petit_94
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Anarki
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
miv
Επιφανές μέλος

Anarki
Διάσημο μέλος

miv
Επιφανές μέλος

Anarki
Διάσημο μέλος

petit_94, γιατί δε ρωτάς σε κάποια αεροπορική εταιρία; Θα ξέρουν λογικά.
miv
Επιφανές μέλος

petit_94
Νεοφερμένο μέλος

Anthony
Δραστήριο μέλος

miv
Επιφανές μέλος

Rania.
Πολύ δραστήριο μέλος

Αλλα δεν ειχε σημασια γιατι ηδη ειχαμε διαβατηρια κλπ.
Lita Athens
Δραστήριο μέλος

για μόνος σου δεν ξέρω αν μπορείς να ταξιδέψεις σε μικρές ηλικίες...Δεν ξέρω αν το όριο ειναι η ενηλικίωση ή κάποιο μικρότερο όριο (πχ. 14 ή 16 ετών) πάντως σιγουρα υπάρχει κάποιο όριο κάτω απ'το οποιο δε μπορεις απλα να πάρεις ενα αεροπλάνο και να φυγεις. Αν εχεις διαβατηριο ολα αυτα λυνονται βεβαια.
πάντως, εγώ ταξίδεψα πρώτη φορά στα 6 μου με αεροπλάνο στο εξωτερικό, αλλά είχα διαβατήριο και τους γονείς μου μαζί...

όσο για τη συνθήκη σένγκεν, επιτρέπει να ταξιδεύεις από χώρες που την έχουν υπογράψει σε άλλες που επίσης την έχουν υπογράψει μόνο με ταυτότητα... έτσι νομίζω... πάντως, προσωπικά έχω πάντοτε και το διαβατήριό μου μαζί...
-----------------------------------------
πράγματι, για να βγάλεις διαβατήριο σε ηλικία κάτω των 18, ζητούν υπογραφή - έγκριση και των δυο γονέων / κηδεμόνων... τουλάχιστον στην ελλάδα... δεν ξέρω τι ισχύει αν είσαι υπήκοος άλλου κράτους...Με διαβατήριο, αν εισαι ανηλικος, μπορεις να ταξιδεψεις όποτε θέλεις γιατι στην έκδοση ζητάνε και έγκριση κηδεμόνα, εγώ έχω ταξιδέψει έτσι σε χωρα Σένγκεν ως ανήλικος, για ταυτότητα μόνο, ναι μεν ειναι το ίδιο αν εισαι 18 και άνω, αλλά δεν ξέρω μήπως επιβάλλεται και κάποια άδεια εξοδου απο τη χώρα απ'το γονιό ή κάτι τέτοιο.
Crookshanks
Διάσημο μέλος

πράγματι, για να βγάλεις διαβατήριο σε ηλικία κάτω των 18, ζητούν υπογραφή - έγκριση και των δυο γονέων / κηδεμόνων... τουλάχιστον στην ελλάδα... δεν ξέρω τι ισχύει αν είσαι υπήκοος άλλου κράτους...
Το ίδιο ισχύει και για τα άλλα κράτη, αν κρίνω από το ότι για να βγάλω ολλανδικό διαβατήριο έπρεπε να υπογράψουν οι κηδεμόνες μου.
georged12908
Νεοφερμένο μέλος

Έχω διαβάσει στις ιστοσελίδες πολλών αεροπορικών εταιρειών (aegean,..)ότι άνω των 11 ετών θεωρείσαι ενήλικας.Και φαντάζομαι ότι από τη στιγμή που θεωρείσαι ενήλικας δεν χρειάζεσαι υπογραφές γονέων απλά κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει την ηλικία σου (ταυτότητα,διαβατήριο).Θα ήθελα να μου πείτε αν είναι σωστό αυτό.Επίσης επειδή δεν έχω ταξιδέψει ξανά με αεροπλάνο, θέλω να μάθω
πως είναι η διαδικασία.Δηλαδή χρειάζεται να κλείσω το εισιτήριο από το ίντερνετ ή μπορώ να το πάρω κατευθείαν από το αεροδρόμιο.
Και αν το κλείσω από το ίντερνετ που το παραλαμβάνω μετά στο αεροδρόμιο.Είναι μεγάλο το αεροδρόμιο πως θα ξέρω που να πάω.Και όταν πάρω το εισιτήριο που θα πάω μετά; Πώς θα ξέρω σε ποιο αεροπλάνο να μπω; Μέχρι το αεροπλάνο πως θα πάω; Τι είναι το check-in;
Θα έχω πρόβλημα με την αστυνομία της Ελλάδας η της Κωνσταντινούπολης; Όταν προσγειωθεί το αεροπλάνο τι θα κάνω; Μπορεί να σας κούρασε το μεγάλο κείμενο αλλά έχω πολλές απορίες.Σας παρακαλώ απαντήστε μου.
Υ.Γ: Δεν θα με πάει κάποιος στο αεροδρόμιο,θα πάω μόνος μου και δεν θα με περιμένει κάποιος στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης να με πάρει!!! Ευχαριστώ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
meetmeinmontauk
Τιμώμενο Μέλος

Σκεψου απλα οτι ειναι ενα μεγαλο ταξιδι και σιγουρα επικινδυο για ενα μικρο παιδι, ειδικα οταν ειναι και ολομονοναχο.
(Σε παρακαλω εξηγησε μου πως επεισες τους γονεις σου να κανεις κατι τετοιο

btw εχεις διαβατηριο? αν οντως πας Κωνσταντινουπολη θα σου χρειαστει... νομιζω οτι θα χρειαστεις και visa αλλα δεν ειμαι σιγουρη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
georged12908
Νεοφερμένο μέλος

spurakos
Εκκολαπτόμενο μέλος

ivilinia_new
Νεοφερμένο μέλος

Τάσος97
Τιμώμενο Μέλος

Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος

Γεια σας παιδιά με λένε Γιώργο και είμαι 13 χρονών.Θέλω να κάνω ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη μόνος μου και θα κάτσω 2-3 ημέρες.
Έχω διαβάσει στις ιστοσελίδες πολλών αεροπορικών εταιρειών (aegean,..)ότι άνω των 11 ετών θεωρείσαι ενήλικας.Και φαντάζομαι ότι από τη στιγμή που θεωρείσαι ενήλικας δεν χρειάζεσαι υπογραφές γονέων απλά κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει την ηλικία σου (ταυτότητα,διαβατήριο).Θα ήθελα να μου πείτε αν είναι σωστό αυτό.Επίσης επειδή δεν έχω ταξιδέψει ξανά με αεροπλάνο, θέλω να μάθω
πως είναι η διαδικασία.Δηλαδή χρειάζεται να κλείσω το εισιτήριο από το ίντερνετ ή μπορώ να το πάρω κατευθείαν από το αεροδρόμιο.
Και αν το κλείσω από το ίντερνετ που το παραλαμβάνω μετά στο αεροδρόμιο.Είναι μεγάλο το αεροδρόμιο πως θα ξέρω που να πάω.Και όταν πάρω το εισιτήριο που θα πάω μετά; Πώς θα ξέρω σε ποιο αεροπλάνο να μπω; Μέχρι το αεροπλάνο πως θα πάω; Τι είναι το check-in;
Θα έχω πρόβλημα με την αστυνομία της Ελλάδας η της Κωνσταντινούπολης; Όταν προσγειωθεί το αεροπλάνο τι θα κάνω; Μπορεί να σας κούρασε το μεγάλο κείμενο αλλά έχω πολλές απορίες.Σας παρακαλώ απαντήστε μου.
Υ.Γ: Δεν θα με πάει κάποιος στο αεροδρόμιο,θα πάω μόνος μου και δεν θα με περιμένει κάποιος στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης να με πάρει!!! Ευχαριστώ!![]()
Πρώτον είναι σκέτη αυτοκτονία να προγραμματίζεις ένα ταξίδι στο εξωτερικό, ολομόναχος, στην ηλικία των 13 ετών, και χωρίς να ξέρεις ούτε τα στοιχειώδη όχι μόνο για την διαβίωση στην πόλη που πηγαίνεις, αλλά και της μετακίνησής σου μέχρι εκεί. Δεύτερον, το ότι η αεροπορική εταιρία θα σε αφήσει να μπεις στο αεροπλάνο χωρίς κηδεμόνα, δεν σημαίνει ότι θα σε αφήσει ασυνόδευτο. Δεν υπάρχει περίπτωση να φτάσεις στο γκισέ να αγοράσεις εισιτήριο με την ταυτότητά σου και να σου το εκδόσουν αν δεν είναι κάποιος άλλος μαζί σου. Και αν δεν είναι, πληρώνεις έξτρα και έχεις συνοδό μέσα στο αεροπλάνο.
Αν θες να κάνεις την επανάστασή σου και να δεις πώς είναι να ζεις μόνος και ανεξάρτητος, βρες έναν κοντινό προορισμό στην πόλη σου, πάρε το ΚΤΕΛ, μάζεψε και 2-3 φίλους και πηγαίνετε να κάτσετε 4-5 μέρες, πιείτε, κάντε καμάκι μέχρι αηδίας, ξεροψηθείτε στον ήλιο, παίξτε το γκόμενοι στα 10χρονα και μετά γυρίστε πίσω ξένοιαστοι. Ένα ταξίδι στο εξωτερικό και με την δική σου άγνοια για τα στοιχειώδη, το τελευταίο που θα σου παρέχει είναι η αίσθηση της ανεξαρτησίας.
p.s. Μένω έκπληκτη με τον εαυτό μου που κάθομαι και απαντάω σοβαρά σε κάτι τέτοια. Ελπίζω να τρολλάρεις με τα ποστ σου.
btw εχεις διαβατηριο? αν οντως πας Κωνσταντινουπολη θα σου χρειαστει... νομιζω οτι θα χρειαστεις και visa αλλα δεν ειμαι σιγουρη.
Όχι δεν θέλει ούτε διαβατήριο ούτε βίζα! Θα πάω εγώ τον Αύγουστο στην Τουρκία 1 μήνα και θα είμαι μόνο με την ταυτότητά μου!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.