Χαίρεται! Είμαι μαθητής 3ης Λυκείου, και είμαι σε ένα δίλημμα μεταξύ των δύο σχολών. Δεν ξέρω ακριβώς τι θέλω, αλλά ξέρω τι δεν θέλω.
Για λίγο background, είμαι καλός μαθητής, τα μόρια δέν θα είναι θέμα σε καμία περίπτωση. Αλλά από μικρή ηλικία μάθαινα python, c++ και άλλες γλώσσες προγραμματισμού, μαζί με game development unity. Δεν θέλω να ακολουθήσω ΜΟΝΟ game development, αλλά η ανάπτυξη εφαρμογών φαίνεται ενδιαφέρον. Δεν θα έλεγα όχι να μάθω ML/AI κλπ. Και μου αρέσουν τα μαθηματικά και οι φυσικές, γενικά οι επιστήμες. Πολύ καλύτερες από οικονομικά και λογιστικές…
Το θέμα είναι ότι μένω Αθήνα.
Βάση αυτών, θα φαινόταν πως το ΑΠΘ θα ήταν αυτονόητη επιλογή. Αλλα θα πρέπει να μείνω σε απόσταση από την κατοικία μου, και θα πιέσει τους γονείς μου οικονομικά. Θέλω να δουλέψω αλλά δεν θα με αφήνουν. Θα στέλνουν λεφτά και ας μην έχουν.
Ο πατέρας μου λέει πως αξίζει να μείνω Αθήνα και να κάνω κάτι που ίσως δεν μου ταιριάζει και τόσο, αφού δεν με ενδιαφέρουν οι τηλεπικοινωνίες, και το ΠΑΔΑ είναι γεμάτο από αυτά, με σκοπό να κάνω ένα καλύτερο μεταπτυχιακό αργότερα, ίσως στο εξωτερικό.
Από την άλλη, βάση των θέλω μου, το ΑΠΘ είναι πολύ πιο ταιριαστό.
Μπορώ να έχω μια δεύτερη γνώμη? Ευχαριστώ!