kambana
Δραστήριο μέλος

Εσείς τί έχετε να πείτε;Ποια η γνώμη σας;
ΥΓ: Ζητώ συγγνώμη αν υπάρχει παρόμοιο θέμα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Προσωπικά πιστεύω ότι ποιότητα είναι ότι μας αρέσει.
Πχ μπορεί να μη μας αρέσει το ελληνικό γάλα και να μας αρέσει το ξένο. Φυσικά και θα πάρω το 2ο.
Όταν μιλάμε για τη γεύση νομίζω δεν παίζει ρόλο μόνο το κόστος αλλά και το αν μας αρέσει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kambana
Δραστήριο μέλος

Τι ορίζουμε ως ποιότητα;
Προσωπικά πιστεύω ότι ποιότητα είναι ότι μας αρέσει.
Πχ μπορεί να μη μας αρέσει το ελληνικό γάλα και να μας αρέσει το ξένο. Φυσικά και θα πάρω το 2ο.
Όταν μιλάμε για τη γεύση νομίζω δεν παίζει ρόλο μόνο το κόστος αλλά και το αν μας αρέσει.
Δε θα διαφωνήσω μαζί σου...Στην προκειμένη συζήτηση ο όρος ποιότητα αφορούσε την υγεία.Άλλωστε σύμφωνα με επίσημη έρευνα πολλά γνωστά ελληνικά προϊόντα περιέχουν μεταλλαγμένα στοιχεία!

Zed
Διάσημο μέλος

Pure_Seduction
Επιφανές μέλος

Η αληθεια ειναι οτι εξεπλαγειν με αυτο :
Αντί παγωτά Algida η Ηaagen-Dazs αγοράστε Έβγα , Κρι Κρι, δέλτα.
Αντί βούτυρα Αdoro,Lurpak, προτιμήστε βιταμ,αγνο,Κερκυρας.
Αντί προσουτο και σαλάμια Lidl , πάρετε Νικας,Υφαντης,creta farm έδεσμα
Αντί μπύρες,Carlsverk, Bud, stella artois υπάρχουν οι Mythos Βεργίνα. Fix. Alfa.
Aντί Νoutela υπάρχει η Μerenta
Αντί γάλατα Νουνου,Βεροπουλου, Lidl, προτιμήστε Αγνό, Μεβγαλ, Ολυμπος,Κουκακη
Αντί ουίσκι, βότκα, αγοράστε κονιάκ, τσίπουρο, ούζο, Ελλ,κρασια.
Αντί σόδα Tuborg, Perrier, evian, έχουμε Σουρωτή, δουμπια, ξινό νερό
Αντί coca cola,fanta,srite υπάρχουν αναψυκτικά εψα, ηβη, Νιγριτα,Lux.
Αντί ζυμαρικά Barilla και Lidl προτιμήστε αβεζ.μελισσα, μισκο.
Αντί οδοντόκρεμες Colgate, Aim υπάρχουν kolynos, aquafresh,oulodent.
Aντί χαρτί υγειάς και κουζίνας Lidl και zewa αγοράστε Diana softex.
Αντί καθαριστικά Ava, Azax, υπαρχουν τα planet, trylet ευρυκα
και ξερετε γιατι;
Γιατι υπαρχουν τοσα πολλα ελληνικα προιοντα αλλα παντα οταν παω στο σουπερ μαρκετ,το ματι μου παει κατευθειαν στις ξενες ετικετες

Δυστηχως για τους αλλους και ευτηχως για την τσεπη μου,αγοραζω ξενα προιοντα και δεν εχει να κανει μονο με την τιμη του προιοντος αλλα και με τα γουστα μου.Γιατι να παρω το ελληνικο ανοστο και οχι το ξενο που μου αρεσει πιο πολυ?
kaleidoscope
Επιφανές μέλος

Buy local
Τώρα που είμαι φοιτήτρια δεν έχω αυτή τη δυνατότητα (κι ούτε έχω τη διάθεση να το ψάξω ιδιαίτερα), αλλά η οικογένεια μου προσπαθεί όσο το δυνατόν να αγοράζει local. Με την έννοια ότι όλα σχεδόν τα φρούτα και λαχανικά μας τα παίρνουμε α) από τον παππού μου (γεια σου ρε γίγαντα!) β) από φίλους του πατέρα μου που καλλιεργούν γ) από γνωστούς μας παραγωγούς, που βρίσκονται κοντά στην πόλη μας δ) από τον δικό μας μπαξέ. Κι όλα αυτά είναι βιολογικά και φθηνότερα από αυτά των καταστημάτων. Για παράδειγμα, υπάρχουν παραγωγοί βιολογικής καλλιέργειας που στέλνουν τα προϊόντα τους στον Βιοαγρό, και μετά αυτός τα στέλνει στα καταστήματα των βιολογικών προϊόντων, από όπου εννοείται ότι τα αγοράζεις σε πολύ υψηλότερη τιμή. Για ποιο λόγο λοιπόν να μην τα αγοράσουμε απευθείας από τον παραγωγό, όταν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, και έτσι να αποφύγουμε το επιπλέον κόστος (και το οικονομικό και στο περιβάλλον λόγω των μεταφορών, της συσκευασίας κλπ);
Επίσης μην ξεχνάμε ότι κάποιες ελληνικές εταιρίες αγοράζονται από ξένες πολυεθνικές, οπότε μπορεί εμείς να νομίζουμε ότι υποστηρίζουμε την ελληνική οικονομία ενώ στην πραγματικότητα τα χρήματα πάνε αλλού.
nefi
Πολύ δραστήριο μέλος

Με αφορμή μια συζήτηση που είχαμε στο σχολείο σχετικά με τα ελληνικά προϊόντα και τα ξένα σκέφτηκα να ανοίξω αυτό το θέμα. Η καθηγήτρια λοιπόν υποστήριζε ότι πρέπει να αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα. Και λέω εγώ τώρα...Όταν όμως τα ελληνικά προϊόντα (οτιδήποτε κι αν είναι είτε γάλα, είτε γιαούρτι, είτε μακαρόνια) είναι πολύ πιο ακριβά σε σχέση με κάποιο άλλο από μια γνωστή εταιρεία σούπερ μάρκετ (ξένη);;;Εκείνη υποστήριζε την ποιότητα.Και λέω πάλι εγώ γιατί ξέρουμε την ποιότητα των ελληνικών;Έχουμε μπει σε κάποιο από τα εργοστάσια;Όχι (οι περισσότεροι τουλάχιστον), αλλά ούτε βέβαια σε κάποιο στο εξωτερικό.Σαφώς κι έτσι υποστηρίζουμε τις ξένες εταιρείες με άμεση συνέπεια και τις ξένες οικονομίες (γερμανική, γαλλική, ιταλική, ισπανική κτλ.). Όταν όμως η τιμή είναι πολύ χαμηλότερη;;Ειδικά για μια οικογένεια τη σήμερον ημέρα. Ακόμα και αυτά τα 20λ. είναι λεφτά.
Εσείς τί έχετε να πείτε;Ποια η γνώμη σας;
ΥΓ: Ζητώ συγγνώμη αν υπάρχει παρόμοιο θέμα!
υποστηριζουμε προιοντα ,που υποστηριζουν την τσεπη μας

Chemwizard
Τιμώμενο Μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.