Διοίκηση Επιχειρήσεων vs Πληροφορική

dimlevi

Νεοφερμένος

Ο dimlevi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Καλησπερα, ειμαι 28 και σκεφτομαι να παω για πρωτο μου πτυχιο στη διοικηση επιχειρησεων στο ΕΑΠ. Υπαρχει αρκετη προυπηρεσια στο retail σαν store manager σε μεγαλες εταιρίες αλλα θα ηθελα να φυγω απο τον χωρο του retail και να εξελιχθω σε καποια θεση γραφειου που να μην εχει σχεση με πωλησεις. Aπλα σκεφτομαι ποσο χρησιμο θα μου ειναι ενα πτυχιο διοικησης επιχειρησεων που ειναι πολυ γενικο στα 30κατι μου για την αγορα εργασιας που υπαρχει τοσος κορεσμος απο αυτο το πτυχιο και αν οντως το χρειαζομαι αν εχω καλη προυπηρεσια ωστε να μπω σε καποια θεση γραφειου μεσα σε εταιρία. Επισης θα εχει καποια προοπτικη αν θελω να φυγω εξωτερικο?

Η αλλη επιλογη μου ειναι πληροφορικη αλλα θα το κανω κυριως γιατι εχει πολλες προοπτικες και καλυτερους μισθους δηλαδη αν ειναι να παρω ενα πτυχίο ας παρω κατι που εχει ζητηση ακομα και στα 30κατι μου και να συνεχισω με πληροφορικη(δε τρελαινομαι για προγραμματισμο και μαθηματικα αλλα αν αξιζει θα κατσω να τα μαθω).

Σκεφτομαι και την ηλικια μου αργοτερα και τι επιλογες θα εχω. Δε θελω να παρω ενα πτυχιο και να φαω 4-6 χρονια απο τη ζωη μου μονο και μονο για να παρω ενα χαρτι να το κρεμασω.

Ποια ειναι η γνωμη σας?
 

Slytherin

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Slytherin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών και Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 1,116 μηνύματα.
Με το πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων θα μπορείς να αποκτήσεις άδεια άσκησης επαγγέλματος Λογιστή Φοροτεχνικού και άδεια Οικονομολόγου.

Η Πληροφορική δεν έχει απαραίτητα καλύτερους μισθούς από έναν Οικονομολόγο.Κάνεις λάθος.

Επιπλέον αν δεν σου αρέσουν τα Μαθηματικά θα τα βρείς σκούρα.

Τι σχέση έχει η ηλικία ; Εγώ είμαι 35 και μόλις τελείωσα το Μεταπτυχιακό και ξεκινάω Αγγλικά.

Απλά να ξέρεις πως οι σχολές που ανέφερες είναι σχολές με επαγγελματικά δικαιώματα ισότιμες με ΑΣΟΕΕ και Πληροφορική συμβατικών πανεπιστημίων αντίστοιχα.
 

dimlevi

Νεοφερμένος

Ο dimlevi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Μα δε με ενδιαφερει να γινω οικονομολογος το θεμα ειναι οτι εχει σχεση η ηλικία εξω στην αγορα εργασιας και βλεπω οτι το πτυχιο διοικησης το εχει 1 στους 3 ελληνες και μικροτεροι απο εμενα. Η ηλικια δεν εχει σχεση με τη γνωση αλλα πιστευω εχει σχεση με την αγορα εργασιας και σκεφτομαι οτι στα 30κατι μου ισως το πτυχιο διοικησης να ειναι άχρηστο.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top