Τα οικονομικά μαθήματα είναι: μακροοικονομική,μικροοικονομική,δημόσια οικονομική,πολιτική οικονομία,ιστορία οικονομικών θεωριών,χρηματοοικονομική λογιστική κτλπ. Αυτά περιέχουν ασκήσεις και διαγράμματα που βασίζονται σε μια θεωρία-λογική για να τις λύσεις.Δεν χρειάζεται να ξέρεις εξειδικευμένα μαθηματικά αρκεί πρόσθεση-αφαίρεση και διαίρεση-πολλαπλασιασμό.
Το πτυχίο είναι ενιαίο όποια κατεύθυνση και αν διαλέξεις,δικαίωμα εγγραφής στο ΟΕ έχουν οι απόφοιτοι και των δυο κατευθύνσεων άρα τυπικά όλοι αναγνωρίζονται ως οικονομολόγοι απλά σίγουρα εκείνοι της οικονομικής κατεύθυνσης έχουν παραπάνω γνώσεις.Αυτό βέβαια πιστεύω καλύπτεται με ένα μεταπτυχιακό στα οικονομικά. Άρα ναι μπορεί κανείς να εργαστεί σε τράπεζες απο την θεσμών,τώρα για ορκωτός επίσης μπορείς με τα κατάλληλα μεταπτυχιακά και certifications (ACCA).Όσον αφορά το δικαίωμα διορισμού ως καθηγητής αν δεν κάνω λάθος τώρα επεξεργάζεται,σε μαθήματα ΑΟΘ ,ΑΟΔΕ,Αρχές οικονομίας (όταν ήμουν εγώ Α'λυκείου υπήρχε ένα τέτοιο μάθημα δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα).