Διαστημικής Επιστήμης και Τεχνολογίας ΕΚΠΑ - ποιότητα σπουδών

quasarfrobey

Νεοφερμένος

Η quasarfrobey αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Καλησπέρα σας. Με ενδιαφέρει το τμήμα Διαστημικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΕΚΠΑ. Μήπως μπορεί κάποιος που φοιτά ή που γνωρίζει να με ενημερώσει για την ποιότητα των σπουδών και το γενικότερο κλίμα της σχολής; Ευχαριστώ
 

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών, Φοιτητής του τμήματος Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,121 μηνύματα.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,850 μηνύματα.
Ήθελε πολύ μυαλό; Γελάνε και οι πέτρες της θάλασσας. Έχει η αμερικάνικη ένωση πολιτειών (ΗΠΑ) ή η Γερμανία ή μια Γαλλία τέτοια Τμήματα και ειδικότητες όπου παράγουν από μια απλή βίδα...για διαστημόπλοιο και έχει και η Ελλάδα! Τα σχόλια περιττά. Πραγματικά τι άλλο θα σκαρφιστούν να φάνε λίγο ζεστό χρήμα φορολογούμενου (-λάκα) πολίτη.
 

Aether

Νεοφερμένος

Ο Aether αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ και μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 23 μηνύματα.
Είναι λίγο περίεργα τα δικαιώματα. Ουσιαστικά από ότι κατάλαβα δεν βγαίνεις μηχανικός. Άρα δεν ειναι αυτό που λέμε aerospace engineering σαν της Πάτρας. Οπότε η αναγνώριση είναι περίεργη.

Προοπτικές για δουλειά έχει καθώς και για έρευνα απλά πρέπει να ασχοληθείς και μόνος πέρα από το πανεπιστήμιο. Να κανεις καποια δικα σου project. Αν σου αρέσει η αεροδιαστημική μπορείς να πας και από μηχανολόγων, ΗΜΜΥ, ηλεκτρολόγων, πληροφορικής. Υπάρχουν πολλοί κλάδοι που ασχολούνται με διαφορετικά προβλήματα. Οπότε μετά είναι εσύ τι θέλεις να κάνεις. Θέλεις να σχεδιάζεις δορυφόρους; Να κάνεις τα ηλεκτρολογικά; Να κάνεις το software τους;

Θα πρέπει να μείνεις στα Ψαχνά και από ότι έχω ακούσει δεν είναι και η καλύτερη περιοχή για φοιτητική ζωή αλλά σημασία έχει τι παρέες θα κάνεις για να περάσεις καλά.

Εταιρειες να μεν υπαρχουν που ασχολουνται με διαστημικη και εχουν ευρωπαικα projects αλλα θελουν μηχανικους. Και οι περισσοτερες εταιρειες αεροδιαστημικης στην Ελλαδα ειναι για ηλεκτρολογικα οποτε θελουν ΗΜΜΥ και συναφη.

Παρολα αυτα το αν θα βρεις εργασια σε αυτο που θελεις ειτε ελλαδα ειτε εξωτερικο εξαρταται απο εσενα. Υπαρχουν πολλες ομαδες αεροδιαστημικης απο αλλα πανεπιστημια οπως ομαδα Mars Rover Challenge στην Πατρα, Spin στην Αθηνα, ASAT και Spacedot στην Θεσσαλονικη και Aspire στην Κοζανη, οπου θα μπορεις να παρεις καλη εμπειρια για να ξεκινησεις. Ακομα και remote μπορεις να μπεις σε καποιες ομαδες. Γιατί πολλα ατομα μετα πανε να δουλεψουν σε εταιρειες χορηγων, κανουν μεταπτυχιακο στο εξωτερικο ή βρισκουν δουλεια στην ESA. Παραλληλα σιγουρα να μπεις σε καποιο εργαστηριο καθηγητη οπου ασχολειται με ερευνα σε κατι που σου αρεσει. Λογικα θα συνεργαζεται με εταιρειες του κλαδου ή ακομα και την ESA οποτε θα εχεις καλα connections. Μπορεις να κανεις δικα σου αεροχηματα σαν projects ή ακομα και Open Source Contribution σε ομαδες αεροδιαστημικης οπως Project Boom, Nexus Aurora και φυσικα διεθνους φημης ελληνικου οργανισμου Libre Space Foundation (ναι ελληνικου). Ευκαιριες υπαρχουν. Το ζητημα ειναι ποσο πολυ το εχεις ψαξει και εχεις ασχοληθει.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top