Γιατί τόση απαξίωση για το ΠΑΔΑ;

Εγώ είμαι μέλος από το 2008 εδώ φίλε, έχω υπάρξει και admin, έχω σπουδάσει Οικονομικά και μεταπτυχιακό στη Μαθηματική Μοντελοποίηση στα Χρηματοοικονομικά στο ΕΜΠ, δεν καταλαβαίνω που ακριβώς αναφέρεσαι.

Το ότι χωρίς να με γνωρίζεις, επειδή έχω εκ πείρας συγκεκριμένες θέσεις, με κρίνεις ως κομπλεξικό, δείχνει πολλά για το χαρακτήρα σου.

Same shit είστε και το ίδιο άτομο να μην είστε, who cares ? Καλά για τον χαρακτήρα μου μπορεί κάποιος να υποθέσει πολλά, τουλάχιστον εγώ δεν γράφω ανοησίες. Μιλάω για πράγματα που ξέρω επειδή τα έχω περάσει και τα έχω ζήσει. Εσύ πως ξέρεις τι διδάσκεται σε ένα τμήμα που δεν έχεις βγάλει καν, μα τον Θεό δεν ξέρω...

Εσύ περιμένεις ο άλλος να πάει να δουλέψει και να λύνει μαθηματικά. Τόσα χρόνια σπουδών και ακόμα δεν κατάλαβες πως δεν αρκεί ο καλός βαθμός στα "σχολικά" και φοιτητικά μαθήματα για να γίνεις επιτυχημένος μηχανικός και ο,τι πρέπει να έχεις αντίληψη που ξεπερνάει κατά πολύ τα βιβλία.

Απο την άλλη βέβαια, καλά κρασιά.
Μηχανικός δεν είσαι, μαθηματικός δεν εισαι οπότε τι συζητάμε ; Οι εμπειρίες σου είναι παντελώς εκτός πραγματικότητας σχετικά με την μηχανική 😭.
 
Αυτός δεν είναι ο κομπλεξικός πολιτικός μηχανικός που δούλευε σε φροντιστήρια ; 🤔

Θυμάστε που σας έλεγα πως θα επιστρέψει κάποια στιγμή ; Ε μέσα έπεσα, και έπεσα μέσα γιατί δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος κομπλεξικός που μπαίνει σε αυτό το φόρουμ. Το μοτίβο συμπεριφοράς είναι πολύ γνωστό.

Τεσπά, φιλική συμβουλή προς τους νέους μαθητές, μην ακούτε λέξη απο ο,τι λέει ο τυπάς. Κάτι τέτοιοι μαζί με κάτι καθηγηταράδες των πολυτεχνείων κατέστρεψαν γενιές ολόκληρες που τα έβλεπαν όλα υποδεέστερα γιατί ποτέ δεν μπορούσαν να πετύχουν στον ιδιωτικό τομέα και σε πραγματικές συνθήκες εργασίας μηχανικού οι ίδιοι.
Καλα αν γινεις πολιτικος μηχανικος τωρα η αποκατασταση ειναι πραγματικα δυσκολη οποτε δικιο ειχε!
 
Απο την άλλη βέβαια, καλά κρασιά.
Μηχανικός δεν είσαι, μαθηματικός δεν εισαι οπότε τι συζητάμε ; Οι εμπειρίες σου είναι παντελώς εκτός πραγματικότητας σχετικά με την μηχανική 😭.
Μάλλον έχει πέσει πολύ ανεργία στα οικονομικά με αποτέλεσμα να ξοδεύει τον χρόνο του πουλώντας τρέλα σε άλλους.
 
Με το ποσο χαλια ειναι η αποκατασταση οσον αφορα τον κατασκευαστικο κλαδο!
Δεν έχω άποψη, δεν είμαι στον τομέα αυτόν. Στον τομέα όμως που είμαι, σου λεω με σιγουριά πως αν πήγαινα με το τουπέ των "βαριών" γνώσεων, αυτή την στιγμή θα ήμουν άνεργος. Γενικά πέρα απο τους βολεμένους που πάντα υπάρχουν και παντού, λες οι system architects να παίρνουν καλά λεφτά επειδή είναι καλοί στα μαθηματικά ;

Προφανώς έχουν ένα χ επίπεδο αφού αυτό απαιτούνταν για να βγουν απο την σχολή, αλλά ο λόγος που πληρώνονται αδρά είναι πως έχουν αντίληψη σε επίπεδο συστήματος. Κάτι το οποίο δεν μπορεί να αναπτυχθεί μέσα απο μαθηματικά μοντέλα μόνο παρά μόνο με μακροχρόνια επαφή και πειραματισμό με τα πραγματικά συστήματα. Τα μαθηματικά μοντέλα είναι απλώς προσεγγίσεις. Πολύ χρήσιμες και ενίοτε απαραίτητες, αλλά είναι μια πλευρά της ιστορίας μόνο.

Καλή η μαθηματική προσέγγιση του Πολυτεχνείου αλλά πρέπει να τα διαχωρίζουμε. Οι μαθηματικοί ενδιαφέρονται κυρίως για την απόλυτη ακρίβεια των προτάσεων τους. Οι μηχανικοί ενδιαφέρονται για την αντίληψη του συστήματος τους. Αν κάτι είναι 99% ακριβές, για τον μηχανικό αποτελεί αλήθεια. Για τον μαθηματικό αυτό το 1% αρκεί για να το βαφτίσει λάθος. Αν κάποιος κυνηγάει το δεύτερο, πολύ κακώς βρίσκεται στο πολυτεχνείο. Είτε ως φοιτητής, είτε ως καθηγητής κατά την γνώμη μου. Και αυτό το λέω με κάθε καλή διάθεση γιατί κάποιος που είναι inclined να σκέφτεται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα υποφέρει σε λάθος σχολή. Και δεν λέω να μπορεί..λεω πώς του αρέσει να σκέφτεται στην καθημερινότητα του.

Κοιτάξτε να είστε χαρούμενοι όπου είστε και με ο,τι κάνετε, πάρα να θέλετε το τουπέ πως εφαρμόζετε "βαριές γνώσεις".
 
Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back
Top