Kαι τα 3 πανεπιστήμια που προανέφερες είναι πολύ καλά. Το ΕΚΠΑ και το ΑΠΘ είναι μέσα στα 300 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Πιο οργανωμένο θα έλεγα του ΑΠΘ. Είναι όλοι χώροι μαζεμένοι σε ένα κοινό σημείο, η λέσχη πολύ καλό φαγητό και το γυμναστήριο του ΑΠΘ είναι δίπλα. Γενικά ακόμα και οι αιτήσεις είναι ηλεκτρονικές και δεν θα ταλαιπωρηθείς. Η Θεσσαλονίκη είναι μια πιο ανθρώπινη πόλη που θα ζήσεις μια φοβερή ζωή. Αν και να πω την αλήθεια έχω ανέβει για μεταπτυχιακό, και έχω απογοητευτεί από τη πόλη όχι από τη σχολή. Ίσως επειδή μ αρέσει πιο πολύ η Αθήνα, που είναι μια μεγάλη μητρόπολη. Το χημικό όπου και να το σπουδάσεις είναι το ίδιο καλό, αν και θα σου πρότεινα Αθήνα για λόγους επαγγελματικών ευκαιριών-γνωριμιών. Και εγώ στην ηλικία σου σκεφτόμουν με το συναίσθημα, αλλά αργότερα στα 25 κατάλαβα ότι αν δεν πας Αθήνα, δουλειά δεν γίνεται. Εκτός αν έχεις το πλάνο, να ζήσεις τις πόλεις μια προς μια προτού καταλήξεις επαγγελματικά στην Αθήνα.
Στο ΕΚΠΑ αλλού είναι η λέσχη, αλλού οι χώροι, αλλού το γυμναστήριο και γενικά δεν ξέρω από που είσαι αλλά η Αθήνα είναι χαοτική.
Στη Κρήτη δεν ξέρω τι παίζει. Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για το Πανεπιστήμιο και ότι έχει διασυνδέσεις με του Εξωτερικού. Αλλά ξέρω παιδιά που πήγαν εκεί για φοιτητική ζωή και έπαθαν μια ψιλο-κατάθλιψη. Εγώ έχοντας συγγενείς στα χανιά όταν πήγα καλοκαίρι δεν ήθελα να φύγω. Και εκεί φοβεροί άνθρωποι και θα σ αρέσει.
Επειδή οι εποχές άλλαξαν και τα χαβαλούα λούα, δεν είναι πλέον μέσα στο πρόγραμμα, παίρνα ΕΚΠΑ, δηλ Αθήνα για λόγους επαγγελματικών ευκαιριών. Επίσης θα λατρέψεις το κλίμα της Αθήνας που είναι ξηρό, χορταίνεις ύπνο απλά θα σε κουράσει μέχρι να τη συνηθίσεις η βαβούρα. Η Θεσσαλονίκη έχει φοβερή ζωή, και πολύ καλές σχολές και καθηγητές, αλλά μέχρι εκεί. Αν θες το βήμα παραπάνω πας Αθήνα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.