Αν μου επιτρέπετε κι εμένα να πω τη γνώμη μου, θεωρώ ότι βάσει του μειωμένου αριθμού των 18.500+ σε συνδυασμό και με τη μείωση των θέσεων, αλλά και λαμβάνοντας υπόψιν άλλες παραμέτρους (οικονομικές, κοινωνικές συνθήκες) οι Ιατρικές σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη θα έχουν μια αύξηση της τάξης των 50-80 μορίων, στο περίπου πάντα, ενώ οι Ιατρικές στην περιφέρεια θα μείνουν σχετικά σταθερές, με μία αύξηση ή ακόμη και πτώση κοντά στα 10-20-30 μόρια...αυτό το συμπέρασμα εξάγεται από το γεγονός ότι ναι μεν έχουμε μείωση θέσεων (όχι βέβαια και τραγική) και αύξηση κατά περίπου 30 άτομα στους 19.000-19.500 αλλά ταυτόχρονα έχουμε μείωση κατά 80-90 άτομα στους 18.500-19.000. Οπότε δύσκολα να συμπαρασύρουν σε ανάλογη με Αθήνα-Θεσσαλονίκη άνοδο τις περιφερειακές σχολές (καλά το 18.750 του Στρατηγάκης για Ιατρική Αλεξανδρούπολης μου φαίνεται τουλάχιστον ουτοπικό και γελοίο) . Αυτή την άποψη την εκφράζω ύστερα από προσωπική μελέτη, ενδιαφέρον (γιατί κι εγώ αγωνιώ ως υποψήφιος

) αλλά και από ανάγνωση άρθρων σε εφημερίδες, Ίντερνετ και συζητήσεις με κάποιους ειδικούς και έμπειρους φροντιστηριάρχες!