Είναι δύσκολη η Άλγεβρα της Β' Λυκείου;

Nia Skg

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Nia Skg αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 131 μηνύματα.
Γεια σας :hello:
Είμαι μαθήτρια Β λυκείου, 3ου πεδιου και στο φροντιστήριο θα παρακολουθήσω φυσική χημεία και βιολογία. Το θέμα μου είναι η άλγεβρα... Είμαι σχετικά καλή, ο καθηγητής είναι μέτριος κι αυτό με προβληματίζει λίγο σχετικά με τον βαθμό που θα γράψω στα διαγωνίσματα και τις εξετάσεις... Πιστεύετε ότι είναι δύσκολη η άλγεβρα (γενικής) Β λυκείου; Θα χρειαστεί φροντιστήριο, ή με υπομονή κι επιμονή θα τα καταφέρω; Δεκτές όλες οι απόψεις ^^
 

archaios19

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Βαγγέλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών και Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ. Έχει γράψει 949 μηνύματα.
Θα σου παραθέσω την εμπειρία μου (θεωρητικός ων). Η Άλγεβρα στη Β' Λυκείου με δυσκόλευε αρκετά, αν και ανέκαθεν ήμουν άριστος μαθητής στα Μαθηματικά εν γένει. Ιδιαίτερα δύσκολη μου φάνηκε η Τριγωνομετρία, ενώ ακόμη πιο απαιτητικοί οι Λογάριθμοι. Με δεδομένα τα παραπάνω και μία καθηγήτρια ελάχιστα μεταδοτική πίστευα ότι δεν θα τα καταφέρω. Ωστόσο, με προσήλωση στα ελάχιστα άξια λεγόμενα της καθηγήτριας αυτής και με πολλή, προσωπική προσπάθεια (έλυνα επιπλέον ασκήσεις και διαγωνίσματα), κατόρθωσα να τα κατανοήσω, να αποδίδω άριστα στα τετραμηνιαία διαγωνίσματα και να γράψω 19,8 στις προαγωγικές εξετάσεις . Όλα αυτά τα κατόρθωσα χωρίς φροντιστήριο στο συγκεκριμένο μάθημα. Πιστεύω ότι κι εσύ μπορείς να τα καταφέρεις χωρίς παρακολούθηση φροντιστηρίου.
 

Destroyer00

Νεοφερμένος

Ο Destroyer00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 100 μηνύματα.
Αν δώσεις βάση και δεν έχεις ιδιαίτερα κενά από προηγούμενες τάξεις είναι εύκολα.
 

Ziekr

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Ziekr αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 230 μηνύματα.
Eγώ την θεωρώ το πιο δύσκολο και κρίσιμο μάθημα μαθηματικών του Λυκείου. Συνήθως όσοι δυσκολεύονται στην κατεύθυνση Γ' Λυκείου είναι επειδή έχουν κενά στην Αλγεβρα της Β'.

Εγώ θα πρότεινα φροντιστήριο, όχι για το βαθμό, αλλά για τις βάσεις που θα σου δώσει
 

Alex2001

Νεοφερμένος

Ο Alex2001 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΑΠΘ. Έχει γράψει 71 μηνύματα.
Εφοσον εισαι θετικη με βιολογια θα σου συμβουλευα να κανεις ενα ιδιαιτερο(αν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα) μεχρι τα χριστουγεννα ωστε να σου καλυψει τα βασικα της υλης οπως ειναι η τριγωνομετρια και οι λογαριθμοι που θα χρειαστεις και στην φυσικη.Αν δεν μπορεις ιδιαιτερα τοτε μπορεις απλα να παρακολουθεις το μαθημα στο σχολειο και πιστευω αν διαβασεις και λιγο μονη σου στο σπιτι θα τα καταφερεις.
 

Δημ.Μοσχόπουλος

Νεοφερμένος

Ο Δημ.Μοσχόπουλος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Καθηγητής και μας γράφει απο Νέα Μουδανιά (Χαλκιδική). Έχει γράψει 68 μηνύματα.
Η Άλγεβρα της Β΄Λυκείου είναι πλουσιότατη σε θέματα και όλα είναι εξίσου σημαντικά! Κάνοντας κάποιος επιλογή ποια εξ αυτών θα προσέξει περισσότερο και ποια λιγότερο, μοιραία θα συναντήσει προβλήματα. Ο όγκος της ύλης είναι μεγάλος και, μια και μιλάμε για Άλγεβρα, απολύτως αναγκαίος σε οποιονδήποτε ασχοληθεί με Θετικές Επιστήμες. Αναπόσπαστος και θεμελιώδης κλάδος των Μαθηματικών, ούτε οι της Θεωρητικής γλιτώνουν από την Άλγεβρα και τα «παιδιά» της, ακόμη και στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Τούτων λεχθέντων... κάντε σωστά κουμάντα!
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top