Απόφοιτη φιλολογίας εδώ

Μην δηλώσεις ιστορικό αρχαιολογικο εκτός αν ανηκεις σε μια τρομερα μικρη κατηγορία ανθρωπων που είναι τόσο χαρισματική στο αντικείμενο κι εν τέλει θα ζησει απο έρευνα κτλ.Κι φυσικα το το αγαπάει πολυ.
Εχω δει τέτοια παιδιά κι ειναι μετρημένα στα δάχτυλα.Συνηθως ειναι τα παιδιά που γράφουν πολυ ψηλα έτσι κι αλλιώς , και τελειώνοντας τη σχολή εχουν φύγει με υποτροφία έξω.
Ο.τι κι αν σου πουν σε μουσεία, ανασκαφες κτλ δεν υπάρχουν τέτοιες θέσεις, παρα μονο στη θεωρία. Το μονο που υπάρχει ειναι τα ιδιαίτερα που εφοσον δεν σαρεσουν τα αρχαία δύσκολακι.
Γενικα φιλολογος ουσιστικα θα βγεις (κλάδος ΠΕ2 ) αρα εξ αρχης κι μονο που σκέφτεσαι τη σχολη ενω μισεις οπως αναφέρεις τα αρχαια είναι λαθος.
Για όσους θα διαφωνήσουν και θα αρχίσουν τα "κανε οτι αγαπας κι θα πετύχεις", να πω σε αυτο το σημείο οτι τα τελευταία 5 χρόνια της ζωης μου εχω συναναστραφει παρα πολυ κοσμο απο αυτές τις σχολές της φιλοσοφικής(φιλολογία,ιστορικό,φπ κτλ-ξερετε τωρα είμαστε κι πολλα τμηματα ζωη να χουμε) .Με αλλα όνειρα μπήκαμε ολοι κι οταν μας μιλούσαν δεν άκουγαμε.
Τωρα βλεπω τι κάνουμε..... όλοι.
Κι βλεπω τι κανουνε κι αλλα παιδιά απο σχολες κορεσμένες όπως η νομική η κατι τουριστικά με 8.000 κι 9.000 μορια.
Οχι οτι θα πας στη νομική κι θα ανοίξουν διαπλατα η πόρτες η οτι όντως δεν εχει κορεσμό.Αλλα κάποιες σχολές έχουν παραπάνω προοπτικές.Γιατι κι εγω σκεφτόμουν "ελα μωρε ολες το ιδιο ειναι κανε αυτό που αγαπάς"
(Όχι οτι μετανιωσα ακριβώς για τη φιλολογία αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορία)
4-5 χρονια είναι κι θα περάσουν .Κοιτα οταν περάσουν να έχεις ενα πτυχίο να νιώθεις οτι εχεις εστω τη δυνατότητα να κανεις πραγματα.
Αν ημουν εσυ με βαση τις επιλογές που δίνεις θα προσανατολιζομουν περισσότερο σε τουριστικα η Δεσ =)
Νομιζω έχουμε αρκετούς φοιτητές ΔΕΣ που μπορούν να σε κατατοπισουν καλύτερα.
Όπως κι να εχει, πολυ καλη επιτυχία εύχομαι!
Ps:Μιλαω για τα δεδομένα της Ελλαδας.
Γνωρίζω παιδιά κι απο τις πιο κορεσμενες σοχλες στην Ελλάδα που έξω βρηκαν δουλειά ειδικά οσοι εκαναν μαστερ στην αντίστοιχη χωρα που βρίσκονται πρώτα .Δεν σημαίνει οτι κάνουν έρευνα γιατι αυτό οπως ειπα ειναι για λιγους αλλα εχουν , δουλειές που απαιτούν καποιο πτυχίο ΑΕΙ.