ΕΠΑ.Λ. ή ΓΕ.Λ.;

Ryuzaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Lost in Infinity αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,877 μηνύματα.
Ρεεε χαμός. Κάνεις που κάνεις τη μπινιά, κράτα το για σένα!
Αυτο για την Κύπρο άργησα να το μάθω δυστυχώς. Όπως και για τους "ομογενείς".
Επίσης ξέχασα να αναφέρω το άλλο το γαμάτο, μία γνωστή μου πρωταθλήτρια ελλάδος στο χάτμπολ, μπήκε ως τέτοια σε Πολυτεχνική σχολή. Στην ομάδα συμμετείχε μόνο στην 3η λυκείου, και αυστηρά από τον πάγκο.

Υγεία, έχουμε τη συνείδησή μας καθαρή. :angelnot: Ό,τι και αν σημαίνει κατι αυτό..
Πάμε να ανακαλύψουμε τώρα τις πόρτες που υπάρχουν στην... ιατρική (ω ναι, υπάρχουν και εκει πολλές..)
 
Τελευταία επεξεργασία:

Drglitterstar

Δραστήριο μέλος

Η Drglitterstar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής Πατρών. Έχει γράψει 418 μηνύματα.
Ρεεε χαμός. Κάνεις που κάνεις τη μπινιά, κράτα το για σένα!
Αυτο για την Κύπρο άργησα να το μάθω δυστυχώς. Όπως και για τους "ομογενείς".
Επίσης ξέχασα να αναφέρω το άλλο το γαμάτο, μία γνωστή μου πρωταθλήτρια ελλάδος στο χάτμπολ, μπήκε ως τέτοια σε Πολυτεχνική σχολή. Στην ομάδα συμμετείχε μόνο στην 3η λυκείου, και αυστηρά από τον πάγκο.

Υγεία, έχουμε τη συνείδησή μας καθαρή. :angelnot:
Πάμε να ανακαλύψουμε τώρα τις πόρτες που υπάρχουν στην... ιατρική (ω ναι, υπάρχουν και εκει πολλές..)
Μην ξεχνας και τους μουσουλμάνους!
 

panagiotis23

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο panagiotis23 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Λάρισα (Λάρισα). Έχει γράψει 187 μηνύματα.
Κοιτούσα τις βάσεις των εσπερινών Γελ και ειναι πραγματικά εξευτελιστικά χαμηλές έχετε δίκιο αλλα αυτο καταδεικνύει και την αποτυχία του συστήματος μας να δώσει τα κίνητρα προκειμένου οι μαθητές να διαβάσουν και να πάρουν κάποια εφόδια,δείχνει μια λογική ησσονος προσπάθειας. Απογοήτευση μόνο. Αλλα ακόμη και ετσι τα πράγματα άτομα που δώσαμε από ΓΕΛ και πραγματικά κουραστήκαμε ειναι κάπως περίεργο να βλέπεις άτομα μικρότερου ακαδημαϊκού βεληνεκούς να εισάγονται σε αυτές τις σχολές, αναλογίζεσαι τι φταίει στο σύστημα, αν και δεν φταίνε αυτα τα άτομα, η λογική που προανέφερα φταίει. Επιςης να πω οτι δεν εχει σημασία μόνο να μπεις σε μια σχολή αλλα να τη βγάλεις όπως Επιςης να πάρεις κάποιες ολοκληρωμένες γνώσεις από το λυκειο. Εγώ προσωπικά στη Γ λυκείου διάβαζα και τα μαθήματα γενικής παιδείας γιατί αφενός μου άρεσαν αφετέρου ήταν ενδιαφέροντα και σου προσέφεραν γνώσεις, το πιο πολύτιμο εφόδιο κατα την άποψη μου. Τα Επαλ αναπόφευκτα θα οδηγηθούν σε κια κατάσταση αυτο ρύθμισης του επιπέδου τους όπου θα ανεβεί το επίπεδο σε ένα βαθμό κια θα σταθεροποιηθεί και ως εκ του ότου θα δημιουργηθεί και εκει μια ανάλογα αντίληψη νε αυτη του γενικού. Και πάλι θα προσπαθούμε να βρούμε αλλους πιο εύκολους τρόπους να εισαχθούν Ε σε υψηλόβαθμες σχολές. Φαύλος κύκλος. Καταλαβαίνετε το σφάλμα όλης αυτής της λογικής; Για να μην πω τη νοοτροπία οτι όλοι πρέπει να σπουδάσουν και ας ειναι στόκοι σε πανεπιστημιακές σχολές και δη υψηλόβαθμες. Δηλαδή έλεος βγαίνω από τα ρούχα μου, παλιότερα μπαίνανε πραγματικά οι άριστοι, με μαθήματα στις δέσμες αν δείτε με μεγάλες ύλες, με λίγες θέσεις και μεγάλο ανταγωνισμό αλλα έβλεπες μια υψηλή στάθμη φοιτητών. Τώρα με όλες αυτές τις ειδικές καταστάσεις εισαγωγής και τις κατηγορίες το δείγμα ειναι αρκετα ανομοιογενές με ένα κατα βάση καλό μέσο επίπεδο αλλα οχι άριστο.
 

barkos

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο barkos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 130 μηνύματα.
Λοιπόν αρχικά ευχαριστώ ολους για τις απαντήσεις και την βοήθεια που μου δωσατε .
Και τωρα αρχιζω και απαντώ και εγώ.


Η κερκοπορτα ιατρικη μεσω επαλ θα κλεισει καποια στιγμη δεν ξερω αν την προλαβεις. Το λυκειο δεν ειναι τεχνικα μαθηματα ειναι και γενικη μορφωση. Και να μπεις ιατρικη μεσω επαλ θα εισαι δακτυλοδεικτουμενη μειονοτητα που δεν θα καταλαβαινει απο ιατρικη φυσικη, βιολογια και χημεια, και θα προσπαθεις να αποδειξεις οτι δεν εισαι μπουμπουνας, αλλα αυτα εμενα δεν μου τα εδειξε κανεις. Προσπαθεισε να πεισεις τους γονεις σου για εσπερινο ΓΕΛ τουλαχιστον.
Για να καταλαβεις τα παιδια απο επαλ δεν μπορουν να τρεξουν ΑΕΝ που το προγραμμα τους ειναι επιπεδου λυκειου ,με καταπληκτικα βιβλια Ευγενειδιου ιδρυματος επιπεδου ΕΠΑΛ,και αλγεβρα Γ' ΓΕΛ




Κατά την άποψη μου πιστέυω οτι ένα παιδί του γενικού μπορει να έχει ενα πλεονέκτημα στα μαθήματα τον πρώτο καιρό ( μαθήματα όπως χημεία και φυσική ) οχι ομως σε μαθήματα οπως η βιολογία γιατί εγώ τώρα που είμαι επαλ εχω μάθημα ανατομια , μικροβιολογια, νοσηλευτικη , περιβάλλον δουλειάς , πρώτες βοηθειες κ.α και σε λιγο καιρο θα αρχίσουμε να μαθαίνουμε να κάνουμε ενέσεις . οποτε μπορει ο ανταγώνισμος να ειναι μεγαλος και τα παιδί του γελ να υπερτερούν σε κάποια πράγματα αλλα εμείς οταν τελειώνουμ το λυκειο μπόρουμε να ασκήσουμε ενα επάγγελμα υγείας.

Με 18 είσαι Αριστος όχι απλά Καλός. Καλός είναι και αυτός που βγάζει 15.
Επειδή κάνεις φροντιστήριο μόνο Μαθηματικά σου προτείνω να παραμείνεις στο ΕΠΑΛ ή να πας σε νυχτερινό ΕΠΑΛ που μπορεί να είναι πιο εύκολα.Στο ΓΕΛ όσο καλός και να είσαι θα χρειαστείς βοήθεια και σε Φυσική, Χημεία.
Δεν συμφωνώ καθολόυ με τον ισχυρισμό περι αριστείας. Μπορεις αρκετα ευκολα προσεχοντας στο μαθημα να αποκομισεις υψηλους βαθμους, ποσο μαλλον φετος που δεν δωσαμε καν γραπτες εξετασεις που αποτελουσαν το 50% του τελικου μεσου ορου της ταξης. Στο δευτερο τετραμηνο δεν γραψαμε διαγωνισματα, γεγονος που εκανε την βαθμολογηση μας ακομα πιο υψηλη. Επιπροσθετως, η βαθμολογηση ποικιλει απο σχολειο σε σχολειο και απο καθηγητη σε καθηγητη. Αλλος καθηγητης δεν βαζει με τιποτα 19-20 στο πρωτο τετραμηνο και αλλοι βαζουν. Μεχρι και το απολυτο 20 να γραψεις στο διαγωνισμα τετραμηνου( εγραψα 20 βιολογια, πολιτικη παιδεια και ιστορια), σε ολα τα μαθηματα πηρα 19. Ναι μεν δεν αμφισβητω το οτι το 18 ειναι ενας υψηλος βαθμος, αλλα κατ'εμε δεν ειναι αριστος. Αριστοι ειναι μαθητες που γραφουν παντα 19-20 και μαλιστα βρισκονται παντα ενα επιπεδο παραπανω απο τους υπολοιπους μαθητες σε συγκεκριμενα μαθηματα.


Σίγουρα η μή διεξαγωγή των εξετάσεων έπαιξε ρολο στην βαθμολογία ... αλλά εγώ διαγωνίσματα 2ου τετραμήνου έδωσα στα περισσοτερα μαθήματα .
Δεν δώσατε Γραπτές Εξετάσεις ; Και εγώ εαν δεν έδινα Γραπτές Εξετάσεις αρκετά ψηλά θα είχα.

Απλά επειδή είπε πως ήταν πάντα καλός μαθητής πίστευα πως και στο Γυμνάσιο έβγαλε 18 και πάνω.
Στο Γυμνάσιο εκει έβγαζα ισώς πιο χαμήλα στην 1η γιατί ξεμυαλίστικα
@barkos

Επαλ .Χθες .
Θα παπαγαλίσεις τελεια δυο μαθήματα μονος σου , θα κάνεις φροντιστήριο και στα μαθηματικά και θα προσέξεις πολύ και την έκθεση.

Θα κάνεις και φίλους στο νεο σχολείο, κανεις δεν ειναι ο καινούργιος για παντα☺

Εσυ να σκέφτεσαι το στόχο σου.
Φυσικά εχει δυσκολέψει η εισαγωγή απο Επαλ καθώς πανε πολλοι πλέον αλλα έτσι κι αλλιώς οι περισσότεροι που το επιλέγουν, νιώθουν οτι δεν έχουν πολλες πιθανότητες απο το γενικό.
Δηλαδή δε σημαίνει οτι τα παιδιά που δεν μπήκαν φετος απο επαλ , θα περνούσαν ντε και καλα με το γελ .
Αλλα εξετάσεις, αλλα θέματα .
Ας μη τα συγχέουμε .

Ειναι η ολα η τίποτα.
Προσωπικά δε θα μπορούσα ποτε να εισαχθω μέσω γελ ενω με επαλ θα είχα έστω την Ελπίδα.
Με βαση τις κλισεις μου στα μαθηματα δηλαδη μου ταιριάζει το Επαλ και δεν θα με πείραζε να παλεύω για λίγες θέσεις .
Εσυ αντιστοιχα χωρις φροντιστήριο , ε ποσες πιθανότητες εχεις να μπεις απο γελ;
Απλα να εχεις στο νου σου οτι Πρεπει να γράψεις τέλεια .Να μαθεις και το κομμα .
Και να μην αμελησεις καθόλου την έκθεση.
Απο φέτος μπες στο mindset οτι εγω θα περάσω ιατρική , και κανε τα παντα για αυτό .

Σε δυο χρονια δεν θα εχει καμια σημασία το ποσο ασχημα ένιωθες τον πρώτο καιρό της β , trust me :)
Ευχαριστώ πολυ .. μάλλον εκεί θα καταλίξω γιατι ηδη εχω αρχίσει και νοιώθω πιο καλά και τα μαθήματα ου αρέσουν πολύ
Απλα μην ειναι με την νοοτροπια, Ιατρικη και τιποτα αλλο που συζηταγαμε και στο αλλο θεμα. Ναι ειναι ο στοχος του, αλλα να δει και σε ποιες αλλες σχολες εχει προσβαση το πεδιο του
Σίγουρα υπαρχουν πολλές σχολές που με ενδιαφέρουν οχι μόνο η ιατρική .
Κοίτα στο ΕΠΑΛ αν διαβάσεις τα ειδικότητας μόνος σου μπορείς να γράψεις 20 μαθηματικά το ιδιο.

ΑΛΛΑ πλέον πάνε πολλά παιδιά ΕΠΑΛ λόγω της πιο εύκολης πρόσβασης με αποτέλεσμα οι βάσεις να είναι πολύ υψηλές (δες βάσεις 2020) και φυσικά θα ανέβουν τα επόμενα χρόνια ακόμα παραπάνω.

Δες αν μπορείς να πας εσπερινό ΓΕΛ όπου οι βάσεις είναι τραγικά χαμηλές
Εσπερίνο ΓΕΛ δεν θα πάω.

Τόσο δύσκολες είναι οι πανελλήνιες ; Θα πρέπει να "ξέρει και το κόμμα" ; Εγώ από Ενιαίο Λύκειο ήμουν αλλά έχω ξεχάσει πόσο απαιτητικές ήταν. :P
Για να εισαχθείς σε μια ''καλή'' σχολη θέλει πολλη προσπαθεια .
Σαν σχολικη μονάδα το επαλ ειναι καλυτερο σκεφτομενος τα μαθηματα και γενικοτερα την υλη και το επαλ που πηγα ειναι σε πολυ καλη κατασταση καιπολυ αυστηρό αφου τα περισσότερα παιδια στοχευουν υχηλοβαθμα (τουλάχιστον απο τον τομεα μου )
. Το ιδιο μου λενε ολοι αλλα οπως και να εχει ειναι ακομα 2 χρονια σε ενα σχολειο το οποιο δεν μου πολυαρεσει .

Aν το θεμα εχει να κανει με τις παρεες, θα σου πω οτι τα καλυτερα σχολικα μου χρονια τα περασα στο γελ οταν μπηκα σε αγνωστο για εμενα τμημα με παιδια που δεν ειχα κανει παρεα ποτε στη ζωη μου και ειδη ειχαν εκεινοι δημιουργησει ενα κλειστο κυκλο απο το γυμνασιο. Στην αρχη σκεφτομουν να αλλαξω τμημα αλλα μετα απο μια βδομαδα λεω καλα τι σκεφτομουν. Οι καλυτερες φιλιες που εχω κανει ειναι αυτα τα παιδια εξοκλουθουμε και βγαινουμε συστηματικα μετα απο 5 χρονια.
Σαν σχολική μοναδα ειναι σιγουρα πιο καλο δεν συγκρίνονται τα μαθηματα μεταξυ γελ επαλ και γενικα ηδη εχω αρχισει και περναω καλα στο επαλ και μου αρεσει ..

Θέλω να προσθέσω ότι πλέον, αφενός το πήραν όλοι γραμμή το επαλ, οπότε όπως είπαν τα παιδιά ο ανταγωνισμός έχει αυξηθεί κατακόρυφα, αφετέρου υπάρχει και άλλο πρόβλημα.

Τα ΚΕΠΑ μοιράζουν σαν καραμέλες πιστοποιητικά δυσλεξίας, δυσγραφίας, αναπηρίας.
Δεν θα πω όλες, αλλά πολλές από τις θέσεις των πολύ υψηλόβαθμων σχολών στο ΕΠΑΛ τις παίρνουν μαθητές πλέον που και είναι πολύ καλοί, αλλά και ψευδώς δυσλεκτικοί/ανάπηροι.
Υπάρχει αρκετή βοήθεια στα παιδιά από τους εξεταστές. Συν ότι έχουν αλλη 1 ώρα περίπου, επιπλέον του τριώρου, καθ όσο περιμένουν να εξεταστούν, να ξανασκεφτούν τις απαντήσεις τους.
Σε συνδυασμό με τις ελάχιστες θέσεις, δημιουργείται κορεσμός.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα στο Εσπερινό επαλ, Ιατρική ιωαννίνων βάση 19800!!!!:jumpy:
10 τέτοιοι να βρεθούν, τέλειωσες.

Για κάποιο παιδί που πραγματικά τα έχει δύσκολα, η μόναδική "ανθρώπινη" λύση είναι εσπερινό γελ. Αλλιώς όπως είπε και η κλημεντίνη, λιώσιμο και παναγία βόηθα...

(Τα παραπάνω δεν ισχύουν για πιο "λαϊκές" σχολές και για αυτές το επαλ εξακολουθεί να αποτελεί άριστη επιλογή)
Κοιταξτε εγω δεν ειμαι προκατειλημμένος προς την ιατρικη , θα μου άρεσε να περάσω αλλα αμα δεν περάσω δεν μειωνω τις υπολοιπες σχολες και γενικα τα επαγγελματα .

@SlimShady

Οταν θετεις στόχους και δη τοσο υψηλούς , πρεπει το μυαλό σου να ειναι στο στόχο .
Αν πας με το σκεπτικό "ελα μωρε καλη ειναι κι η φαρμακευτική" , παει τον έκαψες το στόχο .

Αυτο βέβαια δεν σημαίνει οτι η ζωη τελειώνει στις πανελλήνιες .
Απλα πρέπει να δεις τι θα κάνεις ΑΦΟΎ το πλαν α αποτύχει .
Θα έχεις ενα ολόκληρο καλοκαίρι να το κάνεις αυτό .

Eyes on the prize .


Αυτο πίστευω και εγω αμα ξεκινας με το '' αν δεν περασω ή αν δεν πιασω τα ταδε μορια '' εισαι χαμένος απο την αρχη
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top