Καλησπέρα κι από μένα, αν και είμαι μεταπτυχιακό έχω δει τι παίζει με τα μαθήματα στο ΕΚΠΑ οπότε θα μοιραστώ και γω την άποψή μου.
1) Τα ίδια πράγματα μπορείς να κάνεις και από τις 2 σχολές , δεν περιορίζεσαι κάπου, απλά υπάρχουν κάποια "προνόμια" στα μαθήματα που παρατήρησα σε σχέση με τη δική μου σχολή που σπούδασα προπτυχιακά (Πληροφορική ΟΠΑ) όπως πχ ότι στο ΕΚΠΑ (Για χαροκόπειο δεν ξέρω) υπάρχουν εξειδικευμένοι καθηγητές για Machine Learning οπότε όλα τα μαθήματα προσφέρονται κάθε έτος και οι εργασίες που κάνεις στο ΕΚΠΑ σε προετοιμάζουν για δουλειές software engineer ή data scientist σε θέση πρακτικής ας πούμε αν ασχοληθείς σοβαρά με αυτές. Στο ΟΠΑ πχ έχουμε έναν καθηγητή που κάνει το μάθημα τεχνητής νοημοσύνης αλλά το μάθημα της μηχανικής μάθησης το κάνει random καθηγητής κάθε χρόνο.
2) Διαφορές σίγουρα ότι το ΕΚΠΑ είναι παλουκοσχολή, έχει πολύ μεγάλο φόρτο εργασίας αν πας με τον κανονικό ρυθμό του (ΑΚΑ παίρνεις όλα τα υποχρεωτικά όπως προτείνει το πρόγραμμα σπουδών τα πρώτα 2 έτη και τον προτεινόμενο αριθμό μαθημάτων επιλογής τα υπόλοιπα έτη αν και εκεί υπάρχει λίγη ευελιξία). Το Χαροκόπειο, επειδή έχω έναν φίλο που σπούδασε είναι πολύ καλή σχολή από την άποψη ότι είναι πολύ ήσυχα (εκείνος το χαρακτήριζε "Δημόσιο κολλέγιο") και οι καθηγητές έχουν πιο άμεση σχέση με τους φοιτητές
, για μαθήματα δεν ξέρω πολλές λεπτομέρειες.
3) από σχολές της Αθήνας Data science/AI θα σε προετοιμάσουν καλά το ΟΠΑ και το ΕΚΠΑ σίγουρα, για Χαροκόπειο δεν ξέρω. Για Cyber security, η καλύτερη ερευνητική ομάδα μέχρι στιγμής βρίσκεται στο ΠΑΠΕΙ όπως προαναφέρθηκε πάνω, και σαν 2η επιλογή υπάρχει και το ΟΠΑ που έχει επίσης αρκετά καλή ομάδα αλλά προπτυχιακά έχουμε μόνο 2 μαθήματα cyber security και το ένα από αυτά ταλαιπωρεί φοιτητές με τον τρόπο που διδάσκεται και εξετάζεται.
Αυτά είχα να σου πω, καλή αρχή τώρα από Οκτώβρη, όποια σχολή κι αν επιλέξεις πάντως από τις 2 που ανέφερες είναι πολύ καλές
.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 11 Ιουλίου 2024
Last but not least, έχουμε καφέ απλά θέλει 2 λεπτά περπάτημα, είναι 2-3 μαγαζιά στην Καισαριανή