Λιπον... η Β ομαδα δινει "ΚΑΙ" την ευκερια στα παιδια που εκαναν το ΛΑΘΩΣ..και πηγαν ΕΠΑΛ (παρακολοθοντας κατι που δεν τους ανδιαφερει) να περασουν καπου αλλου!
το οποιο λαθος μπορει ν ερθει:1)απο τον λαθος επαγελματικο προσανατολισμο του μαθητη
2)τον κλασικο εκφοβησμο των καθηγητων νομιζοντας οτι τα ΕΠΑΛ/ΤΕΧΝΙΚΑ
ειναι για χαβαλε:"αμα δεν πατε σε τεχνικο λυκειο να περασετε ευκολα...θα
σας αφησουμε στην ιδια ταξη τους περισοτερους"
3)να εχει βρεθει..(λογο διαδοχικων λαθων και κακοτυχιων) σε λαθος ιδικοτητα!!
Αυτα τα παιδια γιατι να χασουν τσαμπα τις χρονιες στους?που κατα 70% δεν φτενε αυτα για την λαθος επιλογη τους!!
Υπηρξα μαθητης και του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ (Α'ΓΕΛ,Β'/Γ'ΕΠΑΛ)!!!
(σημιωση γ το 2.: H Α' και η Β' στα ΕΠΑΛ δν ειναι πιο ευκολες..εχουν τα ιδια ακριβως μαθηματα εκτως απο αρχαια..ισα ισα στην Β' θα ελεγα ειναι πιο δισκολα τα πραγματα γιατι τους φορτονουν και μια ιδικοτητα η οποια αντιστιχει σε 4 μαθηματα+εργαστηρια.Τα πραγματα αλλαζουν στην Γ'μονο!)
Ειχα την κακοτυχια/ευτυχια να υπαρξω θυμα και των 3ων μαζι περιπτωσεων!ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ αλλα ειναι αλιθια!!
ΚΑΙ επισης η δημιουργεια της Β'ομαδας (καθως τα παιδια εχουν το δικαιομα ν περασουν μονο στα ΤΕΗ που εχουν σχεση με την ιδικοτητα τους) δινει την ευκερια ν περασουν στα ΑΕΗ της ιδικοτητας τους!!οι 2 συμαθητες μου ηταν τετοιες περιπτωσεις!εχει πληροφορικη ο ενας και ηλεκτρολογια ο αλλος και διαλεξαν Β'ομαδα για ν περασουν στα αντιστηχα ΑΕΗ!!
οσον αφορα το αρχικο το topic που εκανα επιδη δεν απαντησα....! Οπου πηγα για να βρω μια ακρη ΜΕ ΕΓΡΑΨΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ ΣΤΑ "ΠΕΡΙΦΑΝΑ ΤΟΥΣ"!!! τελικα πηγα σε ενα σχολειο εξω απο την πολη σε ενα χωριο (1:30 ωρα δρομος) με 3 λεοφορεια σινολικα ελιπα 10 ωρες !ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΗΤΕ ΤΙ ΠΕΡΑΣΑ ΦΕΤΟΣ! λογο και προπονησεων για τα ΤΕΦΑΑ οχι μονο δεν ειχα χρονο να ξεκουραστω, αλλα δεν ειχα χρονο ουτε για διαβασμα και ο χρονος μου στον υπνο ηταν πολυ περιορισμενος..προσπαθοντας να τα προλαβω ολα! ΚΑι τους περισοτερους κοντινους μου ανθρωπους φιλους/συγγενεις εχω να τους δω σχεδον 1 σχολικο χρονο! ΑΦΤΑ τα ολιγα.... τωρα γραφω πανελαδικες δν τα παω κ πολυ καλα..Αλλα δν με πειραζει και παρα πολυ αμα δεν περασω φετος,θα περασω του χρονου!!ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΕΛΙΩΣΕΙ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΜΟΥ!
Και θελω επισης να πω οτι..ΤΟ ΕΚΠΕΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΗΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΤΑ...ΣΚΑΤΑΑΑ.ΣΚΑΤΑΑΑΑΑ ΣΚΑΤΑΑΑΑΑΑ ΣΚΑΤΑΑΑΑΑ και οσο πανε το εμπλουτιζουν με τετοιου ιδους βοθρο'ι'δες ουσιες...!!! Αφτη ειναι δυστυχως η γνωμη μου και δεν υπαρχουν πιο "κοσμια" λογια για να την περιγραψω!!
Ευχαριστω ολους/ολες που ενδιαφερθηκανε και απαντησαν στο topic!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.