Δηλώνουν πρώτη κατοικία τη Μάνδρα για μόρια στις Πανελλήνιες

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών , Φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής Ο.Π.Α. (Αθήνα) και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 7,311 μηνύματα.
Μπορεί η ελληνική κοινωνία να βίωσε με τον πιο έντονο και επώδυνο τρόπο τα οκτώ χρόνια της κρίσης και να πέρασε από τρία μνημόνια, ωστόσο οι κακές συνήθειες του παρελθόντος δεν λένε να εξαλειφθούν.

Τελευταίο παράδειγμα τα όσα συμβαίνουν στην πολύπαθη Μάνδρα Αττικής.Ο υπουργός Παιδειας, Κώστας Γαβρόγλου, από το βήμα της Βουλής κατήγγειλε ότι το τελευταίο διάστημα στην περιοχή της Μάνδρας έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι δηλώσεις πρώτης κατοικίας, προκειμένου επιτήδειοι να επωφεληθούν από τις ευεργετικές διατάξεις για τους πλημμυροπαθείς.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Αναστάσιου Δημοσχάκη, ο οποίος ζήτησε ειδική μοριοδότηση μαθητών της Σαμοθράκης για την είσοδό τους στα πανεπιστήμια, ο υπουργός Παιδείας είπε προς έκπληξη πολλών βουλευτών:

«Θα σας πω για τη Μάνδρα κάτι το οποίο πολλές φορές δεν μας τιμά ως κοινωνία. Προχωρήσαμε στην ευνοϊκή διάταξη. Ανακαλύπτουμε, λοιπόν, ότι υπάρχουν αλλαγές μόνιμης κατοικίας στη διάρκεια αυτού του διαστήματος. Άνθρωποι που ήταν αλλού, στα καλά καθούμενα εμφανίζονται ξαφνικά με μόνιμη κατοικία στη Μάνδρα. Λέω λοιπόν ότι υπάρχει ένα ποσοστό στην κοινωνία μας που κάθε φορά προσπαθεί να εκμεταλλευθεί μια διάταξη που ο πυρήνας της είναι καλός».

Πράγματι, με απόφαση του Κώστα Γαβρόγλου, στις 23/8/18, οι υποψήφιοι από τις περιοχές της Μάνδρας, της Νέας Περάμου και της Κω θα έχουν ειδικό ποσοστό θέσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Το υπουργείο χαρακτηριστικά ανακοίνωσε: «Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου υπέγραψε την Υπουργική Απόφαση που προβλέπει ειδικό ποσοστό θέσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων από τις περιοχές Μάνδρας, Νέας Περάμου και Κω που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές».
Πηγή: iefimerida.gr
 

Angelique.

New member

Η Angelique. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,588 μηνύματα.
Aναμενόμενο να υπάρχουν τέτοια περιστατικά.
Γενικά, χωρίς να θέλω να προσβάλλω κανέναν είναι γνωστή η χώρα μας για τέτοιες λαμογιές.

Θα χρειαστεί έρευνα και κυρώσεις για όσους δηλώνουν ψεύτικη πρώτη κατοικία εκμεταλλευόμενοι όχι μόνο τον νόμο,
αλλά και τα άτομα τα οποία έζησαν την χωρίς προηγούμενο τραγωδία στην Μάνδρα.
 

Jim_Pap

Active member

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών και Φοιτητής . Έχει γράψει 147 μηνύματα.
Τα σχόλια σας...Πόσο πιο κάτω μπορεί να πέσει κάποιος; 0 σεβασμός στους πλυμμηροπαθείς.
 

Jordan

New member

Ο Jordan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής . Έχει γράψει 71 μηνύματα.
Δυστυχώς αυτά τα φαινόμενα συνέβαιναν ανέκαθεν στην χώρα μας, το ζήτημα είναι να παρθούν επαρκή μέτρα για την αντιμετώπιση τους, μιας και οι τυχοδιώκτες δεν θα σταματήσουν ποτέ την εκμετάλλευση στις πλάτες των κακότυχων.
 

xristaras9

Well-known member

Ο xristaras9 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 2,052 μηνύματα.
Kαλά προφανώς εννοεί άτομα που είχαν κάποιο σπίτι στην Μάνδρα και εξαιτίας του νόμου αυτού πάνε και δηλώνουν στην εφορία ώς μόνιμη κατοικία τους την εν λόγω κατοικία αντί για κάποια άλλη περιοχή όχι ότι φτιάχνουν πλαστά έγγραφα για σπίτια που δεν είχαν ποτέ σπίτια στην περιοχή.Αυτό δεν είναι μόνο σύνηθες φαινόμενο εδώ αλλά και σε πολλές άλλες περιπτώσεις όπου άτομα δηλώνουν άλλη κατοικία προκειμένου να μην υπολογιστεί το συνολικό φορολογικό εισόδημα τους και να μπορέσουν να πάρουν το x επίδομα.
Δεν λέω ότι είναι ηθικά σωστό αυτό το πράγμα αυτό είναι άλλη συζήτηση.
 
Τελευταία επεξεργασία:

akikos

Well-known member

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,069 μηνύματα.
Δεν είναι εκμεταλευτες αυτοί που το κάνουν, ο νόμος είναι ηλίθιος.
 

MariaB00

Active member

Η MariaB00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 179 μηνύματα.
Δεν ξέρω που υπάρχει το θέμα.
Αλλά είναι η κλασσική περίπτωση του Έλληνα πατριώτη!
Η Ελλάδα για μια ακόμη φορά νομοταγης.....
Γιατί να κράξουμε;:confused:
:clapping:
 

DumeNuke

Τιμώμενο Μέλος

Ο DumeNuke αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,252 μηνύματα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 60 μέρες:
  • Φορτώνει...
Top