Eγώ προσωπικά είμαι του τύπου να διαβάζω αυτά που μου αρέσουν και να αφήνω τα υπόλοιπα... Δεν λέω ότι είναι καλό (ισα ίσα ΜΗΝ το κάνεις αυτο), αλλά τουλάχιστον είανι κάτι.. Το πάσχα δηλαδή το "θα στρωθώ να διαβάσω" το είπα, και το εφάρμοσα, αλλά πχ στα αρχαία που μου αρέσουν έβγαλα όλη την ύλη και από μαθηματικά και φυσική δεν άνοιξα βιβλίο.. Γνώμη μου είανι, για αρχή, να ασχοληθείς με ένα μάθημα που σου αρέσει (αν δεν έχεις ψάξε να βρείς ένα, όλο και κάπου θα έχεις κλίση!) και πειραματίσου με αυτό, δοκίμασε διάφορα προγράμματα διαβάσματος και, μόλις βρείς κάποιο που να σε βολεύει και να σου ταιριάζει, προσπάθησε να το εφαρμόσεις και με τα υπόλοιπα μαθήματα...
Επίσης, το γενικό "θα κάτσω να διαβάσω" δεν πιάνει ποτέ, πρώτον γιατί δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις και δεύτερον γιατί δεν πρόκειται να το εφαρμόσεις (από προσωπική πείρα μιλάω πάντα)... Βάλε ένα πρόγραμμα, πες "αύριο από την τάδε ώρα μέχρι την τάδε ώρα θα κάτσω να διαβάσω το τάδε μάθημα ΌΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ" ή "θα βγάλω το τάδε κεφαλαιο/κεφάλαια ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ", πίεσε τον εαυτό σου, μην ξεφύγεις από το πρόγραμμα σου! Θα είανι πολύ δύσκολο στην αρχή, αλλά πιέζοντας τον εαυτό σου στο τέλος θα συνηθίσεις και θα γίνει μέρος της καθημερινότητας σου..
Ξέρω ότι όλα τα παραπάνω ακούγονται εύκολα όταν τα λες και αποδεικνύονται δύσκολα όταν τα κάνεις, αλλά κανείς δεν είπε ότι το διάβασμα και το σχολείο γενικότερα είανι εύκολα! Απαιτούν τρώσιμο, πειθαρχία, θυσίες.. Είναι όπως η δουλειά, δεν δουλεύεις όποτε έχεις όρεξη, δουλεύεις σύμφωνα με το πρόγραμμα σου! Ελπίζω να σε βοήθησα..