" μπορούν να περάσουν,ακόμη κι αν είναι "δίκαια",ακόμη κι αν πρόκειται για εκκρεμότητες πολλών ετών!Διότι...Δημοκρατία έχουμε,οι πολλοί αποφασίζουν για τους λίγους!

Οι ΤΕ Μηχανικοί θα γράφονται στο ΤΕΕ.
Kαποιοι θα

κάποιοι θα
Ναι,ειδικά όταν θα έρχονται οι εισφορές υπέρ ΤΣΜΕΔΕ,θα γελάσουμεεεεε!