Δίλημμα επιλογής μεταπτυχιακού προγράμματος: Ανάπτυξη Ενσωματωμένων Συστημάτων

]ifrit[

Περιβόητο μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,451 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους.

Εδώ και λίγες μέρες πραγματικά βασανίζομαι από ένα δίλημμα και σκέφτηκα ότι εδώ θα πάρω πολύ σωστές γνώμες, κρίνοντας από διάφορα thread που έχω διαβάσει κατά καιρούς.

Για να μπω κατ' ευθείαν στο θέμα, βρίσκομαι μεταξύ δύο επιλογών. Το αντικείμενο είναι το ίδιο (ενσωματωμένα συστήματα). Οι επιλογές είναι οι εξής:


Με έχουν δεχτεί και τα δύο και προσπαθώ να βγάλω άκρη με το τι είναι καλύτερο για εμένα. Το πρόγραμμα σπουδών του EMECS μου αρέσει περισσότερο. Όμως, επειδή πρόκειται για κοινό πτυχίο (joint degree από τα 2 πανεπιστήμια που θα επιλέξω να πάω μεταξύ των τριών) προβληματίζομαι πολύ για το τι αναγνώριση θα έχει. Προφανώς τα συμβαλλόμενα πανεπιστήμια είναι πολύ καλά (και ειδικά το Southampton είναι κορυφαίο), αλλά σκέφτομαι τι αντίκρυσμα θα έχει ένα σχετικά άγνωστο πτυχίο στην αγορά εργασίας. Έχετε κάποια γνώμη ή εμπειρία πάνω σε αυτό το θέμα;

Απ' την άλλη, γνωρίζω την αναγνωρισιμότητα του πανεπιστημίου της Uppsala, και προφανώς το πρόγραμμα που με δέχτηκε είναι κάτι που θα έκανα, γι' αυτό και έκανα αίτηση. Οι σπουδές που παρέχει και ο τίτλος που απονείμει, είναι δυνατό χαρτί. Απλά δεν θεωρώ ιδανικό το πρόγραμμα σπουδών του προγράμματος, όπως της άλλης μου επιλογής. Θα έλεγα ότι η προσέγγιση του συγκεκριμένου αντικειμένου από το πανεπιστήμιο της Uppsala είναι πιο κοντά σε IT, ενώ του EMECS είναι περισσότερο engineering προσέγγιση.

Προφανώς δεν με ξέρετε, ούτε εμένα ούτε τα ενδιαφέροντά μου και τις κλίσεις μου, μπορώ να σας πω όμως ότι με την ανάπτυξη ενσωματωμένων συστημάτων έχω ασχοληθεί ενεργά, δηλαδή το αντικείμενο είναι καθαρά και συνειδητοποιημένα αυτό που κάνω και που θα ήθελα να κάνω με περαιτέρω εξειδίκευση και γνώσεις.

Εν κατακλείδι, με προβληματίζει το αν στην μετέπειτα πορεία μου, οι δύο αυτοί τίτλοι ανταγωνίζονται "στα ίσα", ή το δεύτερο παίζει χαμηλότερα, ή αν θέλετε είναι ρίσκο, λόγω της ιδιαιτερότητάς του. Δηλαδή, κοινό πτυχίο από δύο πανεπιστήμια, ή παραδοσιακό πτυχίο; Είμαι πολύ αγχωμένος με την επιλογή αυτή, και οποιαδήποτε γνώμη θα είναι ιδιαιτέρως πολύτιμη.

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fmarulezkd

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο fmarulezkd αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Διδακτορικός και μας γράφει απο Νορβηγία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,775 μηνύματα.
Δε νομίζω πως τίθεται θέμα πιο είναι πιο αναγνωρίσιμο, εξάλλου στον εργασιακό χώρο δε θα κριθείς (μόνο από το χαρτί). Ναι μεν της Upssala είναι τοπ αλλά απ' όσο ξέρω (αν και είμαι άσχετος τη συγκεκριμένη ειδικότητα) του Τrondheim δε πάει πίσω, ούτε αυτό το Αγγλικό σύμφωνα μ' εσένα. Τα πολιτισμικά-οικομικά κριτήρια τα βάζεις τα υπέρ και κατά; Π.χ η Σουηδία θα σου βγει φθηνότερη από Νορβηγία και (ή ίση) με Αγγλία, από την άλλη στο δεύτερο πρόγραμμα θα περάσεις από 2 χώρες, άρα περισσότερες εμπειρίες ή/και ευκαιρίες/διασυνδέσεις.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

]ifrit[

Περιβόητο μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,451 μηνύματα.
Ναι, τα πανεπιστήμια είναι όλα τους πολύ καλά. Απ' αυτό δηλαδή δεν υπάρχει θέμα, και τιμή μου που με δέχτηκαν κιόλας. Σε ό,τι αφορά το οικονομικό, μπορώ να τα υποστηρίξω και τα δύο, οπότε για την ώρα επικεντρώνομαι στα υπόλοιπα κριτήρια.

Προφανώς και συμπεριλαμβάνω τις περισσότερες διασυνδέσεις στα συν.

Νομίζω πως το μόνο που με προβληματίζει είναι το αντίκρυσμα και η αναγνωρισιμότητα του τίτλου. Φυσικά έχεις απόλυτο δίκιο, δε σε κρίνει από ένα χαρτί η αγορά εργασίας. Απλά προσπαθώ να κάνω τη βέλτιστη επιλογή ώστε να βγω στην αγορά εργασίας με τις καλύτερες δυνατές περγαμηνές, εφόσον μου δίνεται η δυνατότητα να κάνω ένα μεταπτυχιακό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

salazar

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο salazar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 209 μηνύματα.
Ωραίο δίλημμα πάντως ;-) Ποια σχολή έχεις τελειώσει αν επιτρέπεται?Προσωπικά το EMECS πρώτη φορά το ακούω αλλά μου φαίνεται αρκετά καλύτερο από το πρόγραμμα της Uppsala.Και αυτό γιατί σου δίνει μεγάλο βαθμό επιλογής/ελευθερίας των μαθημάτων.Και τα 2 φαίνονται καλά.Αν ως προς το περιεχόμενο σε καλύπτουν εξίσου και τα 2 βάλε άλλα κριτήρια:a)κόστοςb)που θα ήθελες να μείνεις/εργαστείς(χώρα) κτλπ.Εύχομαι καλή επιτυχία σε ότι και αν κάνεις!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top