Ααα μια χαρά τότε συμφέρει . Αλλά δεν ξέρω αν θα πρότεινα σε ένα 18χρονο(υποθέτω καπου εκεί είναι) να πάει σε ανοιχτό πανεπιστήμιο . Συνήθως εκεί πάνε 40+ . Από θέμα τίτλου είναι πράγματι καλύτερο. Αλλα δεν ξέρω κατά πόσο στον τουρισμό έχει τόσο πολύ σημασία αυτο. Και σε θέσεις εργασίας που απαιτούν κυρίως τεχνικές δεξιότητες. Το θεωρώ λίγο άσχημο ένα νέο παιδί να μη γνωρίσει άτομα της ηλικίας του και γενικά να μη ζήσει αυτήν την σπουδαστική εμπειρία(έστω και μέσα από ένα δια ζώσης ΙΕΚ) κ να έχει κλειστεί μέσα με έναν υπολογιστή κάνοντας μάθημα με μεσήλικες. Γενικά έχω παρατηρήσει ότι οπότε κάποιος σκέφτεται να πάει σε ΙΕΚ όλοι τον προτρέπουν να κάνει κάτι άλλο. Έχω την εντύπωση ότι τον εργοδότη δεν τον αφορά τόσο ο βαθμός και το κύρος του πτυχίου αλλά το γενικότερο προφίλ ενός υπαλλήλου. Κυρίως η προϋπηρεσία του,η προθυμία του να εργαστεί,τα επαγγελματικά του προσόντα κ.ο.κ το αν το πτυχίο είναι αεί ή δίπλωμα ΙΕΚ δεν νομίζω να απασχολήσει και πολύ τους περισσότερους. Φυσικά υπάρχουν ειδικότητες που μεσολαβεί η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος (πχ φυσικοθεραπευτης) και μέσα από το ΙΕΚ περιορίζεσαι ως βοηθός. Νομίζω αυτό είναι είναι που προβληματίζει τους περισσότερους. Εκεί ναι θα συμφωνήσω να το κυνηγήσεις παραπάνω να μπεις σε ένα ΑΕΙ. Όμως σε έναν τόσο ελεύθερο κλάδο όπως ο τουρισμός δεν καταλαβαίνω γιατί να παραπέμψω κάποιον να πάει ντε και καλά στο πανεπιστήμιο.