BloodSparrow
Εκκολαπτόμενο μέλος

Πράγματι, έχω και εγώ κάποιους φίλους που έκαναν τόσα χρόνια για να φτάσουν στο Β1!! Προσωπικά, έφτασα στο Β2 μέσα σε μόλις 2 χρόνια και μάλιστα απέκτησα το πτυχίο με sehr gut ^_^. Σε κάθε περίπτωση, προτείνω γερμανική λογοτεχνία, μουσική και ταινίες! Ειδικά το πρώτο, απλά το λατρεύω! Βέβαια, και ένα ταξιδάκι στη Γερμανία δεν είναι καθόλου άσχημη ιδέα, το μόνο πρόβλημα είναι το οικονομικό![]()
Υπάρχει έλληνας που διαβάζει άνετα γερμανική λογοτεχνία ;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
antigonos333
Νεοφερμένο μέλος

Υπάρχει έλληνας που διαβάζει άνετα γερμανική λογοτεχνία ;;![]()
Εγώ για παράδειγμα..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
istudent
Εκκολαπτόμενο μέλος

Υπάρχει έλληνας που διαβάζει άνετα γερμανική λογοτεχνία ;;![]()
πραγματικά είναι πολύ ευκολότερη απο την αγγλική! Μπορείς μια άγνωστη λέξη αν γνωρίζεις τη ρίζα της να καταλάβεις το νόημα, στα αγγλικά είναι πολύ δυσκολότερο αυτό γιατι δεν υπάρχουν οικογένεις λέξεων,,, (δεν ξέρω πως να το περιγράψω αυτό, οι άλλοι που γνωρίζεται γερμανικά σίγουρα μπορείται να κατλα΄βεται τι εννοώ!)
antigonos333
Νεοφερμένο μέλος

πραγματικά είναι πολύ ευκολότερη απο την αγγλική! Μπορείς μια άγνωστη λέξη αν γνωρίζεις τη ρίζα της να καταλάβεις το νόημα, στα αγγλικά είναι πολύ δυσκολότερο αυτό γιατι δεν υπάρχουν οικογένεις λέξεων,,, (δεν ξέρω πως να το περιγράψω αυτό, οι άλλοι που γνωρίζεται γερμανικά σίγουρα μπορείται να κατλα΄βεται τι εννοώ!)
Πολύ σωστά, συμφωνώ απόλυτα!

BloodSparrow
Εκκολαπτόμενο μέλος

Εγω με B2 Goethe πηρα να διαβασω τα ταξιδια του γκιουλιβερ ( το πρωτοτυπο ωστοσο ειναι αγγλικα ) και απλα δε μπορουσα να τα βγαλω περα.Πολλες αγνωστες λεξεις , πρεπει να εισαι συνεχεια με ενα λεξικο , γι αυτο και αμφιβαλλω για το ποσο ανετη ειναι η αναγνωση , ειδικα με ενα β2 , που δε το θεωρω και σπουδαιο για τα γερμανικα(δυσκολη γλωσσα)
Φυσικα εξαρταται και απο το ειδος του βιβλιου που θελεις να διαβασεις.
Ποια βιβλια διαβαζεις antigonos ;
antigonos333
Νεοφερμένο μέλος

Εξαρταται απο το ποσο καλα ξερεις τη γλωσσα.
Εγω με B2 Goethe πηρα να διαβασω τα ταξιδια του γκιουλιβερ ( το πρωτοτυπο ωστοσο ειναι αγγλικα ) και απλα δε μπορουσα να τα βγαλω περα.Πολλες αγνωστες λεξεις , πρεπει να εισαι συνεχεια με ενα λεξικο , γι αυτο και αμφιβαλλω για το ποσο ανετη ειναι η αναγνωση , ειδικα με ενα β2 , που δε το θεωρω και σπουδαιο για τα γερμανικα(δυσκολη γλωσσα)
Φυσικα εξαρταται και απο το ειδος του βιβλιου που θελεις να διαβασεις.
Ποια βιβλια διαβαζεις antigonos ;
Krimis und Jugendbücher, z.B: "Wetterwechsel", "Sommergewitter", "Rein wie der Tod", "Der frühe Tod"...
Ευρισκόμενος στο ίδιο επίπεδο και στα αγγλικά, σε διαβεβαιώνω ότι καταλαβαίνω με πολύ περισσότερη άνεση τα βιβλία στα γερμανικά.
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος

Υ.Γ1: αν θελετε να ακουτε τραγουδια να διαβαζετε και τους στιχους και να τους μεταφραζετε

Υ.Γ2: προτηνω για επισκεψη την πρωτευουσα της Βαυαριας.
Υ.Γ3: γι αυτους που ακουν μεταλλ: Rammstein. Γι αυτους που αγαπουν την ροκ: Silbermond
antigonos333
Νεοφερμένο μέλος

Επαφη με την γερμανικη γλωσσα.. χμ... Αν καποιος εχει να ασχοληθει πολλα χρονια και ξαφνικα θελει να ξεκινησει παλι να ασχολειτε με τα γερμανικα σιγουρα πρεπει να κανει μια καλη επαναληψη.... Εγω προσωπικα προτηνω τραγουδια, ταινιες, κανα περιοδικο αν δεν θελετε να διαβασετε βιβλιο και σιγουρα μια επισκεψη σε μια πολη της Γερμανιας.
Υ.Γ1: αν θελετε να ακουτε τραγουδια να διαβαζετε και τους στιχους και να τους μεταφραζετε
Υ.Γ2: προτηνω για επισκεψη την πρωτευουσα της Βαυαριας.
Υ.Γ3: γι αυτους που ακουν μεταλλ: Rammstein. Γι αυτους που αγαπουν την ροκ: Silbermond
Κοίταξε, συμφωνώ με όλα όσα ανέφερες και ειδικά μια επίσκεψη στη Γερμανία , αλλά γιατί συγκεκριμένα στο Μοναχο;

Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος

Κοίταξε, συμφωνώ με όλα όσα ανέφερες και ειδικά μια επίσκεψη στη Γερμανία , αλλά γιατί συγκεκριμένα στο Μοναχο;![]()
Το προτηνω

antigonos333
Νεοφερμένο μέλος

Το προτηνωπιστευω οτι αξιζει παρα πολλα ειναι ενα υπεροχο πολιτισμικο κεντρο! Υπεροχα κτιρια, τεραστιες πλατειες κλπ κλπ
ονειρο!! Το προτηνω! Και φυσικα ειναι και πιο κοντα σε σχεση πχ με το Βερολινο
Μπορεί να είναι έτσι όπως τα λες

Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος

Μπορεί να είναι έτσι όπως τα λεςδεν μπορώ να κρίνω όμως αφού δεν εχω βρεθεί ακόμη στο Μόναχο
...όσο για την απόσταση κανένα απολύτως πρόβλημα
![]()
εγώ πάντως παραμένω ερωτευμένος με το Düsseldorf
![]()
Εγω αντιθετα δεν εχω παει ποτε στο Ντιζελντορφ... Αν και μαλλον θα το επισκεπτω αυτον τον χρονο ( μακαρι. Αν οχι αυτον τον αλλον σιγουρα)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.