Ειδικότητα ιατρικής στη βόρεια Ευρώπη (Νορβηγία/Ιρλανδία/Φινλανδία...)

Ουριήλ

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Ουριήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Ρουμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 814 μηνύματα.
@Nick234

Καλησπέρα φίλε. Ελπίζω να είσαι καλα και να προοδεύεις!

Επειδή μου έχει ξανατεθεί το ερώτημα σε προσωπικό μήνυμα, θα σου παραθέσω τις απαντήσεις που ειχα δώσει τότε εδώ για να υπάρχουν και δημόσια.

Είναι το «ζουμί» από την σχετική έρευνα που ειχα κάνει παλιότερα, ως μια (πολύ) γενική κατεύθυνση του τι παίζει με ΗΠΑ, ώστε να κατευθύνεις πιο στοχευμένα την περαιτέρω έρευνα σου.






+ 2 ακόμη πράγματα:

Το μεγάλο συν για ειδικοτητα στις ΗΠΑ για έναν ξένο, είναι ότι ξεκινά χωρις το χρέος των αμερικανών.
Για τον ίδιο ακριβώς λόγο, το σύστημα εκεί δεν αφήνει τον μη-αμερικανό υποψήφιο να ξεκινήσει εύκολα μια επικερδή ειδικοτητα μέσης-υψηλής ζήτησης.

Σαν να σου λέει «ώπα φίλε, δεν γίνεται να πας να bypass το κόστος και να μπεις από το παράθυρο», όποτε εάν δεν είσαι exceptional περίπτωση ικανοτήτων και συγκυριων, σε κατευθύνουν σε ειδικότητες που απλά δεν επιλέγουν οι αμερικανοί (παθολογία, γενική ιατρική, πάθαν, νευρολογία, ψυχιατρική).

Οποτε εάν ο στόχος σου είναι να κανείς κάποια από τις παραπάνω ειδικότητες, προσωπικά θεωρώ ότι αξίζει το ρίσκο.

Για τον ίδιο λόγο στη δικιά μου περίπτωση + ότι δεν ειχα κάποιο κονε για εκεί πέρα ώστε να ικανοποιήσω τις απαιτήσεις τους πέρα από τα USMLE, κάπου βάλτωσε το πράγμα.

Τέλος, αλλά πράγματα που πρέπει να ξεκαθαρίσεις κατά το ψάξιμο, είναι οι διάφορες categorical/preliminary θέσεων, διάφορες βίζας j1/hb1. Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν ομάδες στο Reddit που τα συζητάνε αυτά….

Καλή επιλογή!!!

Ευτυχως η ειδικότητα που θέλω να επιλέξω είναι infectious diseases που πιστεύω ότι δεν την επιλέγουν αρκετοί... Οπότε από το καλοκαίρι αρκετό διάβασμα και την 4η με 5η χρονιά θα προσπαθήσω να δώσω το πρώτο επίπεδο. Σ'ευχαριστώ Ryu!!
 
Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top