Από περιέργεια κάθισα και έκανα έναν υποθετικό συνδυασμό βαθμολογιών, προκειμένου να δω τι βαθμούς έπρεπε να γράψει κάποιος για να συγκεντρώσει 17.225 μόρια που ήταν η βάση της Νομικής πέρυσι. Ο συνδυασμός αυτός είναι: Λατινικά 20, Ιστορία 19, Αρχαία 17 και Έκθεση 12,4 (φυσικά θα μπορούσαν να υπάρξουν εσωτερικές αυξομειώσεις), ο ίδιος συνδυασμός χωρίς όμως τις βαρύτητες, αν τον έκανε κάποιος φέτος, θα έδινε 17.100 μόρια, στην ουσία αυτή είναι η βάση της Νομικής από πέρυσι και όχι τα 17.225. Σκέφτομαι τώρα, με όσα έχουμε ακούσει, ποιος θα ήταν ένας εντελώς ΥΠΟΘΕΤΙΚΟΣ συνδυασμός για να πιάσει κάποιος τη βάση π.χ. της Νομικής και λέω ότι θα ήταν ΙΣΩΣ: Κοινωνιολογία 19, Ιστορία 18,7, Αρχαία 16,5 και Έκθεση 11,4, που μας κάνει 65,6 ή 16.400 μόρια. Ξέρω θα πείτε κάποιοι είναι σενάριο, υπόθεση, αυθαίρετες υποθέσεις, εγώ ωστόσο θεωρώ ότι δεν είναι ένα εντελώς φανταστικό - εκτός τόπου και χρόνου - σενάριο, εξάλλου Αρχαία και Ιστορία έχω βάλει μία πολύ μικρή μείωση, ενώ πιστεύω ότι Έκθεση και Κοινωνιολογία θα είναι καταλύτες ίσως και για μεγαλύτερη πτώση - αφού έχω βάλει μόλις -1 μονάδα...