Επαγγέλματα με μέλλον

tsiobieman

Well-known member

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών και Φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής Ο.Π.Α. (Αθήνα) . Έχει γράψει 459 μηνύματα.
νομική : Πιστεύω αν κάποιος κυνηγήσει το ιδιωτικό επάγγελμα όπως ο Saul

τότε θα έχεις δουλειά, το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι νέοι προτιμάνε να δουλέψουνε σε μεγάλα γραφεία και φοβούνται ή δε μπορούν να επενδύσουν σε κάτι δικό τους.

Σε μία χώρα όπως η Ελλάδα θεωρώ πως μπορείς να βρεις διεξόδους και μια από αυτή είναι οδηγός- ξεναγός σε αρχαιολογικά μέρη φυσικά σε αυτή την περίπτωση πρέπει να ψαχτείς σε εταιρίες και να παορυσιάσεις όσο καλά γίνεται τον εαυτό σου. Σε μια χώρα με τόσα αρχαιολογικά μέρη και τόσα ωραία μουσεία με το Τουρισμό να είναι μια από τις βασικές οικονομικά απολαβές τις χώρας που φαίνεται παράξενο αν ένας καλός ξεναγός δε βγάζει καλά λεφτά.


Έχεις δίκιο αλλά οι αρχιτέκτονες μπορούν να εξειδικευτούν σε πολούς τομείς (όπως η διακοσμητική εσωτερικών χώρων κοκ),, πάλι αν έχεις ταλέντο και προμοτάρεις τον εαυτό σου μπορείς να πετύχεις. Το κλασικό επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού δε θα πετύχει΄γιατί μεν ο κόσμος δεν χτίζει και αν χτίσει παίρνουν την δουλιεά οι παλιοί μηχανικοί και οι εταιρίες.

+++
Πληροφορικη΄δεν την έβαλα μέσα γιατί μπορεί να ασκήσεις το επάγγελμα (δεν αναφέρομαι σε εκπαίδευση) χωρίς το πτυχίο και στις σχολές δε μαθαίνουν τπτ ουσιαστικό και ουσιαστικά αρχίζεις να μαθαίνεις μόνος σου. Όσοι μπαίνετε σε σχολές με σκοπό να σας μάθουν να είστε οι super προγραμματισμές κάνετε λάθος, μόνοι σας θα μάθετε, ψάξτε το από φοιτητές ακόμα.

___
Σε ολα τα επαγγέλματα εκτός από λίγα (πχ ιατρική --> ειδικότητα γενική ιατρική + καποιες αλλες ειδικότητες) για να πετύχετε πρέπει να γνωρίζετε καλά το επάγγελμα και τα μυστικά του, γιατί όπως είπαμε οι διορισμοί έχουν σχεδόν τελειώσει).
Μόνο για την πληροφορική να πω λίγα πράγματα γιατί για νομική κλπ δεν ξέρω, το μόνο επάγγελμα που μπορείς να κάνεις χωρίς πτυχίο που σχετίζεται με πληροφορική ειναι προγραμματιστης, και όχι ο προγραμματιστης δεν είναι το μόνο επάγγελμα που μπορεί να κάνει ένας πτυχιούχος πληροφορικής. Στη σχολή δεν μπαίνουμε με τη λογική να γίνουμε super προγραμματιστες (προγραμματισμό ξέρεις ήδη από το λύκειο στο Πανεπιστήμιο απλά μαθαίνεις νέες γλώσσες) , μπαίνουμε με τη λογική να μάθουμε καλύτερα τους τομείς πληροφορικής και για να μας λυθεί η απορία που την έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι, είναι τελικά η πληροφορική μόνο προγραμματισμός;; (εκεί αρχίζουν τα γλέντια :devil: ) υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που μπορείς να ασχοληθείς μόλις τελειώσεις τα οποία χρειάζονται οπωσδήποτε πτυχίο πχ Αρχιτεκτονική Υπολογιστών, Μηχανική Μάθηση, Εξόρυξη Δεδομένων, Τεχνητή Νοημοσύνη, Τηλεπικοινωνιες, Δίκτυα κλπ στα οποία οι γνώσεις προγραμματισμού απλά δεν επαρκούν χρειάζεσαι και τις γνώσεις μαθημάτων κορμού που βάζουν τις βάσεις για να μπορέσεις μετά να κατανοήσεις σε βάθος τις έννοιες τους και να εξειδικευθεις σε αυτά. Επισης ανέφερες ότι η σχολή δεν μας μαθαίνει τίποτα ουσιαστικό, θα έλεγα μας μαθαίνει το πιο σημαντικό από όλα, τον τρόπο σκέψης επίλυσης προβλημάτων οποιασδήποτε φύσεως που έχουν σχέση με την πληροφορική με τον πιο οικονομικό, σε χρόνο και πόρους, τρόπο και επιπλέον παίρνουμε γνώσεις για όλους τους τομείς πληροφορικής και μπορούμε να εξειδικευτουμε σε αυτούς και όχι μόνο στον προγραμματισμό όπως κάποιος που δεν έχει πτυχίο. Τέλος ανέφερες ότι τη δουλειά τη μαθαίνουμε μόνοι μας και γι αυτό δεν έγραψες την Πληροφορική, με την ίδια λογική και εσείς οι Ιατροί δεν μαθαίνετε τη δουλειά σας μόνοι σας; σας μαθαίνει ο καθηγητής όσα πρέπει για μια ασθένεια, τι φάρμακα χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της, πως γίνεται η διάγνωσή της κλπ. Μετα στην πράξη όμως τι γίνεται Φοκο; κάθε ασθενής δεν ειναι διαφορετικός; σου ρχεται ενα παιδί για παράδειγμα λες οκ έχει αυτή την ασθένεια, να χρησιμοποιήσω το χ φάρμακο; μήπως έχει αλλεργία;; να χρησιμοποιήσω κάτι πιο ήπιο ή κάτι πιο δυνατό; άρα και σεις οι Ιατροί δεν μαθαίνετε τη δουλειά σας μόνοι με τα διάφορα περιστατικά που βλέπετε κάθε μέρα στα νοσοκομεία ή στα Ιατρεία; οπότε την Ιατρική γιατί την έγραψες; Αυτά τα ολίγα ήθελα να πω και γω γιατί οι πτυχιούχοι πληροφορικής δεν γίνονται μόνο προγραμματιστες υπάρχουν κι άλλες διεξοδοι, δεν έχω κάτι μαζί σου Φοκο προς θεού απλά τα posts τα βλέπουν εκτός από μας και υποψηφιοι πανελλαδικών ίσως και μελλοντικοί μου συνάδελφοι και θέλω να ξέρουν τα πράγματα για την Πληροφορική όπως είναι και να μη νομίζουν ότι χαραμίζουν τη ζωή τους επειδή εισήχθησαν σε μια σχολή πληροφορικής :D.
 
Τελευταία επεξεργασία:

fockos

Well-known member

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,768 μηνύματα.
fockos - Έχω δει κάποια πραγματικά παράξενα post σου. Μερικές φορές μου φαίνεται ότι βρίσκεσαι μόνος σου σε άλλο κόσμο. Για παράδειγμα:


  1. Νομίζεις ότι η νομική και η ιατρική είναι οι καλύτερες σχολές. Είναι για σένα μάλλον που έχεις πατέρα δικηγόρο/γιατρό. Τα άλλα παιδιά παλεύουν με νύχια και με δόντια για τα 600€.

  2. Εκμηδενίζεις τα πολυτεχνία, την πληροφορική και τις θετικές επιστήμες γενικά τόσο απλά, ενώ ζούμε σε ένα κόσμο γεμάτο τεχνολογία που οι γνώσεις από τις σχολές αυτές έχουν τεράστια αξία (για όποιον τις εκμεταλλευτεί).

  3. Νομίζεις ότι τελειώνεις γιατρός ή δικηγόρος και τα 700€ που θα παίρνεις στην πρακτική/εργατικό φτιάχνοντας καφέδες και με πολύωρες βάρδιες είναι ότι καλύτερο υπάρχει και κανένας δεν μπορεί να σε φτάσει. Μάθε λοιπόν ότι κάποιος καλός τελειόφοιτος θετικών σχολών μπορεί να δουλέψει ακόμα και στην Ελλάδα με πολύ μεγαλύτερους (1000+) μισθούς. Υπάρχουν άπειρες προοπτικές για εργασία στο εξωτερικό(100k+/χρόνο) ή εξ'αποστάσεως (σχεδόν μισθοί εξωτερικού ενώ μένεις Ελλάδα). (Δεν βάζω μέσα επιχειρηματικότητα που όποιος θέλει κάνει παπάδες στην πληροφορική ειδικά)

  4. οδηγός- ξεναγός σε αρχαιολογικά μέρη και διακοσμητική εσωτερικών χώρων έχει καλές προοπτικές. Το ακούσαμε και αυτό.

  5. Έχεις σχετίσει την πληροφορική ΜΟΝΟ με τον προγραμματισμό χωρίς να έχεις ιδέα, με βάση το τι ακούς από εκεί και από εδώ. Προφανώς δεν έχεις διαβάσει ΠΟΤΕ ένα πρόγραμμα σπουδών σχετικού τμήματος. Έχεις ακούσει οτι και ο Bill Gates πριν 40 χρόνια δεν είχε τελειώσει σχολή πληροφορικής και παρόλα αυτά έφτιαξε τη Microsoft. Βεβαίως υπάρχουν και άτομα τα οποία προγραμματίζουν χωρίς να είναι πληροφορικάριοι. Μπορούν να δουλέψουν μόνο σε χαμηλές θέσεις αν δεν έχουν ασχοληθεί προσωπικά.

  6. Έβλεπα posts σου που λες ότι το φυσικό δεν έχει προοπτικές, ασχολείσαι συνέχεια με τα επαγγελματικά δικαιώματα, τις υπογραφές και το κύρος των σχολών. Προτείνεις ημμυ αντί για φυσικό χωρίς να λαμβάνεις κλίσεις και ενδιαφέροντα του άλλου. ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΜΙΑ σχέση μεταξύ των σχολών. Επειδή η χώρα πάει κατά διαόλου και δεν νοιάζεται καθόλου για την έρευνα δεν σημαίνει ότι κάποιος που του αρέσει φυσική/χημεία/μαθηματικά/πληροφορική/βιολογία δεν πρέπει να διαλέξει τις αντίστοιχες σχολές. Έχω καταλάβει ότι για σένα ισχύει φυσική/χημεία/μαθηματικά/πληροφορική = αποτυχημένος ημμυ και βιολογία = αποτυχημένος γιατρός. Κάνεις ΤΕΡΑΣΤΙΟ λάθος. Ζεις στην πλάνη της Ελληνικής κοινωνίας πριν 40 χρόνια: Γιατρός + Δάσκαλος + Δικηγόρος + Δημόσιος Υπάλληλος.

Με λίγα λόγια μου θυμίζεις 40αρη που έχει κολλήσει στη λάσπη της σιγουριάς και δεν θέλει να κουνηθεί. Νομίζεις οτι υπάρχουν σχολές πολυεργαλεία που αφού σε δέχονται σε πολλούς διαγωνισμούς στον ΑΣΕΠ είναι οι καλύτερες και έχεις εξασφαλίσει το μέλλον σου. Και προτείνεις σε 18χρονους να επιλέξουν όλοι ημμυ, ιατρική, νομική. Γιαυτό και τους παίρνει ν+2 χρόνια να την βγάλουν με μέσο όρο πάτο. Λες και ο ημμυ που θα διαλέξει πληροφορική θα είναι σε θέση να κάνει ηλεκτρολογικές μελέτες. ΑΛΛΟ αν έχει το δικαίωμα επειδή είναι φιλαράκια με το ΤΕΕ στην Ελλάδα του 2019. Πήγαινε εσύ υπέγραψε κάτι που δεν μπορείς να καταλάβεις και όταν κάτι στραβώσει έλα να με βρεις.

Αν θες πηγές για το που έχεις γράψει τα παραπάνω πολύ ευχαρίστως να σου βρω. Νομίζω βέβαια ξέρεις ότι τα έχεις πει αφού είσαι όλη μέρα μέσα σχολιάζοντας τα πάντα σαν ειδήμονας ακόμα και αν δεν έχεις ιδέα τι λες. Κάποια στιγμή θα πρέπει κάποιος να σε σταματήσει.

Αν δεν κάνω λάθος έχεις κάνει κατατακτήριες από σχετική σχολή στην Ιατρική. Ελπίζω να μην το έκανες από κομπλεξ κατωτερότητας. Αν το έκανες, κρίμα. Δεν θα ήθελα να πετύχω τέτοιον γιατρό. Αν όχι, μπράβο σου.


Από έναν απόφοιτο πληροφορικής που μπήκε με 18500, τελείωσε στα 4 χρόνια και δουλεύει με μισθό 1300 χωρίς βοήθεια από μαμά και μπαμπά και γουστάρει αυτό που κάνει. Απλώς βαρέθηκε να ακούει παρλαπίπες που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.
1) Ειπα για συγκεκριμένες ειδικότητες (πχ για γενική ιατρική) οποίος ειναι γενικός ιατρός μπορεί να εξασφαλιστεί αμεσα επαγγελματικά, νομική πρεπει να εχει το ταλέντο δεν κάνουν όλοι για νομικοί. Επίσης ένας ιστρος δε παίρνει ούτε 600 ούτε 1000.... ειναι δύσκολη δουλειά πολύωρη απαιτεί νεύρα αλλα ανταμείβεται καλα.
2) Όσο το ΤΣΕΜΔΕ δεν σέβεται τους μηχανικούς του θα το θεωρώ κλειστό επάγγελμα.... δε μπορεί να υποχρεώνει τους ανέργους να πληρώνουν ένα σωρό λεφτά και να κάθομαι και να λέω οτι εχει προοπτικές.
3) Ξεναγό και οδηγός θεωρώ πως ειναι καλή δουλειά το πρόβλημα ειναι πως θα δικτυωθείς.
4) πληροφορική όπως ειπα μπορεί να κάνω λάθος αλλα ακόμα δε μπορώ να πειστώ
5) οτιδήποτε λέω το λέω γιστι γνωρίζω άτομα που έχουν τελειώσει συγκεκριμένες σχολές και έχουν κάνει πρσγμστα στην Ελλάδα χωρίς πλάτες
(Γνωρίζω αρχαιολόγο ιστορικό που κάνει τον Ξεναγό και μαζι με φροντιστήρια βγάζει έναν αξιοπρεπή μισθό , πληροφορική γνωρίζω άτομα που δεν ξέρουν να λύσουν ή να συναρμογλογησουν ένα κουτί (ειναι τεχνικοί αυτοί όχι πληροφορικοί αλλα anyway). Η μηχανογράφηση του νοσκομειου που δουλεύω που αποτελείται απο αποφοίτους πληροφορικής κυρίως δε νιομιζω οτι γνωρίζουν κσι πολλα....

Πληροφορική θα βγάλεις λεφτά εφόσον είσαι καλός και αςχοληςε σλλα η σχολη δε δίνει επαγγελματικά δικαιώματα απλά σου μαθαίνει να σκέφτεσαι αλλα η σχολη αυτή θα σου προσφέρει τπτ περισσότερο απο ένα αντίστοιχο ΙΕΚ πέρα απο το τίτλο ΠΕ:),

Ο yolo ιστρος ( που εχει βγάλει την σχολη με 5 και δεν διαβάζει καθόλου ) βγάζει πιο πολλα απο σένα. Δε το λέω για να κάνω τον έξυπνο ούτε για να κλάδο μου, ντρέπομαι γις αυτο και δε θέλω να υπσρχει. Δεν ητςν ευκολο να αρχίζα το αγροτικο και να ήμουν με προϊσταμένους οι οποίοι ήταν παραλίες... άχρηστοι ιατροί ειναι παρά πολλοί δυστυχώς,
 
Τελευταία επεξεργασία:

nPb

Well-known member

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Σουηδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 13,042 μηνύματα.
O φοκιας γενικά αλλάζει γνώμες περί των επιστημών. Ένα διάστημα εκθειάζει τις θετικές επιστήμες και μετά τις καταδικάζει. Έχω πάψει να απαντώ σε απόψεις τρόλλες.
 

Lancelot

Well-known member

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών . Έχει γράψει 1,830 μηνύματα.
Άνεμος και ήλιος για τους μηχανικούς...θα πληρώνουν καλά για τα επόμενα 10 χρόνια .
 

fockos

Well-known member

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,768 μηνύματα.
O φοκιας γενικά αλλάζει γνώμες περί των επιστημών. Ένα διάστημα εκθειάζει τις θετικές επιστήμες και μετά τις καταδικάζει. Έχω πάψει να απαντώ σε απόψεις τρόλλες.

το μαθηματικό , η φυσική , η χημεία είναι μακράν η πιο δύσκολες σχολές αυτό πάντα το έλεγα και πάντα θα το λέω αυτό το λέω (δεν έχω αλλάξει απόψεις σχετικά με τι λέω). Το ότι η Ελλάδα δεν εκμεταλεύεται τους απόφοιτους της είναι επίσης δεδομένο. Έγραψα ότι η φυσική είναι επάγγελμα με μέλλον στο πρώτο μου ποστ και η αλήθεια ειναι οτι το σκέφτηκα πολύ καλά πριν το βάλω μαζί με τα οικονομικά είναι κάτι που δε το έλεγα και το λέω τώρα.

___

Θεωρείται ότι έκανα flame κατά κάποιον τρόπο έχετε δίκιο (αν και εγώ δε πιστεύω ότι έκανα) αλλά όταν βλεπει κανεις ολοκληρωμένα το thread έτσι φαίνεται.

Λοιπόν γιατι το έκανα. Πριν από το ποστ μου μπορείτε να το δείτε όλοι ότι κάνανε αναρτήσεις με επαγγέλματα όπως ο διακινητής ναρκωτικών και άλλες τρολιές και συνέχιζε έτσι. Από την στιγμή που εγραψα το ποστ φανερώθηκαν παιδιά και ειπαν για τις σχολές τους (επειδή διαφώνησαν με αυτά που ειπα).

Συνεπώς ένα άχρηστο θέμα το μετέτρεψα σε χρήσιμο ....

Έτσι μέχρι στιγμής η πληροφορική είναι σχολή με μέλλον (πράγμα που το πίστευα και πριν αλλά δε θεωρούσα απαραίτητο προσόν το πτυχίο αλλά την γνώση αυτών που ζητά η αγορά εργασίας) και έχουμε και τις θετικές επιστήμες με τις οποίες μπορείς να εξειδικευθείς σε ένα πολύ μεγάλο ευρύ φάσμα επιλογών.

Άνεμος και ήλιος για τους μηχανικούς...θα πληρώνουν καλά για τα επόμενα 10 χρόνια .
Πρέπει να περιμένουμε τι θα γίνει με όλες αυτές τις σχολές πρωην ΤΕΙ που έγιναν ΑΕΙ, είναι δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα έρθει η ανάπτυξη στην οικοδομή το πρόβλημα είναι πόσοι μηχανικοί θα προκύψουν με αυτό το καθεστώςκαι πως θα μοιραστεί η πίτα.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Lancelot

Well-known member

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών . Έχει γράψει 1,830 μηνύματα.
Πρέπει να περιμένουμε τι θα γίνει με όλες αυτές τις σχολές πρωην ΤΕΙ που έγιναν ΑΕΙ, είναι δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα έρθει η ανάπτυξη στην οικοδομή το πρόβλημα είναι πόσοι μηχανικοί θα προκύψουν με αυτό το καθεστώςκαι πως θα μοιραστεί η πίτα.
Δεν αναφέρομαι στην Ελλάδα.
 

akikos

Well-known member

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,214 μηνύματα.
O φοκιας γενικά αλλάζει γνώμες περί των επιστημών. Ένα διάστημα εκθειάζει τις θετικές επιστήμες και μετά τις καταδικάζει. Έχω πάψει να απαντώ σε απόψεις τρόλλες.
πες τα
 

fockos

Well-known member

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,768 μηνύματα.
Δεν αναφέρομαι στην Ελλάδα.

Eγώ αναφέρομαι σε Ελλάδα (και γενικά σε όλα τα ποστ ). Στο εξωτερικό παιδιά όλες οι σχολές μέλλον έχουν..... ειδικά οι Μηχανικοί.


βρες μου ένα ποστ που λέω κατι αντίθετο και δειξτο μου και θα αιτιολογήσω ....

παιδιά δεν αλλάζω απόψεις έτσι στο άρπα ολα. Αν κάποιος με πείσει για κάτι θα την αλλάζω.
και επειδή ξέρω οτι θα μου βρεις κάτι για ΗΜΜΥ λέω..
πχ Παλιά έλεγα για τους ΗΜΜΥ καλά λόγια και τώρα το έχω αλλάξει.... (αναφέρομαι σε Ελλάδα)
 
Τελευταία επεξεργασία:

akikos

Well-known member

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,214 μηνύματα.
Eγώ αναφέρομαι σε Ελλάδα (και γενικά σε όλα τα ποστ ). Στο εξωτερικό παιδιά όλες οι σχολές μέλλον έχουν..... ειδικά οι Μηχανικοί.
βρες μου ένα ποστ που λέω κατι αντίθετο και δειξτο μου και θα αιτιολογήσω ....

παιδιά δεν αλλάζω απόψεις έτσι στο άρπα ολα. Αν κάποιος με πείσει για κάτι θα την αλλάζω.

πχ Παλιά έλεγα για τους ΗΜΜΥ καλά λόγια και τώρα το έχω αλλάξει.... (αναφέρομαι σε Ελλάδα)
Έχεις δημιουργήσει ψυχολογικά προβλήματα στα παιδιά, όπως το npb, κριτικάροντας τις σχολές τους. Μεγαλώνοντας καταλαβαίνουν ότι απλώς είσαι ενα τρολλ.

Σταμάτα να φλεξάρεις τη σχολή σου.
 

fockos

Well-known member

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,768 μηνύματα.
Έχεις δημιουργήσει ψυχολογικά προβλήματα στα παιδιά, όπως το npb, κριτικάροντας τις σχολές τους. Μεγαλώνοντας καταλαβαίνουν ότι απλώς είσαι ενα τρολλ.

ο npb με συμπαθεί και δε κριτίκαρα την σχολή του είπα ότι ειναι πολύ δύσκολη και θαυμάζω αυτούς που τελειώσαν μαθηματικό....
και το ημμυ θεωρώ πολύ δύσκολο ακικο όταν εγώ γλένταγα την ζωή έσυ έριχνες τρελό διάβασμα.

Αν δημιουργω ψυχολογικά προβληματα στα παιδιά συγγνώμη δε θα ξανασχολιάσω αν είναι στις σχολές, δε θέλω να κάνω τέτοιο πράγμα τα παιδιά πρέπει να καταλαβουν τι τους αρέσει και αν το καταλάβουν θα πάνε μπροστα.
 
Τελευταία επεξεργασία:

akikos

Well-known member

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,214 μηνύματα.
ο npb με συμπαθεί και δε κριτίκαρα την σχολή του είπα ότι ειναι πολύ δύσκολη και θαυμάζω αυτούς που τελειώσαν μαθηματικό....
και το ημμυ θεωρώ πολύ δύσκολο ακικο όταν εγώ γλένταγα την ζωή έσυ έριχνες τρελό διάβασμα.
Δεν διαβάσεις καν τι σου λένε. Δες τι ειπε ο nPb. Οτι τη μια εκθειαζεις τις σχολές και την άλλη τις καταδικάζεις. Θυμάμαι πολλές μαθηματικό, φυσικό, μοριακή βιολογία, βιολογικό.

Πες για την ιατρική που "ξέρεις" και άσε τα συμπεράσματα για άλλες σχολές γιατί είναι το λιγότερο εσφαλμένες.

Κρύβεσαι πίσω από το γλυκούλικο avatar σου για να μοιράσεις πόνο στους συμφουρήτες σου
 

fockos

Well-known member

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,768 μηνύματα.
:( για επαγγελματικές προοπτικές στην Ελλάδα έλεγα την γνώμη μου :(
 

VouDou

Active member

Ο Δημήτριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 45 ετών , Καθηγητής και μας γράφει απο Κυπαρισσία (Μεσσηνία). Έχει γράψει 968 μηνύματα.
Καλησπέρα σας! Επαγγέλματα με μέλλον (εργασιακό φαντάζομαι), στην Ελλάδα (φαντάζομαι)...Δεν ξέρω αν κατοικείτε στην Ελλάδα, αυτά ξεχάστε τα! Μιλάω γενικόλογα, π.χ. φέτος στον κλάδο μου (γεωπονία) εισήχθησαν σε γεωπονικά πανεπιστήμια, γεωπονικές σχολές και γεωπονικά τμήματα συνολικά >6000! Δεν νομίζω να πιστεύει κάποιος, όσο καλόπιστος και αν είναι στην ουάου επιχειρηματολογία μου, ότι αν αποφοιτήσουν όλοι αυτοί σε 5 έτη, θα βρουν και (σχετικά άμεσα) εργασία (για να μην πω πόσοι νέοι πτυχιούχοι πλέον είναι στην ανεργία και ήδη περιμένουν/ψάχνουν). Και αναφέρομαι σε εργασία χωρίς να βάλω στη συζήτηση το ποιοτικό κριτήριο και με τι ωράριο και τι μισθό...

Τα πράγματα είναι (ζοφερώς) απλά: το (προπτυχιακό) πτυχίο έχει καταστεί ό,τι το απολυτήριο λυκείου πριν 30 χρόνια σε ο,τιδήποτε κλάδο (άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο). Τα πτυχία όλο και αυξάνουν σε αριθμό σε μία χώρα, που η οικονομία της διαρκώς φθίνει! Αν υπάρχει κάποιος στο σόι με σχετικό γραφείο, κάποιο (σίγουρο) κοννέ σε μεσαιομεγάλη εταιρεία ή για δημόσιο (συνήθως, φανερά με σύμβαση βάζοντας ειδικό κριτήριο και στα μουλωχτά για μονιμοποίηση) έχει καλώς... οι υπόλοιποι στην αναζήτηση με βιογραφικό... κυνηγούν το joker!

(φυσικά θα υπάρχουν και περιπτώσεις joker, ωστόσο εδώ αναφερόμαστε για την πλειοψηφία πτυχιούχων που παράγουν τα Ελληνικά Πανεπιστήμια! Και ναι, υπάρχουν και αυτοί που έρχονται από το εξωτερικό)

Προχθεσινό https://www.ipaidia.gr/eidiseis/gsee-proti-i-ellada-stin-ee-se-anergous-ptixiouxous-to-2018
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 9 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 60 μέρες:
  • Φορτώνει...
Top