Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 37 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
Το iSchool είναι η μεγαλύτερη μαθητική διαδικτυακή κοινότητα με 68.408 εγγεγραμμένα μέλη και 3.560.251 μηνύματα σε 105.851 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το iSchool άλλα 376 άτομα.
Όπως θα παρατηρήσατε άλλο ένα μεγάλο μου ελάττωμα είναι ότι γράφω πολύ μεγάλες προτάσεις με αποτέλεσμα να επικρατεί χαοτικο συντακτικό.
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για οποιαδήποτε ανταπόκριση.
Σαφώς η προφορική έκφραση αλλάζει ανάλογα με το επικοινωνιακό πλαίσιο στο οποίο την θέτουμε, έτσι ώστε να δημιουργούμε και έναν επικοινωνιακό κώδικα ο οποίος να ανταποκρίνεται και στις απαιτήσεις των συνθηκών προκειμένου να επιτευχθεί ο βασικός σκοπός της γλώσσας , η επικοινωνία . Συνεπώς για να είμαι σίγουρη με ποιόν τρόπο θα πρέπει να εκφράσω την άποψη μου για ένα θέμα το οποίο θέλω να αναπτύξω , πρέπει να είμαι σίγουρη ότι το άτομο με το οποίο αλληλεπιδρώ έχει αναπτύξει μαζί μου έναν κοινό κώδικα . Η επιδίωξη μου αυτή καθιστά τόσο τον γραπτό όσο και τον προφορικό μου λόγο ιδιαίτερα σχολαστικό , κάτι το οποίο ίσως να φαίνεται και αποκρουστικό στα περισσότερα άτομα της ηλικίας μουΌπως γράφεις, μιλάς κιόλας;
Σε ευχαριστώ πολύ για το παράδειγμα σου είναι πολύ κατατοπιστικό και επεξηγεί με μεγάλη σαφήνεια την έννοια του επικοινωνιακού πλαισίου σε οποιαδήποτε μορφή γλώσσαςΘα σου δώσω ένα παράδειγμα. Μορφή γλώσσας είναι και τα Μαθηματικά. Όταν καλούμαστε να εξετάσουμε μια απόδειξη ενός θεωρήματος (μαθηματικού συλλογισμού) στο τεχνικό κομμάτι των πράξεων δεν μας απασχολεί η έκταση των μαθηματικών προτάσεων (αλγεβρικών παραστάσεων, εξισώσεων κτλ) γιατί είναι βασικό κομμάτι του λόγου αυτής της μορφής ώστε να είμαστε κατανοητοί. Δηλαδή, η επικοινωνία μας βασίζεται στην οσοδήποτε αναλυτική επεξήγηση της μαθηματικής σκέψης γι' αυτό και αρκετοί μαθητές (ή και φοιτητές ακόμη) εύκολα χάνουν βαθμούς επειδή η μαθηματική τους σκέψη είναι συνοπτική, ασαφής ή με λάθος νοήματα και άρα λάθος ερμηνείες - λάθος αποτέλεσμα.
Εννοείται πως θα λάβω υπόψη μου την συμβουλή σου σχετικά με την ανάγνωση της ελληνικής λογοτεχνίας και την μελέτη των προτάσεωνΑν το δούμε λίγο πιο γενικά το θέμα σου, σκέψου ότι ζούμε σε μια εποχή όπου οι περισσότεροι νέοι δεν μπορούν να βάλουν 3 λέξεις σε μια πρόταση αφού η αρχή και το τέλος καταλήγουν σε μια λέξη από μ###. Θα μπορούσες να κοιτάξεις λίγο την Ελληνική λογοτεχνία να δεις πως τοποθετούνται οι προτάσεις ώστε να μάθεις με δική σου εξάσκηση να είσαι πιο ακριβής στο νόημά σου με λιγότερο αριθμό λέξεων.
Είδος λεξιλογίου:
- Μαλάκα πότε θα στείλεις μήνυμα ρε μαλάκα;
Η πρόταση έχει απίστευτο εύρος λεξιλογίου και νοημάτων.![]()
![]()