Θα ήθελα να πω και εγώ κάτι σε όλα αυτά. Δεν αναρωτιέται κανείς πώς ακόμη και μέσα σε όλη αυτή την ασάφεια και ακαταστασία με τα δικαιώματα, τον υπερπληθυσμό των σχολών κτλ τουλάχιστον ως μια λογική οι μαθητές επέλεγαν νοητά και συνειδητά σχολές που είχαν ένα ακαδημαϊκό υπόβαθρο και αντικείμενο που κάποιος αποφοιτώντας από αυτές θα μπορούσε να εντρυφήσει περαιτέρω; Έναντι αυτού παρατηρείται μια μετατόπιση του βάρους συνειδητής επιλογής σε επαγγέλματα που ουδεμία σχέση έχουν με αυτό που ορίζεται ως ακαδημαϊκή εκπαίδευση και έρευνα. Τι έχει συμβεί λοιπόν; Είναι μόνο οι τρέχουσες συνθήκες ή κατά την άποψη μου μια αποκάλυψη των τρεχόντων νόμων που διαφεντεύουν τα πράγματα; Δεν επιλέγει κάποιος να πάει σε ένα πανεπιστημιακό τμήμα για να πληρώνεται μετά αλλά γιατί θέλει να μάθει μία επιστήμη και από εκεί και πέρα θα οδεύσει εκεί που θα τον βγάλουν οι επιλογές του. Ας μην εξετάζουμε τα πράγματα μυωπικα και με γνώμονα μόνο την επιβίωση. Παρατηρώ μια απελπιστικά μίζερη νοοτροπία στο ευρύτερο και στενότερο μου περιβάλλον και το ίδιο φαίνεται και στο φορουμ. Ως νέοι που σπουδάζουμε, αφειρωνουμε ώρες από τα καλύτερα μας χρόνια άνωθεν των βιβλίων και αν μου επιτρέπετε μας αξίζει να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον, με αποδοχές αντάξιες των προσόντων μας. Πόσο με νευριάζει άνθρωποι χωρίς διαπιστευτήρια κτλ σε επαγγέλματα τύπου -ιτζής και τα συμπαραμαρτουντα αυτών να πληρώνονται για το έργο τους ντροπιαστικά υψηλά. Και δεν τα λεω υπό υπεροπτικό φακό αλλά με ένα αίσθημα αξιοκρατίας απεναντι σε όλους όσους έχουν θυσιάσει τα χρόνια τους και δεν λαμβανιυν όσα πρέπει. Η κατάσταση με εξοργίζει. Έχω δει πχ τους μισθούς των ειδικευόμενων ιατρών μιας και βρίσκομαι σε αυτή τη περίοδο και πάλι μου φαίνονται χαμηλοί για το έργο που προσφέρουν, τον κόπο των σπουδών και την ευθύνη και τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν . Και αναρωτιέμαι πώς μπορεί κανείς να επιβιώσει;;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.