Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων

Scott

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Scott αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 369 μηνύματα.
Καλησπέρα,έχω μια τεράστια απορία,μιάς και φέτος αποφάσισα να δηλώσω για πρώτη φορά υποψηφιότητα με το 5% και έχω μπερδευτεί λίγο με την διαδικασία.
Βεβαίως,έχω πάρει το πιστοποιητικό διαπίστωσης πάθησης και,από ότι κατάλαβα,κάνω μόνο μηχανογραφικό,ή μήπως χρειάζεται κάτι άλλο;
Θα ήθελα επίσης να ρωτήσω για τις πιθανότητες που έχει κάποιος να περάσει στην σχολή που θέλει,ακόμα και με (σχετικά) χαμηλό βαθμό απολυτηρίου. Είναι κάτι που με έχει αγχώσει αρκετά,διότι έχω βαθμό απολυτηρίου 12,6 (λόγο πανελλαδικών,αφού είχα πάει σε λάθος κατεύθυνση) και έχω χάσει σχεδόν τον ύπνο μου σκεπτόμενος ότι θα αποτύχω λόγω κακών επιλογών.
Να σημειώσω ότι έχω δώσει πανελλήνιες μόνο μία φορά πριν 8 χρόνια αλλά είναι το όνειρό μου να σπουδάσω το αντικείμενο που με ενδιαφέρει.
Θα το εκτιμούσα πολύ αν μπορείτε να λύσετε τις απορίες μου. 😊
 

Λένω

Περιβόητο μέλος

Η Λένω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6,424 μηνύματα.
1) Καθορισμός οργάνων, τρόπου και διαδικασίας διαπίστωσης σοβαρών παθήσεων υποψηφίων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

2) Τροποποίηση της Φ151/17897/Β6 (ΦΕΚ 358/τ.Β΄/ 2014) κοινής υπουργικής απόφασης «Καθορισμός οργάνων, τρόπου και διαδικασίας διαπίστωσης σοβαρών παθήσεων υποψηφίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».

3) Πιστοποίηση αναπηρίας υποψηφίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.).

4) Υποβολή ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ακαδημαϊκού έτους 2019 - 2020 σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων.

5) Αποτελέσματα εισαγωγής και η διαδικασία εγγραφών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις.
΄Οπως βλέπεις στη διαδικασία εισαγωγής με την ανωτέρω ειδική κατηγορία, έλαβαν μέρος 1678 συνολικά υποψήφιοι, από τους οποίους εισήχθησαν οι 1545. Δηλαδή μόνο 133 δεν εισήχθησαν πράγμα που σημαίνει ότι η πιθανότητες εισαγωγής σου είναι πολύ μεγάλες.
 

Λένω

Περιβόητο μέλος

Η Λένω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6,424 μηνύματα.
Επίσης δες εδώ τις βάσεις επιλογής υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις των Πανελλαδικών εξετάσεων 2019 για να πάρεις μια ιδέα.
 

Λένω

Περιβόητο μέλος

Η Λένω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6,424 μηνύματα.
Σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτήσεων για κάθε Τμήμα είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των θέσεων που αντιστοιχούν στο ποσοστό 5%, η εισαγωγή γίνεται με κριτήριο το μέσο γενικό βαθμό απόλυσης από το Λύκειο κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας.
Σε περίπτωση ισοβαθμίας προηγούνται οι υποψήφιοι που έχουν προγενέστερη σειρά προτίμησης και σε περίπτωση ίδιας σειράς προτίμησης για το συγκεκριμένο Τμήμα, προηγούνται οι μεγαλύτεροι σε ηλικία με βάση το έτος γέννησής τους.
Αν ταυτίζεται και το έτος γέννησης εισάγονται ως υπεράριθμοι.
 
Έχετε απορία πάνω στο θέμα;

Το μήνυμα αυτό ξεχώρισε από το θέμα Εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο με το 5% (άτομα με σοβαρές παθήσεις) ως ουσιαστικό και χρήσιμο.

Θέλετε να ρωτήσετε κάτι / έχετε απορία στο θέμα; Μα φυσικά! Κάντε click εδώ για να συντάξετε την απορία σας.

Αυτό το thread είναι καθαρά για δική σας πληροφόρηση στο θέμα που πραγματεύεται. Το ischool.gr και η Ομάδα Διαχείρισης δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα όποια γραφόμενα των μελών. Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναπαραγωγή της σελίδας και/ή των περιεχομένων της χωρίς την σαφή αναφορά του ischool.gr σαν πηγή.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top