Καλησπέρα, Πρίν απο έναν ακριβώς εναν χρόνο βρισκόμουν ακριβώς στην ίδια θέση, το γεγονός οτι όλες σχεδόν οι σχολές της Ανθρωπιστικών δεν μου άρεσαν σύν οτι η επαγγελματική αποκατάσταση στις περισότερες σχολές είναι μηδαμινή με είχαν κάνει να σιχαθώ το Προσανατολισμό που είχα επιλέξει και εκείνη την περίοδο δεν ήμουν ψυχολογικά καλά. Οι μόνες σχολές που πραγματικά με ενδιαίφεραν απο το πεδίο μου ήταν οι Επικοινωνίας και Δημοσιογραφίας μιας και μου άρεσε η δημοσιογραφία.
Ηρθάν οι Πανελλήνιες και πήγα καλά στα Αρχαία, στην Ιστορία και στο Ειδικό μάθημα των Αγγλικών. Πρώτη επιλογή στο μηχανογραφικό ήταν η σχολή Επικοινωνίας στην Καστορία στην οποία και πέρασα. Το σήμερα; Η Σχολή μου αρέσει αρκετά, έχω περάσει 3/6 μαθήματα στο προυγούμενο εξάμηνο και συνεχίζω δυναμικά, και ποίος ξέρει; ίσως μετά την σχολή και το φανταρικό (άγνωστη λέξη για εσάς τις κοπέλες

) επιχειρήσω ξανά πανελλήνιες απο Θετική ή απο Οικονομίας για Πληροφορική ή Πολυτεχνείο αφού πρώτα καλύψω τα κενά μου στα Μαθηματικά -και στα υπόλοιπα θετικά μαθήματα αν διαλέξω Θετική- που δεν κάλυψα κατα την διάρκεια του Λυκείου
Τώρα τι ακριβώς συμβαίνει στην δική σου περίπτωση; Απλά δεν σου αρέσουν πιά οι σχολές και δεν μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου σε αυτά τα επαγγέλματα; ή μπορείς άλλα απελπίζεσαι με την επαγγελματική αποκατάσταση των περισότερων σχολών;
Άν ισχυεί το πρώτο
Αν μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου να αποφαζίσει πώς θα μαρκετάρει ένα προϊόν ή να καλύπτει τα κενά ασφαλείας σε ένα λειτουργικό σύστημα παρά να διδάσκει γερούνδια και απαρέμφατα κάνοντας ιδιαίτερα ή να ασχολίσαι με διαζύγια και διατροφές τότε επιχείρησε το! δεν έχεις να χάσεις τίποτα, θέλει όμως πρώτα προσπάθεια να καλύψεις τα κενά σου στα Μαθηματικά γιατί μόνο έτσι θα κατανοήσεις και την ΑΕΠΠ και τις ΑΟΘ, αυτά όμως αν θέλεις Οικονομικές και Πληροφορικής σκέτο, ύπαρχουν όμως στο πεδίο αυτό και σχολές όπως οι Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Επιστήμης Υπολογιστών, Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνικών Συστημάτων, Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης που εκτός απο Μαθηματικά έχουν και Πολλή Φυσική άν στοχεύεις εκεί παράλληλα με τα μαθήματα της Οικονομίας κάλυψε και τα κενά σου στην Φυσική Θετικής.
Άν ισχυεί το δεύτερο
Τότε να και ένας ακόμα λόγος να ξαναδώσεις οι σχολές του 4ου πεδίου έχουν πολύ καλή αποκαταστάση, βέβαια υπάρχει υπάρχουν χαραμάδες ελπίδας για αποφοίτους Ανθρωπιστικών σχολών, Σχολές όπως Ειδική Αγωγή, Δημόσια Διοίκηση Παντείου, Διεθνών και Ευρωπαικών Σπουδών (Δικαιώματα οικονομολόγου, λόγω της ύπαρξης οικονομικών μσθημάτων) αλλά και αουτσαίντερ όπως Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων και Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας εξασφαλίζουν αρκετά καλή αποκατάσταση, Ακόμα και ένας Φιλόλογος αν εξιδυκευτεί στην συγγραφή διαφημιστικών κειμένων ή ακόμα καλύτερα στην Υπολογιστική Γλωσσολογία μπορεί να εξασφαλίσει ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον, αυτά τώρα άν μείνεις Θεωρητική.
Τώρα αν θές κάτι άλλο θυμίσου μπορεί να είσαι περιζήτιτη και χωρίς πτυχιο πανεπιστημίου. Υπαρχουν και ΙΕΚ οπου μπορείς να μάθεις ειδικότητες όπως της Γραφιστικής της Κομμωτικής και της Μαγειρικής οι οποίες πληρώνονται καλύτερα απο κάθε πτυχιούχο σε μερικές περιπτώσεις.
Ότι και άν αποφασίσεις η επιλογή είναι δική σου.
Καλή τύχη.