Εξεταστική: Υπάρχουν καθηγητές που κόβουν επίτηδες;

γιωργοςπ

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο γιωργοςπ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών . Έχει γράψει 139 μηνύματα.
Με αφορμή το αποτέλεσμα υπάρχουν και σας καθηγητες που σας κόβουν επιτηδες?
 

γιαννης_00

Διάσημο μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών . Έχει γράψει 3,134 μηνύματα.
Δυστηχως ετσι ειναι , Το βασικο κολπο ειναι βαζω τοσα θεματα σε τοσο χρονο οπου μπορεις να απαντησεις τα μισα και να εισαι αιωρουμενος στις προθεσεις τους. Ευτυχως υπαρχουν και οι αλλοι , οι τιμιοι ανθρωποι και ειναι οι πολλοι
Αμα εισαι καθίκι η διδακτορικη τηβεννος δεν σε κανει ανθρωπο, καθικι με τηβεννο σε αφηνει.
 

Samael

Συντονιστής

Ο Samael αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών Δυτικής Αττικής (Αιγάλεω) και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5,282 μηνύματα.
Με αφορμή το αποτέλεσμα υπάρχουν και σας καθηγητες που σας κόβουν επιτηδες?

Μμ θέλω να πιστεύω και ως τώρα τουλάχιστον πιστεύω, ότι οι περισσότεροι δεν κόβουν επίτηδες. Ίσα ίσα βοηθάνε εαν δουν οτι έχει γίνει μια αξιοπρεπής προσπάθεια στο γραπτό. Αλλά ευτυχώς η δυστυχώς οι καθηγητές μεταξύ τους είναι διαφορετικοί και τα κριτήρια που έχει ο καθένας στην αξιολόγηση διαφέρουν επίσης. Κάποιοι δηλαδή ενδέχεται να αντιληφθούν οτι έχεις ένα λάθος απροσεξίας και να το αγνοήσουν τελείως ενώ άλλοι να είναι τόσο τυπικοί που να σου αφαιρέσουν μέχρι και την τελευταία μονάδα με το παραμικρό που θα βρούν. Obviously είναι τελείως οκ by the rule, αλλά από ανθρώπινης και εκπαιδευτικής σκοπιάς ελεεινό θεωρώ. Δεν μπορείς να πεις κάτι ωστόσο, εξαρτάται ξεκάθαρα απο το πως επιλέγει να συμπεριφέρεται ο καθηγητής και το τι έχει στο μυαλό του γενικά σαν άνθρωπος. Δεν νομίζω ωστόσο οτι μπορείς να συμπεράνεις πράγματα για τον χαρακτήρα του απο αυτό. Δηλαδή οτι είναι καθίκι,πιο πολύ θα έλεγα κολλημένος και υπερβολικός. Απορροφημένος δηλαδή πλήρως στα των ακαδημαϊκών.

Τώρα εαν σε έχει σταμπάρει και σε κόβει συνεχώς,τότε το συζητάμε :P . Ευτυχώς τέτοιες περιπτώσεις προσωπικά δεν έχω ακούσει.
 

Libertus

Συντονιστής

Ο Libertus αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Νομικής (Αθήνα) και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 8,683 μηνύματα.

Υπάρχουν καθηγητές που κόβουν επίτηδες;

Σε ένα γενικό πλαίσιο, θεωρώ πως όχι. Είναι λογικό, όταν δεν έχεις το αποτέλεσμα που περιμένεις, το πρώτο πράγμα που θα σκεφτείς να είναι ότι σε αδίκησε ο καθηγητής. Είναι κάτι που το είχα σκεφτεί κι εγώ ως προπτυχιακός φοιτητής, όμως με τον καιρό συνειδητοποίησα ότι στις πλείστες περιπτώσεις, οι φοιτητές δεν έχουν αντιληφθεί κάτι σωστά σχετικά με την επίδοσή τους ή ότι δεν έχουν αντιληφθεί όπως θα έπρεπε το αντικείμενο του μαθήματος. Αναφορικά με τον περιορισμένο χρόνο και τις εξ αποστάσεως εξετάσεις, είναι λογικό οι καθηγητές να θέλουν να εξασφαλίσουν ότι οι συνθήκες θα είναι αξιοκρατικές, μη δίνοντας επιπλέον χρόνο, ώστε να μην υπάρξουν φαινόμενα μαζικής αντιγραφής. Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν δημιουργούνται άλλα προβλήματα κατ' αυτόν τον τρόπο (αποκλεισμός φοιτητών από κακή σύνδεση, θέματα αντιsos που δεν αξιολογούν αντικειμενικά το διάβασμα του εκάστοτε φοιτητή, με μοναδικό σκοπό να αποτραπεί η αντιγραφή), όμως πιστεύω ότι αυτή η μέθοδος είναι η πιο δίκαιη και αναμενόμενη λύση για μια εξ αποστάσεως εξέταση.
 

Giota2000

Δραστήριο μέλος

Η Giota2000 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 718 μηνύματα.
Εγώ θα πω πως φυσικά και γίνεται απλά να λέμε ευτυχώς δε γίνεται τόσο συχνά.Στη δική μου σχολή αυτό το εξάμηνο,καθηγητής πέρασε μερικούς με 7,άλλους με 6,άλλους με 5 και άλλους τους έκοψε με 4.Μέχρι στιγμής καλά εδώ.Τι γίνεται όμως όταν όλοι είχαν γράψει παρόμοια πράγματα και ο καθηγητής έπαιξε λοττο;Γίνεται αυτό που προανέφερα προηγουμένως.Ο συγκεκριμένος λοιπόν(ιδίως τώρα που γράφουμε και διαδικτυακά)αποφάσισε οτι καλό είναι να το πάει κορώνα γράμματα και να περάσει-κόψει όποιον του έρθει επειδή βαριόταν να δει ποιος πραγματικά ασχολήθηκε.Παλιότερα που το μάθημα δινόταν δια ζώσης,πάλι τα ίδια έκανε.Από όσο έμαθα έβγαινες από το αμφιθέατρο με τον αέρα ότι το πέρασες και με βαθμό και σου έβαζε 4 και σε έκοβε.Μιλάμε για κόμπλεξ.Ωστόσο οφείλω να ομολογήσω ότι είναι η μόνη περίπτωση που έχω συναντήσει στα 3 χρόνια στη σχολή μου.
 

Slytherin

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Slytherin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών και Μεταπτυχιούχος . Έχει γράψει 1,073 μηνύματα.
Εγώ είχα Καθηγητή στο ΤΕΙ που έκοβε αρκετούς και το μάθημά του Α εξαμήνου,πέρασα όλα τα άλλα, και το χρωστούσα ακόμα. Υπήρχε και ένα άλλο μάθημα με παρόμοια ύλη και το πέρασα. Υποψιάζομαι με έκοβε επειδή ήμουν ΠΚΣ και όχι ΔΑΠ.
 

eukleidhs1821

Διάσημο μέλος

Ο eukleidhs1821 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ιατρικής Ιωαννίνων (Ιωάννινα) και μας γράφει απο Καινούργιο (Ηράκλειο). Έχει γράψει 2,460 μηνύματα.
δυστυχως υπαρχουν σε επιπεδο προκαταληψης θα το ελεγα εγω
 

mNA

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο mNA αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,413 μηνύματα.
Χωρίζονται σε δυο κατηγορίες. Αυτοι που δεν θελουν να σε εχουν στο κεφαλι τους, και αυτοι που ηδονίζονται να κόβουν. Συνήθως αυτοί που κόβουν επίτηδες είναι , αν σε έχουν πιάσει με σκονάκι σε κάποια εξεταστική στο μαθημά τους. Εκεί θα πρέπει να κάνεις τάμα μέχρι να το περάσεις.

Στα πιο κλειστά πανεπιστήμια είναι και τι δικαιώματα δίνεις. Μετά παίζονται οι παρατάξεις κλπ.

Υπάρχουν και αυτοί που κόβουν επίτηδες για αλλους λόγους που δεν μπορώ να προαναφέρω καθώς πρέπει να υπάρχουν και όρια. ο δεξιός φάκελος
 

jims

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο jims αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής . Έχει γράψει 861 μηνύματα.
Εμπειρικά έχω διαπιστώσει ότι είναι ένα 10% (πιο παλιά ήταν μεγαλύτερο) που κόβει αυθαίρετα, ένα ποσοστό μικρό αλλά αρκετό για να κάνει ζημιά. Σκεφτείτε ότι πολλοί φοιτητές δεν μπορούσαν να περάσουν εισαγωγικά μαθήματα του α έτους και τα περνούσαν όταν άλλαζε ο καθηγητής κάπου κοντά στο πτυχίο. Το καλό είναι ότι πλέον αυτούς τους καθηγητές τους διαδέχονται νεότεροι καθηγητές άλλης νοοτροπίας. Στη σχολή μου για παράδειγμα είχα ακούσει περιπτώσεις παιδιών που τους έκοβαν παλαιότερα σε μαθήματα εισαγωγικού και θεωρητικού χαρακτήρα ενώ είχαν περάσει δικονομίες, συνθέσεις και εν γένει πιο απαιτητικά μαθήματα. Δυστυχώς πολλά παιδιά αναγκάστηκαν σε ορισμένες σχολές να τα παρατήσουν ένεκα αυτής της νοοτροπίας με συνέπεια να μείνουν χωρίς πτυχίο.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top