Γιατί τόση απαξίωση για το ΠΑΔΑ;

OKr

Νεοφερμένο μέλος

Ο OKr δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Έχει γράψει 10 μηνύματα.
Αυτό που λέει ο τίτλος. Δηλαδή σε κάποιο βαθμό οκ το καταλαβαίνω αλλά δηλαδή πανεπιστήμιο έγινε το 2019, δώστε λίγο χρόνο. Εγώ φέτος που περάσω ΜΠΥ στο Παδα έχω καλές εντυπώσεις. Υπάρχουν καθηγητές που φαίνεται ότι ξέρουν και έχουν όρεξη να διδάσκουν. Και οι περισσότεροι από ΕΜΠ, ΑΠΘ, ΕΚΠΑ. Δηλαδή πλέον που έχουν και τα ίδια δικαιώματα με ΕΜΠ δεν ξέρω αν δες περνάς Πάτρα ή ακόμα και ΑΠΘ, αν και για Αθήνα είναι μακριά, αν αξίζει να φύγεις. Μιλάω πάντα για πολυτεχνείο.
Δηλαδή μόνο που ακούν υποψήφιοι φοιτητές αυτά που λέτε, τους διώχνετε και δεν δίνετε χρόνο στο ΠΑΔΑ να ανέβει. Και γιατί μόνο για ΠΑΔΑ, γιατί όχι και για τα υπόλοιπα παλιά ΤΕΙ. Μόνο και μόνο επειδή είναι Αθήνα;

Γενικα η σχολη ειναι ψιλοφουσκα απο εκει που ειχες πρωην τει σε αναγκαζει τωρα να παρεις 5ετες πτυχιο integrated master ενω ο αλλος μπορει να μην θελει 5 χρονια σπουδες αλλα 4. Επισης δες τον μο αποφοιτησης ειναι 7+ χρονια και η οργανωση ειναι πολυ κακη. Το αστειο ειναι οτι το παδα ειναι 5ετες και πιο δυσκολο απο το χαροκοπειο, παπει και οπα (επειδη ειναι 5ετες) αλλα εχει πολυ χαμηλοτερη βαση γιατι και καλα γινεσαι computer engineer και οχι computer science. Στην πραξη κανεις δεν γινεται computer engineer απο εκει απλα παιρνει πτυχιο στα 7+ χρονια για να βρει θεση junior software engineer. Το προβλημα λοιπον ειναι οτι απο πρωην τει ξαφνικα βαραινει πολυ το προγραμμα σπουδων. Δεν ειναι ceid η ημμυ που εκει εξαρχης ειχες υψηλο επιπεδο φοιτητων!

Γενικα η σχολη ειναι ψιλοφουσκα απο εκει που ειχες πρωην τει σε αναγκαζει τωρα να παρεις 5ετες πτυχιο integrated master ενω ο αλλος μπορει να μην θελει 5 χρονια σπουδες αλλα 4. Επισης δες τον μο αποφοιτησης ειναι 7+ χρονια και η οργανωση ειναι πολυ κακη. Το αστειο ειναι οτι το παδα ειναι 5ετες και πιο δυσκολο απο το χαροκοπειο, παπει και οπα (επειδη ειναι 5ετες) αλλα εχει πολυ χαμηλοτερη βαση γιατι και καλα γινεσαι computer engineer και οχι computer science. Στην πραξη κανεις δεν γινεται computer engineer απο εκει απλα παιρνει πτυχιο στα 7+ χρονια για να βρει θεση junior software engineer. Το προβλημα λοιπον ειναι οτι απο πρωην τει ξαφνικα βαραινει πολυ το προγραμμα σπουδων. Δεν ειναι ceid η ημμυ που εκει εξαρχης ειχες υψηλο επιπεδο φοιτητων!
Το τμήμα δεν πρέπει να συγκρίνεται με πληροφορικές αλλά με την ceid ή ακόμη και με την κατεύθυνση των ημμυ. Δεν σπουδάζεις απλή πληροφορική αλλά μηχανικός υπολογιστών. Και κανείς δεν σε αναγκάζει να κάνεις 5 χρόνια σπουδές εφόσον υπάρχουν άλλες εναλλακτικές. Γιατί αν θες να ασχοληθείς με hardware δεν θα πας πληροφορική αλλά ημμυ και αν ξέρεις ότι δεν θες ενέργειες και όλα τα άλλα, αλλά μόνο υπολογιστές, θα επιλέξεις μηχανικούς υπολογιστών. Εγώ έτσι το βλέπω και το έχω συζητήσει με άλλους

Ωραια η ceid και η ημμυ ηταν παντα ομως πολυ δυσκολες σχολες με πολυ υψηλο επιπεδο φοιτητων οχι πρωην τει. Επισης το ημμυ ειναι εξαρχης λαθος σαν τμημα (και εχει αποδειχτει αν δεις την πορεια του καθε αποφοιτου) γιατι ενωνει 2 πολυ "βαριες" επιστημες σε 1 πτυχιο του ηλεκτρολογου μηχανικου και του μηχανικου υπολογιστων. Στην αμερικη και στην αγγλια σπουδαζεις ειτε electrical engineer ειτε computer engineer οχι και τα 2 μαζι. Οσους ξερω απο ημμυ γενικα ειπαν οτι θα επελεγαν πληροφορικη αν γυρναγαν τον χρονο πισω και οι πιο πολλοι το μετανιωσαν που ηταν εκει. Επισης απο ημμυ αν θες να ασχοληθεις με ενεργεια εχεις τα ιδια δικαιωματα με μηχανολογων και ναυπηγων μηχανικων. Δεν ειναι καθολου λογικο 3 διαφορετικες επιστημες να εχουν τα ιδια επαγγελματικα δικαιωματα υπογραφης (γιατι τα επαγγελματικα δικαιωματα ειναι το βασικο για καθε πτυχιο). Τελος σε "αναγκαζουν" να πας εκει καθως αν θες να περασεις αθηνα πληροφορικη ειναι μονοδρομος αν δεν εχεις γραψει πολλα μορια για να μην πας επαρχια. Οποιοσδηποτε θα επελεγε το χαροκοπειο η το οπα αν ηταν να σπουδασει πληροφορικη αντι για πληροφορικη παδα, γιατι εξαρχης αν ηταν τοσο καλος για να ασχοληθει με hardware δεν θα ειχε γραψει και τοσα μορια (το hardware ειναι πραγματικα πολυ δυσκολο).

Ωραια η ceid και η ημμυ ηταν παντα ομως πολυ δυσκολες σχολες με πολυ υψηλο επιπεδο φοιτητων οχι πρωην τει. Επισης το ημμυ ειναι εξαρχης λαθος σαν τμημα (και εχει αποδειχτει αν δεις την πορεια του καθε αποφοιτου) γιατι ενωνει 2 πολυ "βαριες" επιστημες σε 1 πτυχιο του ηλεκτρολογου μηχανικου και του μηχανικου υπολογιστων. Στην αμερικη και στην αγγλια σπουδαζεις ειτε electrical engineer ειτε computer engineer οχι και τα 2 μαζι. Οσους ξερω απο ημμυ γενικα ειπαν οτι θα επελεγαν πληροφορικη αν γυρναγαν τον χρονο πισω και οι πιο πολλοι το μετανιωσαν που ηταν εκει. Επισης απο ημμυ αν θες να ασχοληθεις με ενεργεια εχεις τα ιδια δικαιωματα με μηχανολογων και ναυπηγων μηχανικων. Δεν ειναι καθολου λογικο 3 διαφορετικες επιστημες να εχουν τα ιδια επαγγελματικα δικαιωματα υπογραφης (γιατι τα επαγγελματικα δικαιωματα ειναι το βασικο για καθε πτυχιο). Τελος σε "αναγκαζουν" να πας εκει καθως αν θες να περασεις αθηνα πληροφορικη ειναι μονοδρομος αν δεν εχεις γραψει πολλα μορια για να μην πας επαρχια. Οποιοσδηποτε θα επελεγε το χαροκοπειο η το οπα αν ηταν να σπουδασει πληροφορικη αντι για πληροφορικη παδα, γιατι εξαρχης αν ηταν τοσο καλος για να ασχοληθει με hardware δεν θα ειχε γραψει και τοσα μορια (το hardware ειναι πραγματικα πολυ δυσκολο).
Το θέμα είναι ότι αρκετοί βγάζουν συμπεράσματα μόνο απο τα μόρια εισαγωγής. Επειδή η σχολή μου ειναι και θετική και οικονομικά θα σου πω πως αν είμασταν 15500 θετικής θα είμασταν καλύτερα αλλά τώρα όντος το επίπεδο είναι πιο χαμηλό. Αλλά από θέμα καθηγητές είναι αρκετοί καλοί κάποιο και κάποιοι για φάπες. Αλλά αν δώσουμε λίγο χρόνο (5 χρόνια ) θεωρώ θα ανέβει

Θα ανεβει καθως η μιση ελλαδα μενει στην ατικη οποτε γιατι να παει επαρχια να σπουδασει ημμυ/ceid και να μην κατσει αθηνα να μην πληρωνει ενοικια για 4-5 χρονια. Οποτε στο μελλον μπορει να παει και 16000 (αν δουν οτι πχ αυτο το τμημα εχει οντως καλυτερη αποκατασταση απο αρκετα του εμπ που εχει). Εγω λεω κιολας οτι γενικα ειναι λαθος σχολες οπως ημμυ η τα 5ετη πτυχια πληροφορικης για να γινεις προγραμματιστης. Πχ η ημμυ εμπ ειναι λαθος δεν γινεται να βγαινεις με 1 πτυχιο 2 ειδικοτητες και εχει αποδειχτει απο την πορεια του καθε αποφοιτου πχ ακομα και ο δασκαλακης που ειναι στο mit ειναι επιστημονας υπολογιστων οχι ηλεκτρολογος ή οσοι ασχοληθηκαν με ενεργεια ποτε δεν χρειαστηκαν τις τοσες γνωσεις πληροφορικης. Βεβαια αν βγει καποιος αυτα να τα πει η στους καθηγητες θα τον φανε ενω ειναι η (τραγικη) πραγματικοτητα. Παντως οι πιο πολλοι που ειναι εκει θα πηγαιναν με κλειστα τα ματια χαροκοπειο καθως ειναι 4ετη χωρις βαρια φυσικη κλπ και στην πλειοψηφια η περισσοτεροι θα γινουν sofware engineers και οχι hardware. Σιγουρα θα υπαρχουν εξαιρεσεις αλλα ειναι η μειοψηφια. Οπως και στους ημμυ υπηρχαν ατομα που πηγαν για phd στην αμερικη αλλα η πλειοψηφια το μετανιωσε γιατι η σχολη ηταν πολυ πολυ δυσκολη για να γινουν προγραμματιστες η κατι αλλο.

Πως προκυπτει οτι οι φοιτητες στο CEID ειναι υψηλοτερου επιπεδου απο τους ΜΠΥ στο
ΠΑΔΑ? Η βαση στους ΜΠΥ ηταν 15336 και στο CEID 14500 ....
Επισης εχετε υπ οψιν οτι σημασια εχουν οι δεξιοτητες ενος εκαστου και οχι τοσο η σχολη αποφοιτησης. Υπαρχουν αετοι στην πληροφορικη που δεν εχουν τελειωσει κανενα ΑΕΙ αλλα εχουν κανει 10 διδακτορικα στην πραξη με χιλιαδες ωρες εμπειριας. Γνωριζω προσωπικα οτι το ΠΑΔΑ δεν ειναι μεν ΕΜΠ αλλα υπερεχει απο πολλα ιδρυματα της επαρχιας, βλεπε Δυτ Μακεδονιας, Ξανθη , Βολος κλπ Αλλα επιμενω οτι το κριτηριο ειναι τα ταλεντα και οι προσπαθειες ενος εκαστου, απο χρονια στην πιατσα εχω δει μηχανικους του ΕΜΠ να ειναι πολυ λιγοτερο πολυτιμοι (ευγενικα το λεω) απο καποιους των τοτε ΤΕΙ με τους οποιους κανω την καθημερινη δουλεια. Αν δεν εχεις ευελιξια να μαθαινεις γρηγορα νεα πραγματα, καλη επικοινωνια, προσαρμογη δεν πα ναχεις τελειωσει στην ΝΑΣΑ.....

Εχει ανεβει τωρα η βαση στου ΜΠΥ γιατι εγινε πανεπιστημιο (η μαλλον πολυτεχνειο) και αντι να παει ο αλλος επαρχια να σπουδασει ceid θα κατσει αθηνα γιατι το κοστος ζωης πλεον ειναι στα υψη παντου. Το προγραμματιστης που λες ναι μπορεις μονος σου να μαθεις προσωπικα ξερω ατομα απο τει πληροφορικης που να παιρνουν πιο πολλα απο αποφοιτους ημμυ εμπ αλλα κανενας που ειναι πολυ καλος δεν θα περναγε σε τει. Παντως σιγουρα δεν υπαρχει καποιος που να πηγε να δουλεψει στην amazon, στην meta, στο netflix κλπ που να τελιωσε παδα αλλα σιγουρα υπαρχουν απο ceid και απο ημμυ. Οτι καποιος βρηκε καλη δουλεια στην ελλαδα δεν λεει κατι δεν ειναι τοσο δυσκολο οσο το να πας σε big tech κλπ που εκει θα δεις αποκλειστικα απο ημμυ/ceid κλπ. Με λιγα λογια "αετοι" στην πληροφορικη=sillicon valley και big tech και οχι οσοι βγαζουν 2-3 χιλιαδες ευρω στην ελληνικη αγορα εργασιας!

Παντως σιγουρα δεν υπαρχει καποιος που να πηγε να δουλεψει στην amazon, στην meta, στο netflix κλπ που να τελιωσε παδα
Πρέπει να ενημερώσω τους συναδέλφους μου που πήγαν στο εξωτερικό ότι δεν σπούδασαν στο τμήμα μου.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

οι ceidες και οι iceτες έχουν μπιφ? Εμείς με τους συνάδελφους στο εμπ καλά τα πάμε.

Τελευταία επεξεργασία:
ωραία όλα αυτά αλλά γιατί μόνο για το ΠΑΔΑ και όχι για όλα τα παλιά ΤΕΙ

οι ceidες και οι iceτες έχουν μπιφ? Εμείς με τους συνάδελφους στο εμπ καλά τα πάμε.
Σε όσου ceid έχω μιλήσει μια χαρά θεωρούν το τμήμα μου. Κάποιοι το έχουν μετανιώσει και λιγάκι που δεν το δήλωσαν.

Και για ΕΛΜΕΠΑ και για ΠΑΠΕΛ και για ΔΙΠΑΕ υπάρχει κράξιμο. Για το ΠΑΔΑ βλέπουμε περισσότερες αντιδράσεις γιατί συγκρίνεται άμεσα με ΕΜΠ.

Έστειλα σε έναν φίλο μου από το πολυτεχνείο Κρήτης το άρθρο για την ίδρυση της πολυτεχνικής στο ΕΛΜΕΠΑ και με έκανε block..

Όλα τα τμήματα είναι καλά, μερικά έχουν συγκεκριμένα πλεονεκτήματα εναντίον των αντιστοιχών τους, οι βάσεις δεν λένε τίποτα και ας ελπίσουμε όπου πάει ο καθένας να είναι χαρούμενος.

Και για ΕΛΜΕΠΑ και για ΠΑΠΕΛ και για ΔΙΠΑΕ υπάρχει κράξιμο. Για το ΠΑΔΑ βλέπουμε περισσότερες αντιδράσεις γιατί συγκρίνεται άμεσα με ΕΜΠ.

Έστειλα σε έναν φίλο μου από το πολυτεχνείο Κρήτης το άρθρο για την ίδρυση της πολυτεχνικής στο ΕΛΜΕΠΑ και με έκανε block..

Όλα τα τμήματα είναι καλά, μερικά έχουν συγκεκριμένα πλεονεκτήματα εναντίον των αντιστοιχών τους, οι βάσεις δεν λένε τίποτα και ας ελπίσουμε όπου πάει ο καθένας να είναι χαρούμενος.

Εγώ που είμαι στο ΠΑΠΕΛ (ΗΜΜΥ), μπορώ να πω ότι με την πάροδο του χρόνου οι απαιτήσεις ανεβαίνουν σιγά σιγά όπως είναι αναμενόμενο. Ήδη παρατηρήθηκαν σημαντικές αλλαγές από φέτος στο εργαστηριακό μέρος κάποιων μαθημάτων. Μπορεί να μην έχουμε το "prestige" (you name it) και την διάρκεια στο χρόνο που έχει το Πανεπιστήμιο Πατρών αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε για κλείσιμο.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back