Γνώμη για Στρατιωτικές Σχολές/ Σώματα Ασφαλείας

mariww0

Νεοφερμένο μέλος

Η mariww0 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Καλησπέρα σας!! Ειμαι μια μαθητρια που ξαναδινει φετος πανελληνιες κ ενδιαφερομαι να περασω σε στρατιωτικες σολες ή σωματα ασφαλεια πιο συγκεκριμενα ειμαι αναμεσα στις σχολες λιμενοφυλακων αστυφυλακων ΣΝΔ και ΣΣΕ, έχεε καποια γνωμη ν μου πειτε? για θεμα δυσκολιας σε αυτες τις σχολες κ γενικα την σταδιοδρομια απο καθε σχολη.. ευχαριστω πολυ

Η ΣΣΕ είναι μία πολύ καλή επιλογή, διότι θα τελειώσεις με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού (λογικά και στη ΣΝΔ με τον αντίστοιχο βαθμό τελειώνεις). Αν τελειώσεις κάποια άλλη σχολή παίζει να μην φτάσεις ποτέ το βαθμό του Ανθυπολογαχού, ούτε ακόμη και όταν αποστρατευτείς.

Τα μαθήματα δεν νομίζω πως είναι δύσκολα, οι μετεξεταστέοι συνήθως είναι μετρημένοι στα δάχτυλα.

Το πρώτο δύσκολο κομμάτι είναι η αρχική εκπαίδευση, η οποία θα περιλαμβάνει αγγαρείες, υπηρεσίες και γενικά μια πολύ πιεστική καθημερινότητα με πολλές φωνές (ειδικά στην αρχή θα υπάρχει αρκετή ένταση, λογικά για να φύγουν γρήγορα όσοι δεν αντέχουν).

Αυτή τη στιγμή ίσως πιστεύεις ότι το δύσκολο κομμάτι είναι να βγάλεις τη σχολή, αλλά η μετέπειτα πορεία έχει πολλές δυσκολίες ακόμη. Ως στέλεχος δεν θα έχεις πλέον τις αγγαρείες του εκπαιδευόμενου, όμως μπορεί να έχεις:
  • 2-3 24ωρες υπηρεσίες τον μήνα, ανάλογα τη μονάδα που θα βρίσκεσαι.
  • Θα πρέπει να περιμένεις πολλές μεταθέσεις (αν θες να κάνεις οικογένεια κάποια στιγμή, αυτό δεν είναι και ότι καλύτερο).
  • Θα πρέπει να είσαι πάντα στην πένα.
  • Θα'χεις μόνιμο πρωινό ξύπνημα, και ίσως χρειαστείς αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις σου. Τα ΣΚ δεν υπάρχουν υπηρεσιακά λεωφορεία, καθώς τα στελέχη δεν εργάζονται εκείνες τις ημέρες εκτός αν έχουν 24ωρη υπηρεσία, οπότε αν το ΣΚ έχεις υπηρεσία θα πρέπει να βρεις τρόπο να είσαι στην ώρα σου για την αλλαγή της βάρδιας.
Η ανέλιξη στους βαθμούς δεν είναι αυτόματη και απαιτεί προσπάθεια και κυνήγι. Μέχρι τα 35 είναι εφικτό να φτάσεις στον βαθμό του Ταγματάρχη. Σε αυτό το βαθμό η καθημερινότητα γίνεται πιο διαχειρίσιμη σε σχέση με χαμηλότερους βαθμούς, όμως αυξάνονται οι ευθύνες.

Τέλος, πρέπει να υπάρχουν υποχρεώσεις όσον αφορά τα χρόνια υπηρεσίας. Θα πρέπει να συμπληρώσεις έναν συγκεκριμένο αριθμό ετών, διαφορετικά μπορεί να υπάρξει πρόστιμο σε περίπτωση πρόωρης αποχώρησης. (Νομίζω κάτι αντίστοιχο ισχύει και για το βαθμό.)

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back