χμμμ
δεν εχω κανει μθμτα σε γλωσσες που αναφερεσαι. φανταζομαι πως αναλογα και με το ποσα τμηματα σε καθε γλωσσα θα υπαρχουν και περισσοτεροι καθηγητες. επομενως συγκεκριμενα για αυτες δεν εχω κατι να αναφερω. γενικως ομως για το διδασκαλειο πιστευω οτι γινεται τιμια δουλεια για τα χρηματα που πληρωνεις. βεβαιως εξαρταται και απο καθηγητες στους οποιους θα πετυχεις, την ωρα που θα αφιερωσεις, εαν το τμημα ειναι πολυ μεγαλο (γιατι εκει δεν προκειται να βρεις 'ολιγομελη τμηματα' μπορει να ειναι και 25 ατομα μεσα), εαν λειτουργει σωστα το διδασκαλειο δλδ σε προηγουμενη χρονια που γινονταν απεργειες του προσωπικου των πανεπιστημιων ακολουθησε και το διδασκαλειο ξενων γλωσσων με αποτελεσμα να ξεκινησουν τελικως τα μαθηματα ιανουαριο. τα βιβλια θα χρειαστει να τα αγορασεις εσυ (αυθεντικα/ φωτοτυπιες)
απο ο,τι εχω δει προσπαθουν και φερνουν ατομα με μητρικη τους τη διδασκομενη γλωσσα (με ο,τι αυτο συνεπαγεται). μιας και ειναι αρχη ακομα για σενα μπορεις να το δοκιμασεις και εαν οχι να συνεχισεις με κατι αλλο του χρονου. να ξερεις τα περισσοτερα τμηματα εχουν ως βασικο προγραμμα δυο τριωρα.
σχετικα με το πτυχιο εξαρταται, για τις 3-4 βασικες γλωσσες το διδασκελειο με καποια παραπανω χρεωση κανει προετοιμασια για αυτα, στα υπολοιπα (πχ στα ιαπωνικα που εκανα εγω) η καθγ εκαναν στην αρχη της χρονιας σε ολο το τμημα προετοιμασια, μιας και οι περισσοτεροι ηθελαν να δωσουν εξετασεις, και οι υπολοιποι ακολουθουσαν χαλαροτερα ομως. επισης εδιναν πληροφοριες για τα πτυχια.
εμμμ, αυτα?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.