Αρχικά θα πήγαινα κι εγώ στο Γενικό Λύκειο, ήμουν σίγουρη ότι δεν θα πάω στα ΕΠΑ.Λ. γιατί θεωρούσα πως το Γενικό Λύκειο υπερτερούσε και ήταν μακράν το καλύτερο. Στη μέση ή προς το τέλος της σχολικής χρονιάς, της 3ης γυμνασίου, μας μίλησαν για τα ΕΠΑ.Λ. και μερικές μέρες αργότερα, όλως τυχαίως, η διευθύντρια του ΕΠΑ.Λ. πέρασε από το μαγαζί της μητέρας μου κι έτσι έμαθα περισσότερες πληροφορίες για τα ΕΠΑ.Λ. Τελικά, εγώ και η αδερφή μου (πάμε στην ίδια τάξη, διότι είμαστε δίδυμες) αποφασίσαμε να πάμε στα ΕΠΑ.Λ.!
Τώρα και μετά από 2 χρόνια που είμαι εκεί έχω σχηματίσει την καλύτερη εικόνα και άποψη για τα ΕΠΑ.Λ. Όχι μόνο είναι καλό το ΕΠΑ.Λ. μου, αλλά είναι καλύτερο κι απ' το Γενικό Λύκειο της περιοχής μου. Στο ΕΠΑ.Λ. μου γίνεται κανονικότατα μάθημα, οι καθηγητές είναι όλοι super (και σαν καθηγητές, αλλά ΚΑΙ σαν άνθρωποι) και κάνουν καταπληκτικά την δουλειά τους. Ενδιαφέρονται για τα παιδιά και πάντοτε είναι ευγενικοί και διαθέσιμοι για να τα βοηθήσουν σε όποια ανάγκη τους.
Στο Γενικό Λύκειο πολλά παιδιά καταφεύγουν στα φροντιστήρια. Ίσως επειδή οι περισσότεροι καθηγητές δεν κάνουν σωστά το μάθημά τους και επαναπαύονται στο ότι τα παιδιά ξέρουν τα μαθήματα από το φροντιστήριο. Επιπλέον, όλα τα παιδιά εκεί είναι φουλ στις καταλήψεις (χωρίς σοβαρούς λόγους), ενώ εμείς δεν κλείσαμε ούτε για μία μέρα και κάναμε κανονικά το μάθημά μας.
Εν κατακλείδι, θεωρώ ότι έκανα την καλύτερη επιλογή και δεν μετάνιωσα καν που δεν πήγα σε Γενικό Λύκειο. Είμαι πολύ πολύ ευχαριστημένη! :xixi:
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.