NikosGer
Νεοφερμένο μέλος

Ξέρει κανείς από εδώ μια ενδεικτική τιμή ενοικίου (για δωμάτιο) σε.ενα καλο διαμέρισμα μαζί με 2 το πολύ 3 άτομα επιπλέον ;;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Viedo
Διάσημο μέλος

Τα ενοίκια στην Μπολόνια μπορεί να είναι από 300-400 ευρώ το άτομο μέχρι όσο μπορείς να φανταστείς ανάλογα το τι θέλεις να έχει το σπίτι.
Το idealista.it είναι από τα πιο γνωστά σαιτ ενοικίασης ακινήτων.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
NikosGer
Νεοφερμένο μέλος

Αλκης Κ.
Δραστήριο μέλος

NikosGer
Νεοφερμένο μέλος

Από όσο διαβάσω για Ιταλία τα έξοδα είναι περίπου 1000/μήνα
Και Βουλγαρία 8.000 σχολή + κάνα 700ρι τον μήνα για τα έξοδα σου ...(για τις τιμές λέω απλά ότι ξέρω από παιδιά που έχω ρώτησει,μπορεί να κάνω και λαθος)
Viedo
Διάσημο μέλος

Βέβαια, τώρα που είναι και η κατάσταση με την πανδημία δεν ξέρω πώς επηρεάζονται τα πράγματα. Εσύ για πότε σκέφτεσαι να πας για σπουδές;
NikosGer
Νεοφερμένο μέλος

Δυστιχως λόγω πανδημίας είναι όλα ρευστά ...Μακάρι η γείτονος χώρα να ορθοποδήσει μέχρι τότε και να μην επικρατεί αυτή η κατάσταση ....Λογικά τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει η σχολή εκεί..Αν η κατάσταση δεν είναι καλή εκείνη την περίοδο κατά πάσα πιθανότητα το σχέδιο αλλάζει για χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ ...Το επίπεδο σπουδών στην Ιταλία νομίζω πως είναι υψηλότερο από ότι στις Βαλκανικές χώρες (Βουλγαρία, Ρουμανία κλπ). Είναι και πιο απαιτητικό σίγουρα. Και στην Ιταλία πρέπει να έχει δίδακτρα (όχι 7-8χιλιάδες το χρόνο αλλά 2-3 νομίζω).
Βέβαια, τώρα που είναι και η κατάσταση με την πανδημία δεν ξέρω πώς επηρεάζονται τα πράγματα. Εσύ για πότε σκέφτεσαι να πας για σπουδές;
Τώρα για τα δίδακτρα πάει με την φορολογικη ,ωστόσο αφού ειμαο 18 μπορώ να δηλώσω σε εμένα (με μηδενική φορολογικξ) και να πληρώνω τα ελάχιστα διδακτρα που είναι νομίζω 800ευρώ ανάλογα κ το πανεπιστήμιο πάντα .Σίγουρα καλύτερο επίπεδο από Βουλαρο-ρουμανία ,αλλά εντάξει ούτε η Ιταλία είναι χαρβαρντ..Εμένα μου κάνει για επίπεδο ακριβώς σαν τα.δικα μας
Viedo
Διάσημο μέλος

Αιτήσεις μέχρι πότε πρέπει να στείλεις/αποδεχτείς την θέση;
NikosGer
Νεοφερμένο μέλος

Αυτό με τα δίδακτρα μου το έχουν πει άτομα που σπουδάζουν Ρώμη..Επόμενος σκέφτομαι ότι θα ισχύει αυτό με την φορολογική κλπ αφού το κάνουν και αυτοί...Για τα 2 πανεπιστήμια βλέπω ότι έχουν εξαιρετικά τμήματα Ιατρικής ,για τα άλλα δεν γνωρίζω . Αυτο βεβαια που για εμενα ειναι αξιο συζήτησης είναι με όσους έχω μιλήσει για σπουδές Ιταλία όλοι λένε πως είναι "κομπλεξαρες"και γενικά τους κόβουν με το παραμικρό με αποτέλεσμα να χάνονται έτη, πως έχουν θέματα με τους ξένους και εγώ δεν ξέρω τι να πιστέψω . Οσο βλέπω τώρα το πανεπιστήμιο της Μπολονια κατέχει μια θέση υψηλότερη από το πανεπιστήμιο Κρήτης που κατά την γνώμη μου είναι και το καλύτερο στην Ελλάδα στους περισσότερους τομείς ...Όσο αναφορά τις αιτήσεις ξεκινούν το πρώτο 25 ήμερο του Ιουλίου .Μάλιστα, καλό πολύ το σκεπτικό. Το ίδιο επίπεδο πρέπει να είναι πάνω κάτω. Αν και τα 2 αυτά πανεπιστήμια στην Ιταλία είναι πολύ καλά και γνωστά παγκοσμίως.
Αιτήσεις μέχρι πότε πρέπει να στείλεις/αποδεχτείς την θέση;
Viedo
Διάσημο μέλος

NikosGer
Νεοφερμένο μέλος

Και εγώ Δυστιχως αυτό φοβάμαι ...Ειμαι πρόθυμος να διαβάσω αλλά αν βάλω το 100% του εαυτού μου στο διάβασμα και πάλι δεν σταύρωνω μάθημα νομίζω ότι ψυχολογια μου θα πέσει στα τάρταρα..Το έχω ακούσει κ εγώ ότι στα 6 χρόνια πτυχίο με τίποτα ....Αλλά αυτό ισχύει αποκλειστικά για Ιταλία ...Εχω γνωρίσει ανθρώπους που τελίωσαν Γαλλία, Γερμανία και δεν αντιμετοποισαν τέτοιο πρόβλημα .Και μιλάμε για χώρες που έχουν εξίσου κάποια πολύ καλά πανεπιστήμια σε παγκόσμια κλίμακα..Μόνο για Ιταλία Εχω ακούσει να τα παράταει ένα μεγάλο ποσοστό των εισακτέων ...Είχα φίλη που σπούδαζε στην Ιταλία αλλά έφυγε γιατί δεν μπορούσε να τελειώσει (οδοντιατρική). Το έχω ακούσει κι εγώ ότι κόβουν αρκετά εύκολα και είναι πολύ δύσκολο να τελειώσεις σύντομα. Έχουν καλύτερες κατατάξεις παγκοσμίως συγκριτικά με τα δικά μας τμήματα Ιατρικής.
Viedo
Διάσημο μέλος

NikosGer
Νεοφερμένο μέλος

Ένα άλλο είναι το περιορισμένο χρηματικό ποσό ..Μια κοπέλα (γνωστή μσς)πήγε ερασμους και πληρώνει 800/μήνα για δωμάτιο το οποίο "μοιράζετε"με άλλη κοπέλα +τα καθημερινά έξοδα φεύγει πολύ του 1000ρικου
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 61 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- panaman
- Vanillatack
- mermaid89
- Τρελας123
- Dion G.
- Chrisalltheway
- uparxhgoss
- Dr. Gl. Luminous
- NikosGer
- lnesb
- Alma Libre
- Vold
- Αλκης Κ.
- Eleni54
- uni77
- MarcoReus
- Viedo
- Κλημεντίνη
- valantis21
- Steffie88
- Serotonin
- Γατόπαρδος.
- Unseen skygge
- Memetchi
- Panagiotis849
- fmarulezkd
- Meow
- hirasawayui
- Pharmacist01
- Libertus
- Athens2002
- Ststst02
- gwgw_5
- tymvorixos
- charmander
- tasost
- tsiobieman
- Ryuzaki
- edweimaste
- Cpt.Philips
- Adolfo valencia
- eukleidhs1821
- PanosCh002
- Ermioni89
- Νομικάριος13
- barkos
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.