Για μενα διαλογισμος ειναι, να στο πω και με απλα λογια, να κατανοησεις μεσα στο μυαλο σου το τι εισαι και γιατι εισαι εδω? Ποιος ο σκοπος της υπαρξης σου, να σκεφτεις πραγματα που δεν ειχες χρονο παλιοτερα (και για αυτο θελει πολλη ωρα ακομα και βδομαδες με μηνες αν το παρεις σοβαρα). Εγω προσωπικα κανω ενα ειδος διαλογισμου, για να κατανοησω καλυτερα καποια πραγματα, το τι γινετε στο κοσμο μας, στη ζωη μου, και γενικα να διαμορφωσω μια ιδεολογια, την οποια δεν μου εχουν επιβαλει, και να εχει συναρτηση τη λογικη,τα προβληματα που ενδεχεται να εχει κλπ.
Γενικα ειναι να τα βρεις με τον εαυτο σου και να μαθεις να σκεφτεσαι (και αν σκεφτεις καλυτερα, οι κυβερνησεις και ολοι αυτοι, δε σε θελουν να σκεφτεσαι, γιατι τοτε μπορει να βρεις και τις απατες τους, και δεν μιλαω μονο για οικονομικες κλ., και ετσι δε σε θελουν να εχεις πολυ ελευθερο χρονο και σε μπουκωνουν με διαφορα σκουπιδια).
Και κατι τελευταιο, ο διαλογισμος σε βγαζει απο το αγχος και το στρες και ολα τα προβληματα που εχεις. Και σε κανει ενα ατομο πολυ πιο σκεπτομενο και δημιουργικο, και φυσικα πιο φιλησυχο και ειρηνικο (αν το κανεις σωστα).
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.