DimitrisPtrs
Νεοφερμένο μέλος
Ο DimitrisPtrs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Χαίρεται! Είμαι μαθητής 3ης Λυκείου, και είμαι σε ένα δίλημμα μεταξύ των δύο σχολών. Δεν ξέρω ακριβώς τι θέλω, αλλά ξέρω τι δεν θέλω.
Για λίγο background, είμαι καλός μαθητής, τα μόρια δέν θα είναι θέμα σε καμία περίπτωση. Αλλά από μικρή ηλικία μάθαινα python, c++ και άλλες γλώσσες προγραμματισμού, μαζί με game development unity. Δεν θέλω να ακολουθήσω ΜΟΝΟ game development, αλλά η ανάπτυξη εφαρμογών φαίνεται ενδιαφέρον. Δεν θα έλεγα όχι να μάθω ML/AI κλπ. Και μου αρέσουν τα μαθηματικά και οι φυσικές, γενικά οι επιστήμες. Πολύ καλύτερες από οικονομικά και λογιστικές…
Το θέμα είναι ότι μένω Αθήνα.
Βάση αυτών, θα φαινόταν πως το ΑΠΘ θα ήταν αυτονόητη επιλογή. Αλλα θα πρέπει να μείνω σε απόσταση από την κατοικία μου, και θα πιέσει τους γονείς μου οικονομικά. Θέλω να δουλέψω αλλά δεν θα με αφήνουν. Θα στέλνουν λεφτά και ας μην έχουν.
Ο πατέρας μου λέει πως αξίζει να μείνω Αθήνα και να κάνω κάτι που ίσως δεν μου ταιριάζει και τόσο, αφού δεν με ενδιαφέρουν οι τηλεπικοινωνίες, και το ΠΑΔΑ είναι γεμάτο από αυτά, με σκοπό να κάνω ένα καλύτερο μεταπτυχιακό αργότερα, ίσως στο εξωτερικό.
Από την άλλη, βάση των θέλω μου, το ΑΠΘ είναι πολύ πιο ταιριαστό.
Μπορώ να έχω μια δεύτερη γνώμη? Ευχαριστώ!
Για λίγο background, είμαι καλός μαθητής, τα μόρια δέν θα είναι θέμα σε καμία περίπτωση. Αλλά από μικρή ηλικία μάθαινα python, c++ και άλλες γλώσσες προγραμματισμού, μαζί με game development unity. Δεν θέλω να ακολουθήσω ΜΟΝΟ game development, αλλά η ανάπτυξη εφαρμογών φαίνεται ενδιαφέρον. Δεν θα έλεγα όχι να μάθω ML/AI κλπ. Και μου αρέσουν τα μαθηματικά και οι φυσικές, γενικά οι επιστήμες. Πολύ καλύτερες από οικονομικά και λογιστικές…
Το θέμα είναι ότι μένω Αθήνα.
Βάση αυτών, θα φαινόταν πως το ΑΠΘ θα ήταν αυτονόητη επιλογή. Αλλα θα πρέπει να μείνω σε απόσταση από την κατοικία μου, και θα πιέσει τους γονείς μου οικονομικά. Θέλω να δουλέψω αλλά δεν θα με αφήνουν. Θα στέλνουν λεφτά και ας μην έχουν.
Ο πατέρας μου λέει πως αξίζει να μείνω Αθήνα και να κάνω κάτι που ίσως δεν μου ταιριάζει και τόσο, αφού δεν με ενδιαφέρουν οι τηλεπικοινωνίες, και το ΠΑΔΑ είναι γεμάτο από αυτά, με σκοπό να κάνω ένα καλύτερο μεταπτυχιακό αργότερα, ίσως στο εξωτερικό.
Από την άλλη, βάση των θέλω μου, το ΑΠΘ είναι πολύ πιο ταιριαστό.
Μπορώ να έχω μια δεύτερη γνώμη? Ευχαριστώ!
redpointer
Δραστήριο μέλος
Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 526 μηνύματα.
Το παδα για πληροφορικη ειναι για πεταμα κυριως γιατι ειναι 5 χρονια με πολυ κακη οργανωση δεν θα στο προτεινα. Πηγαινε πληροφορικη αθηνα ειτε οπα, ειτε παπει, ειτε ψηφιακα συστηματα κατι τετοιο.
Debugging_Daemon
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Debugging_Daemon αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών και Φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής Πατρών. Έχει γράψει 149 μηνύματα.
Και το ΟΠΑ για ψιλοπέταμα είναι όταν δεν έχει HW και έχει επιλογής τα Δίκτυα και την αρχιτεκτονική ΗΥ. Αν θέλει να μείνει αθήνα το παιδί καλό θα ήταν να κοιτάξει να πιάσει το ΕΚΠΑ. Το ΑΠΘ είναι καλή επιλογή επίσης αν καταλήξει να φύγει.ηγαινε πληροφορικη αθηνα ειτε οπα, ειτε παπει, ειτε ψηφιακα συστηματα κατι τετοιο.
redpointer
Δραστήριο μέλος
Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 526 μηνύματα.
Σιγουρα οχι παδα παντως!
nickd
Νεοφερμένο μέλος
Ο nickd αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 28 μηνύματα.
Μην παραπληροφορείτε τους ερωτώντες. Στο ΠΑΔΑ δεν βγαίνεις πληροφορικαριος αλλα μηχανικός ΗΥ (computer engineer). Δηλ κανεις και πολυ harware. Aν θελεις μόνο προγραμματισμο δεν πας εκει. Nα ξερεις οτι στον προγραμματισμο δεν παιζει τοσο η σχολη αλλα ποσα χλμ εχεις κανει ο ιδιος με εξασκηση και ενασχοληση. Πολλοι δουλευουν στον χωρο χωρις κανενα πτυχιο ΑΕΙ αλλα με μεγαλη εμπειρια στην πραξη. Αν θελεις να γινεις μηχανικος ΗΥ το καλυτερο τμημα ειναι το CEID στην Πατρα αλλα το ΠΑΔΑ δεν ειναι επ ουδενι για πεταμα.
Παρε οσα μορια μπορεις και τοτε βλεπεις τι επιλογες εχεις.
αλίκη ζήση
Νεοφερμένο μέλος
Η αλίκη ζήση αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Καλησπέρα σας και συγνώμη για την ενόχληση να ρωτήσω κάτι
redpointer
Δραστήριο μέλος
Βγαινεις στα χαρτια μηχανικος ΗΥ αν ηταν εξαρχης να γινεις μηχανικος ΗΥ θα παιρναγες ημμυ η ceid αντικειμενικα. Το επιπεδο ειναι πολυ χαμηλο και δεν αξιζει σαν σχολη. Σε λιγο θα βγαλουμε το παδα οτι ειναι ημμυ εμπ. Αν θες να γινεις προγραμματιστης μπορεις και χωρις σπουδες ναι αλλα μηχανικος ΗΥ απο το παδα ποτε κανενας δεν βγηκε.Μην παραπληροφορείτε τους ερωτώντες. Στο ΠΑΔΑ δεν βγαίνεις πληροφορικαριος αλλα μηχανικός ΗΥ (computer engineer). Δηλ κανεις και πολυ harware. Aν θελεις μόνο προγραμματισμο δεν πας εκει. Nα ξερεις οτι στον προγραμματισμο δεν παιζει τοσο η σχολη αλλα ποσα χλμ εχεις κανει ο ιδιος με εξασκηση και ενασχοληση. Πολλοι δουλευουν στον χωρο χωρις κανενα πτυχιο ΑΕΙ αλλα με μεγαλη εμπειρια στην πραξη. Αν θελεις να γινεις μηχανικος ΗΥ το καλυτερο τμημα ειναι το CEID στην Πατρα αλλα το ΠΑΔΑ δεν ειναι επ ουδενι για πεταμα.
kyriako
Νεοφερμένο μέλος
Ο kyriako αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών και Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ. Έχει γράψει 36 μηνύματα.
Όχι, δεν επιτρέπεται να ενοχλούμε για να κάνουνε ερωτήσεις εδώ
Δεν μαθαίνουν κάτι διαφορετικό οι μηχανικοί πληροφορικής του ΠΑΔΑ όσον αφορά το analog και το digital design από τους ημμυτες και τους ceidες. Οι ceidες κάνουν κυριολεκτικά τα ίδια και είναι η ίδια σχολή, ενώ οι ημμυτες κάνουν τα ίδια+ ενέργεια.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Δεν μαθαίνουν κάτι διαφορετικό οι μηχανικοί πληροφορικής του ΠΑΔΑ όσον αφορά το analog και το digital design από τους ημμυτες και τους ceidες. Οι ceidες κάνουν κυριολεκτικά τα ίδια και είναι η ίδια σχολή, ενώ οι ημμυτες κάνουν τα ίδια+ ενέργεια.
Τελευταία επεξεργασία:
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael είναι αόρατος. Είναι 26 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών Δυτικής Αττικής (Αιγάλεω) και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 12.190 μηνύματα.
Λόγω απόστασης και μόνο, το ΠΑΔΑ είναι η προτιμότερη επιλογή.
Δηλαδή εαν τα βάλεις κάτω θα έβλεπες πως επειδή θα γλίτωνες άπειρο χρόνο και χρήμα, στο τέλος μπορεί λόγω περισσότερης προσωπικής ενασχόλησης να ήσουν πολύ πιο ικανός απο αρκετούς καθαρούς πληροφορικάριους.
Ωστόσο εαν είσαι εντελώς κάθετος στο να ασχοληθείς με το υλικό, έστω και στα μαθήματα του κορμού, καλύτερα να προσπαθήσεις για ΕΚΠΑ πρώτα και μετά ΟΠΑ(βάσει της προτίμησης σου στις φυσικές επιστήμες).
Δηλαδή εαν τα βάλεις κάτω θα έβλεπες πως επειδή θα γλίτωνες άπειρο χρόνο και χρήμα, στο τέλος μπορεί λόγω περισσότερης προσωπικής ενασχόλησης να ήσουν πολύ πιο ικανός απο αρκετούς καθαρούς πληροφορικάριους.
Ωστόσο εαν είσαι εντελώς κάθετος στο να ασχοληθείς με το υλικό, έστω και στα μαθήματα του κορμού, καλύτερα να προσπαθήσεις για ΕΚΠΑ πρώτα και μετά ΟΠΑ(βάσει της προτίμησης σου στις φυσικές επιστήμες).
Sotiris 12
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Sotiris 12 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών και Φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής Πατρών. Έχει γράψει 186 μηνύματα.
Αφου ενδιαφερεσαι κυριως για Αθηνα και πληροφορικη ,το τμήμα του ΕΚΠΑ είναι άριστο τμήμα.
redpointer
Δραστήριο μέλος
Στην τελικη παντως ολοι software engineers γινονται και σπανια θα δεις καποιον να το γυρισει σε hardware ειδικα απο παδα. Πιστευω ειναι ενα τμημα φουσκα γιατι σου λεει οτι γινεσαι και hardware engineer οταν για να γινεις hardware engineer πρεπει να πας ημμυ εμπ και κατεθυνση ηλεκτρονικη. Επισης δεν ξερω κατα ποσο το hardware εχει δουλειες στην ελλαδα και ισως πρεπει να πας αμερικη/ασια.
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael είναι αόρατος. Είναι 26 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών Δυτικής Αττικής (Αιγάλεω) και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 12.190 μηνύματα.
Αυτο που λες δεν ισχύει.Στην τελικη παντως ολοι software engineers γινονται και σπανια θα δεις καποιον να το γυρισει σε hardware ειδικα απο παδα. Πιστευω ειναι ενα τμημα φουσκα γιατι σου λεει οτι γινεσαι και hardware engineer οταν για να γινεις hardware engineer πρεπει να πας ημμυ εμπ και κατεθυνση ηλεκτρονικη. Επισης δεν ξερω κατα ποσο το hardware εχει δουλειες στην ελλαδα και ισως πρεπει να πας αμερικη/ασια.
Η μηχανική υπολογιστών είναι ένας τεράστιος τομέας, με πάρα πολλές υπό εξειδικεύσεις. Δεν κάνουν όλοι τα ίδια πράγματα, και το κατά πόσο θα είναι κάποιος κοντά στην υλοποίηση μέσω ηλεκτρονικών κυκλωμάτων είναι θέμα γούστου κυρίως. Υπάρχουν και εξειδικεύσεις που εστιάζουν σε διαφορετικά επίπεδα αφαίρεσης, μακριά απο την φυσική υλοποίηση.
Επίσης ο μηχανικός υπολογιστών δεν ασχολείται μόνο με υπολογιστές σαν αυτούς που έχουμε στο σπίτι, αλλά με πληθώρα υπολογιστικών συσκευών. Οπότε δεν ισχύει πως θα πρέπει οπωσδήποτε να πας Αμερική. Anyways, από υλικό να κάνεις fallback σε software είναι εύκολο. Το αντίστροφο είναι τρομερά δύσκολο δυστυχώς. Η πλειοψηφία θα κάνει όντως software βέβαια γιατί οι δουλειές είναι περισσότερες, αλλά και επειδή είναι πιο εύκολο να εκπαιδευτείς σε αντίθεση με το υλικό που χρειάζεται πάρα πολύ εμπειρία και χρόνια ολόκληρα για να μπορείς να πεις πως έχεις κάποιο value.
Τελευταία επεξεργασία:
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 26 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Ρωτήστε κάτι
Προσωπικές Συζητήσεις
Πανελλαδικές
Προτάσεις
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
MyPetz