Σου τονίζω και πάλι ότι δεν είμαι ηλίθια να μην παραδεχτώ ότι πολλοί δημόσιοι εκπαιδευτικοί, δεν κάνουν γι αυτό το επάγγελμα! Τώρα γιατί παραμένουν και δεν τους στέλνουν στο σπιτάκι τους είναι μεγάλη κουβέντα! Πρέπει να αλλάξουν συθέμελα κάποιες δομές και κυρίως να επανέλθει η συστηματική αξιολόγηση (που κι αυτό είναι ένα ερώτημα ως προς ποια μορφή θα επανέλθει).
Τώρα αν είναι κάποιος δειλός και μπούλης και τον σταματάνε από το έργο του θα σου απαντήσω ότι υπάρχουν πολλοί άξιοι εκπαιδευτικοί που έχουν αποθαρρυνθεί από τον τρόπο αντιμετώπισής τους και δεν είναι διατεθειμένοι να ρίξουν γροθιά στο μαχαίρι για διάφορους λόγους. Είτε επειδή δεν θέλουν να διακινδυνευσουν τη δουλειά τους , είτε επειδή έχουν οικογενειακές υποχρεώσεις, συμβιβάζονται. Και να ξέρεις ότι και οι ίδιοι δεν είναι καθόλου χαρούμενοι με αυτό! Είναι δεμένοι χεροπόδαρα αγαπητέ οι εκπαιδευτικοί και κανένας δεν μπορεί να το καταλάβει!΄Εχουν αποθρασυνθεί τα 15άχρονα και τους συμπεριφέρονται χωρίς ίχνος σεβασμού λες και είναι κολλητάρια! Φαίνεται το βρακί της άλλης και αν πιάσει το μάτι της ότι την κοιτάει τον βγάζει ανώμαλο, πάει ο δάσκαλος να χαϊδέψει το κεφαλάκι ένος παιδιού του δημοτικού για να το επιβραβεύσει, τον βγάζουν παιδόφιλο, κάνει απαιτητικό μάθημα και δεν ανέχεται τη φασαρία πάνε στον διευθυντή να τον κατηγορήσουν για φασιστική συμπεριφορά, τον βρίζει το κωλόπαιδο και αυτός ενώ θέλει να του χώσει μια σφαλιάρα, πρέπει να του απαντήσει με το σεις και με το σας για να μην τον κατηγορήσει για κακοποίηση (επειδή βλέπεις ο μαθητής μπορεί να βρίζει, ο καθηγητής όμως όχι), βάζει ένα τεστ σηκώνονται όλοι και φεύγουν από την τάξη επειδή δεν τους είχε προειδοποιήσει, τους φέρνει επιπλέον υλικό για να τους εξιτάρει να παρακολουθήσουν του λένε "α, αυτό δεν είναι στην ύλη μην μας φορτώνετε" κτλ, κτλ ατέλειωτη η λίστα! Ε, σου λένε και οι εκπαιδευτικοί "εγώ δεν θα πεθάνω πριν την ώρα μου για να σας μάθω γράμματα, όποιος θέλει ας μάθει, όποιος δεν θέλει ας μείνει κούτσουρο"!