Για να φοιτήσω σε κολλέγιο, χρειάζονται συστατικές επιστολές και να ξέρω καλά Αγγλικά;

Ελενα Παλαιολόγου

Νεοφερμένος

Η Ελενα Παλαιολόγου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών. Έχει γράψει 31 μηνύματα.
Γνωρίζει καποιοσ ποια κολλέγια δεν χρειάζονται επιστολές απο καθηγητές λυκείων
Και ποια ειναι εκείνα που στον τίτλο σπουδών υπάρχει το πανεπιστήμιο με το οποίο συνεργάζεται και να αναγνωρίζεται στην Ελλάδα αλλα και το εξωτερικό?

Επίσης εαν υπάρχει πρόβλημα που δεν ξέρω τιποτα απο αγγλικά (θα μάθω)
 

yozerehs

Τιμώμενο Μέλος

Ο yozerehs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 4,969 μηνύματα.
Για το θέμα των επιστολών, δεν υπάρχει κάποιος κανόνας που να ισχύει παντού. Πρέπει να ψάξεις όλα τα κολλέγια που σε ενδιαφέρουν και να δεις ποια ζητούν και ποια όχι. Τα πτυχία που δίνουν είναι απευθείας από το συνεργαζόμενο Αγγλικό Πανεπιστήμιο, δεν φαίνεται πάνω στο χαρτί σε ποιο κολλέγιο σπούδασες. Βέβαια, αυτό δεν παίζει ρόλο όταν έρθει η ώρα να κάνεις την αίτηση αναγνώρισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων του πτυχίου σου στο ΑΤΕΕΝ, γιατί αυτό που θα μετρήσει τελικά είναι η χώρα στην οποία σπουδάσεις κι ας ήρθε το χαρτί από το Ηνωμένο Βασίλειο. Για τυχόν δυσκολίες ή εμπόδια που θα αντιμετωπίσεις μετά την αποφοίτησή σου αναφορικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα/αποκατάσταση, θα πρέπει πρώτα να μας πεις τι θες να σπουδάσεις και το πού θα σε ενδιέφερε να εργαστείς.
Όσον αφορά τη γλώσσα διδασκαλίας, υπάρχουν προγράμματα σπουδών που είναι πλήρως στα Ελληνικά, ορισμένα που είναι 2 χρόνια στα Ελληνικά και 1 στα Αγγλικά και κάποια που είναι πλήρως στα Αγγλικά. Συνήθως, τα κολλέγια κάνουν μαθήματα Αγγλικών, προκειμένου να προετοιμαστείς για το τελευταίο έτος. Ωστόσο, από την στιγμή που λες ότι δεν ξέρεις τίποτα, δύσκολο το βρίσκω μέσα σε δύο χρόνια να προλάβεις να φτάσεις σε τέτοιο επίπεδο, ώστε να μιλάς και να γράφεις με άνεση εργασίες στα Αγγλικά, αν βασιστείς αποκλειστικά και μόνο στα μαθήματα που κάνουν τα κολλέγια. Θα πρέπει να είσαι αποφασισμένη να αφιερώσεις πολύ χρόνο μόνη σου για να μάθεις τη γλώσσα και καλό θα ήταν να κάνεις μαθήματα Αγγλικών και εκτός κολλεγίου.
 

Ελενα Παλαιολόγου

Νεοφερμένος

Η Ελενα Παλαιολόγου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών. Έχει γράψει 31 μηνύματα.
Για το θέμα των επιστολών, δεν υπάρχει κάποιος κανόνας που να ισχύει παντού. Πρέπει να ψάξεις όλα τα κολλέγια που σε ενδιαφέρουν και να δεις ποια ζητούν και ποια όχι. Τα πτυχία που δίνουν είναι απευθείας από το συνεργαζόμενο Αγγλικό Πανεπιστήμιο, δεν φαίνεται πάνω στο χαρτί σε ποιο κολλέγιο σπούδασες. Βέβαια, αυτό δεν παίζει ρόλο όταν έρθει η ώρα να κάνεις την αίτηση αναγνώρισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων του πτυχίου σου στο ΑΤΕΕΝ, γιατί αυτό που θα μετρήσει τελικά είναι η χώρα που φοίτησες και όχι τι γράφει πάνω στο πτυχίο. Για τυχόν δυσκολίες ή εμπόδια που θα αντιμετωπίσεις μετά την αποφοίτησή σου όσον αφορά τα επαγγελματικά δικαιώματα, θα πρέπει πρώτα να μας πεις τι θες να σπουδάσεις και το πού θα σε ενδιέφερε να εργαστείς.
Υπάρχουν προγράμματα σπουδών που είναι πλήρως στα Ελληνικά και ορισμένα που είναι 2 χρόνια στα Ελληνικά και 1 στα Αγγλικά. Συνήθως, τα κολλέγια κάνουν μαθήματα Αγγλικών, προκειμένου να προετοιμαστείς για το τελευταίο έτος, αλλά από την στιγμή που λες ότι δεν ξέρεις τίποτα, δύσκολο το βρίσκω μέσα σε δύο χρόνια να φτάσεις σε επίπεδο να μιλάς και να γράφεις εργασίες στα Αγγλικά, αν περιοριστείς απλά στα μαθήματα που κάνουν τα κολλέγια. Θα πρέπει να είσαι αποφασισμένη να αφιερώσεις πολύ χρόνο μόνη σου για να μάθεις τη γλώσσα και κάνεις μαθήματα Αγγλικών και εκτός κολλεγίου.
Ενδιαφέρομαι κυρίως για την ψυχολογία αλλα θα ήθελα απλα να το σπουδάσω γιατί μ'αρεσει σαν αντικείμενο και οχι για να ασχοληθώ επαγγελματικά. Γνωρίζω κατι σχετικά με τις επιχειρήσεις στο ιντερνετ και θα ήθελα να ασχοληθώ με αυτο αν μου πετύχει.
Θα ήθελα ωστόσο και κάποια στιγμή να φύγω εξωτερικό σκέφτομαι Αγγλία για να κάνω και ενα μεταπτυχιακό αμα μπορώ στην εγκληματολογία. Επίσης απο όσα κολλέγια έψαξα αυτο που μου κινεί το ενδιαφέρον είναι το ist collage αν και δεν τα εχω ψάξει ακομα οσο χρειάζεται.
Μήπως γνωρίζεις ποια είναι τα κολλέγια που είναι στα ελληνικά?
Συγνώμη για το κατεβατό και ευχαριστω που με βοήθησες!
 

yozerehs

Τιμώμενο Μέλος

Ο yozerehs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 4,969 μηνύματα.
Αφού δεν σε ενδιαφέρει επαγγελματικά, τότε εντάξει. Ωστόσο, αν ήθελες να ασκήσεις το συγκεκριμένο επάγγελμα στην Ελλάδα ως απόφοιτος κολλεγίου, τότε αλλάζει το πράγμα, γιατί θα έβρισκες μπροστά σου (αρκετά) εμπόδια. Δεν θα επεκταθώ περισσότερο, αφού έτσι κι αλλιώς δεν σε ενδιαφέρει να εργαστείς ως ψυχολόγος, αλλά θες να σπουδάσεις απλά για το αντικείμενο.
Τα περισσότερα κολλέγια αναφέρουν στις ιστοσελίδες τους τη γλώσσα διδασκαλίας των προγραμμάτων σπουδών που προσφέρουν, οπότε μπορείς να κοιτάξεις απευθείας εκεί. Αλλιώς, επικοινώνησε μαζί τους για να σου δώσουν τις διευκρινίσεις που χρειάζεσαι.
 

ninaki97

Νεοφερμένος

Η ninaki97 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 24 μηνύματα.
Καλησπέρα σας! Yozerehs συγχαρητήρια για την καλή δουλειά στο forum και τις απαντήσεις σου! Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικό με τα κολλέγια. Ενδιαφέρομαι για εξ αποστάσεως φοίτηση σε γαλλικό κολλέγιο της Αθήνας στο τμήμα νομικής. Τι παίζει με την αναγνώριση? Με ενδιαφέρει να μπορώ να ασκήσω το επάγγελμα μόνο, όχι να συνεχίσω σε ακαδημαϊκό επίπεδο. Ευχαριστώ παιδιά!
 

yozerehs

Τιμώμενο Μέλος

Ο yozerehs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 4,969 μηνύματα.
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Για τα επαγγέλματα που απαιτείται η εγγραφή σου στον αντίστοιχο σύλλογο ή επιμελητήριο, τα πράγματα είναι δύσκολα για έναν απόφοιτο κολλεγίου. Εφόσον, μετά την αποφοίτησή σου, λάβει το πτυχίο σου αναγνώριση από το ΑΤΕΕΝ, τότε υποχρεούται από το νόμο να σε εγγράψει ο αρμόδιος σύλλογος και εν προκειμένω ο δικηγορικός σύλλογος στα μητρώα του, αλλά στην πράξη αυτό δεν γίνεται. Αν μπεις στη σελίδα του Δ.Σ.Α. για παράδειγμα, δεν αναφέρει τίποτα για τα πτυχία όσων έχουν αναγνωριστεί από το ΑΤΕΕΝ. Έχεις λοιπόν τρεις επιλογές αν θες να γίνεις δικηγόρος: Είτε δίνεις Πανελλαδικές (ή κατατακτήριες εφόσον μπορείς) και περνάς σε ΑΕΙ, είτε πας απευθείας στο εξωτερικό να σπουδάσεις και μετά έρχεσαι πίσω και κάνεις τη δουλειά σου κανονικά αφού πρώτα λάβεις αναγνώριση από τον ΔΟΑΤΑΠ (τις αναγνωρίσεις από τον ΔΟAΤΑΠ τις δέχονται κανονικά οι σύλλογοι), είτε ως απόφοιτη κολλεγίου προσφεύγεις στη Δικαιοσύνη εναντίον του δικηγορικού συλλόγου, χάνοντας έτσι πολύτιμο χρόνο και χρήμα, πετυχαίνοντας όμως (εδώ ένα παράδειγμα προσφυγής) την εγγραφή σου στα μητρώα του.
 

ninaki97

Νεοφερμένος

Η ninaki97 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 24 μηνύματα.
Δηλαδή αυτό που λένε ότι έχουν απόφοιτους εγγεγραμμένους ήδη στον δικηγορικό σύλλογο του idef δεν είναι αλήθεια? Ή απλά αργούνε στην αναγνώριση? Μου άρεσε το γαλλικό κολλέγιο γιατί προσφέρει προγράμματα εξ αποστάσεως και δεν θα χάνω χρόνο από την δουλειά μου σε μετακινήσεις.
 

yozerehs

Τιμώμενο Μέλος

Ο yozerehs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 4,969 μηνύματα.
Γενικότερα, δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι το τι λέει κάθε κολλέγιο στο site του αναφορικά με αυτά τα θέματα. Επιχειρήσεις είναι, οπότε είναι προφανές ότι θα παρουσιάσουν μια τέλεια εικόνα, όπου όλα μοιάζουν "εύκολα" και "απλά". Από εκεί και πέρα, μπορεί παλαιότερα να γινόταν αυτό που λέει το IDEF, δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε, αλλά σημασία για εσένα πρέπει να έχει το τώρα. Και, καλώς ή κακώς, η κατάσταση σήμερα είναι όπως την περιέγραψα παραπάνω...
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top