Γειά σας,είμαι 1ο έτος και με έχει πάρει πολύ κάτω όλη η κατάσταση.Σπουδάζω αρχιτεκτονική και ενώ η σχολή μου αρέσει ,είναι πολύ ζόρικη ,με αποτέλεσμα να τα έχω κάπως παρατήσει. Δεν έχω ούτε παρέα, χωριστήκαμε αφού εγώ ακολούθησα τον δικό μου δρόμο και αυτοί τον δικό τους(έτσι και αλλιώς πήγαν στην πόλη όπου σπουδάζουν)Δεν ξέρω,βλέπω όλα τα άλλα παιδιά που έχουν παρέα και φαίνεται να περνούν καλά στις σπουδές,ενώ εγώ είμαι βυθισμένη σε κατάθλιψη και δεν έχω όρεξη να ζήσω πλέον...Είμαι βυθισμένη στην απελπισία,θέλω απλά να τα παρατήσω να φύγω από τα πάντα,δεν ξέρω τι με έχει πιάσει,δεν θέλω να νιώθω έτσι αλλά είναι σαν να με έχουν φυλακίσει τα αρνητικά μου αισθήματα,που τώρα πιστεύω είναι αληθινά...Νιώθω μόνη,σαν να μην μπορεί να με καταλάβει κανείς,ούτε ο εαυτός μου.
Αρχικα

Όπως σου είπαν παραπάνω, η φετινή χρονιά είναι αρκετά πιο δύσκολη για τους πρωτοετείς γιατί γίνονται όλα ονλάιν, είναι δύσκολο να βρεις νέες παρέες και να κάνετε δραστηριότητες, και παράλληλα έχεις πολλές υποχρεώσεις να τρέχουν.
Η αλήθεια είναι ότι η σχολή είναι δύσκολη, για πολλούς λόγους που κάποιος που είναι έξω από αυτή δεν μπορεί πάντα να καταλάβει. Και εγώ είχα περάσει μια δύσκολη φάση στα πρώτα έτη. Τα μαθήματα που πολλές φορές στα πρώτα έτη δεν μπορεί να κατανοήσει ένας φοιτητής γιατί πρέπει να προσαρμοστεί σε ένα νέο τρόπο σκέψης, σε συνδυασμό με το θέμα της παρέας και κυρίως, της ομάδας στις ομαδικές εργασίες, σε κάνουν εύκολα να νιώθεις απελπισμένος.
Το σημαντικό για εμένα σχετικά με την σχολή είναι το εξής: πρέπει να την πάρεις σοβαρά, σίγουρα, αλλά χωρίς να τρελαθείς κιόλας να πάρεις βαθμούς σε όλα τα μαθήματα ή να την τελειώσεις στα πέντε χρόνια. Ξέρω πολλά άτομα που το είχαν πάρει έτσι στην αρχή και τελικά δεν άντεξαν την πίεση και την παράτησαν. Δεν πειράζει να αφήσεις μερικά μαθήματα ή να μην πάρεις 8 και πάνω σε όλα τα μαθήματα.
Επίσης, αν είσαι σε ομαδικές εργασίες με ομάδα που δεν "τραβάει" ή με άτομα που δεν συμπαθείς, μην εγκλωβιστείς εκεί. Άλλαξε ομάδες, παρέες, και στο τέλος θα βρεις την παρέα με την οποία όντως θα ταιριάζεις.
Για το θέμα της παρέας, εσύ έχεις μείνει στην πόλη σου δηλαδή; Αν υπάρχουν άτομα απο τη σχολή σου στην πόλη που είσαι, θα μπορούσατε να κανονίσετε να βγείτε. Διαφορετικά, δοκίμασε να κάνεις άλλες δραστηριότητες (ό,τι μπορείς να κάνεις με τις υπάρχουσες covid συνθήκες τέλος πάντων

) ώστε να γνωρίσεις άτομα με τα ίδια ενδιαφέροντα.
Και εννοείται ότι αν νιώθεις πολύ χάλια, μίλα με έναν ειδικό γιατί καταλαβαίνω απόλυτα ότι περνάς μια δύσκολη περίοδο και ίσως σε βοηθήσει κάποιος ειδικός.
Απλά να ξέρεις ότι όλα περνάνε, και αυτό θα περάσει και πίστεψέ με, θα βελτιωθεί η κατάσταση όσο περνάει ο καιρός!