Καλημέρα σας,
Είμαι τελειόφοιτος ιατρικής και βρίσκομαι σε αδιέξοδο. Θέλω να κάνω την στρατιωτική μου θητεία το επόμενο ακαδημαϊκό έτος ( από το 2027 ουσιαστικα), προκειμένου να μην το έχω εμπόδιο στο μέλλον στην επιδίωξη ειδικότητας. Ταυτόχρονα, δεν θέλω μια ολόκληρη χρονιά να μην αποβεί βοηθητική και στην πορεία μου. Θέλω να κάνω ένα μεταπτυχιακό, και κοιτώντας τα προγράμματα των διαφόρων σχολών βρήκα κάποια τα οποία φαίνονται πολλά υποσχόμενα.
Συγκεκριμένα, είναι κατά το πλείστον εξ αποστάσεως, με εξαίρεση 3 εβδομάδες διαζωσης. Αυτές οι εβδομάδες είναι σκόρπιες, άμα περίπου 2 μήνες. Η ερώτηση μου είναι: μπορώ να εκτελώ την θητεία μου, και ταυτόχρονα να παρακολουθώ το μεταπτυχιακό; Είναι εφικτό να παίρνω 1 εβδομάδα άδεια την φορά για την δια ζώσης παρακολούθηση, άμα μαζεύω τις άδειες μου και δεν τις χρησιμοποιω; Υπάρχει καποιος που έχει κάνει κάτι αντίστοιχο;
Επίσης, άμα γνωρίζει κανείς τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα ενος στρατιωτικού ιατρού/φαντάρου, και συγκεκριμένα τις εμπειρίες άμα στρατόπεδα (δηλαδή που θα ήταν καλύτερα ή και ιδανικά να διατελέσει κάνεις την θητεία του) θα το εκτιμούσα πολύ!