Οταν ολοι γυρω σου ειναι σε ενα κλιμα γιορτινο ειναι λιγο αντικοινωνικο εσυ να μην δεχεσαι να μπεις σε αυτο το κλιμα, λογω των πιστευω σου. Δεν λεμε να ασπαστεις κι εσυ το θρησκευτικο χαρακτηρα της εορτης, εφοσον δεν σε εκφραζει, αλλα το να συμμετεχεις δεν νομιζω και οτι ενοχλει πουθενα, ουτε ειναι κοντρα στην ιδεολογια των αθεων η και αλλοθρησκων ανθρωπων.
Οταν ζεις μεσα σε μια κοινωνια δεχεσαι και τα αντιστοιχα ερεθισματα, αλληλεπιδρουν οι ανθρωποι μεταξυ τους. Το οτι θα γιορτασεις μαζι τους δεν σημαινει και οτι σε αντιπροσωπευει το θρησκευτικο κομματι αλλα το κανεις για να περασεις καλα με δικους σου ανθρωπους και να ερθετε πιο κοντα. Οποτε εγω δεν το βρισκω υποκριτικο ισα ισα για εμενα ειναι ενδειξη σεβασμου το οτι καποιος αποδεχεται τα πιστευω μου και γιορταζει μαζι μου ετσι ωστε να συνυπαρξουμε ολοι μαζι.
Κατα τα αλλα, δεν μπορουμε να αμφισβητησουμε το γεγονος οτι πλεον τα Χριστουγεννα εχουν παρει αλλη μορφη και εχουν καταντησει γιορτη υπερκαταναλωτισμου.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.