Μετά από καιρό διαπιστώνω πως το αρχικό μου μήνυμα κινδυνεύει με κλείσιμο. Μπαίνω χωρίς να συνδεθώ πολλές μέρες και λυπάμαι. Τελικά συνδέθηκα για να απαντήσω σε κάποια πράγματα που πραγματικά με πλήγωσαν. Καταρχήν να δηλώσω την ιδιότητά μου. Είμαι καθηγητής αγγλικών και είχα σκοπό με αυτό το μήνυμα, όπως έκανε άλλη "συνάδελφος", να πω γιατί είναι καλό να διαλέξει κάποιος τα γαλλικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα. Δεν είπα ποτέ τα γαλλικά να αντικαταστήσουν τα αγγλικά (αλίμονο, η κυριαρχία και μόνο της Αμερικής σε όλους τους τομείς, και να θέλαμε, δε θα το επέτρεπε). Από εκεί και πέρα, παρατήρησα πως υπήρξε κάποιος χρήστης, ο nikos georg νομίζω, που υπερασπίστηκε τα γαλλικά κι όχι μόνο με ιδιαίτερο ζήλο. Κρίνοντας από την ηλικία του και το ζήλο του, υποθέτω πως είναι φοιτητής, προφανώς σε κάποιο μεταπτυχιακό ή διδακτορικό, της γαλλικής φιλολογίας. Ήταν πολύ θερμός ο ζήλος του αλλά ως εκεί.
Λυπήθηκα που υπήρξε "συνάδελφος" που χρησιμοποίησε εκφράσεις όπως "μπλιαχ" και "μας τα κάνατε τσουρέκια". Δεν είναι επίπεδο για εκπαιδευτικό αυτό γι'αυτό και την αποκαλώ "συνάδελφο" σε εισαγωγικά. Θα μπορούσα μάλιστα, ως γνώστης καταστάσεων, να πω γιατί η συγκεκριμένη ή έστω άλλοι συνάδελφοί της δεν μπορούν να είναι "συνάδελφοί μου" αλλά δεν το επιθυμώ γιατί θα κατέβει κι άλλο το επίπεδο. Πέραν τούτου, η εν λόγω "συνάδελφος" αμφισβήτησε την αξία της Γαλλίας με διάφορες εκφράσεις. Έχω να πω πως, αν και Έλληνας και επίσης διδάσκων και άρα υπερασπιστής της κυρίαρχης ανά τον κόσμο γλώσσας, θαυμάζω απεριόριστα τη Γαλλία και προσωπικά τους Γάλλους για το πνεύμα τους και μόνο. Θα ήθελα πολύ να το εξηγήσω αλλά φοβάμαι πως θα κατηγορηθώ επίσης για υπέρμετρο ζήλο...Επίσης είμαι σίγουρος πως η συγκεκριμένη δε διαθέτει το κατάλληλο πνευματικό υπόβαθρο για να το καταλάβει. Καλώ πάντως οποιονδήποτε έχει αμφιβολίες, πριν τις εκφράσει ανοιχτά, να ενημερωθεί προτού μιλήσει. Για καμία χώρα δεν επιτρέπεται να κάνουμε "μπλιαχ" και οπωσδήποτε δεν μπορούμε να αμφισβητούμε την ποιότητα μιας χώρας, όπως η Γαλλία. Να πω και κάτι που μπορεί να φανεί ακραίο; Οι Έλληνες οφείλουμε να ντρεπόμαστε για τον εαυτό μας και άνετα κάποιος θα μπορούσε να μας κοροϊδέψει που από πρώτοι γίναμε οι έσχατοι στους περισσότερους τομείς' με πληγώνει κι εμένα που το λέω, αλλά σκεφτείτε το. Κι όμως κανείς δε μας λέει "μπλιαχ", κανείς δε μας κοροϊδεύει. Ίσα ίσα μας τιμούν για το παρελθόν μας και οι επιστήμες ακόμη στηρίζονται στα όσα οι Έλληνες είπαν πρώτοι. Κι ερχόμαστε εμείς οι έσχατοι να πούμε "μπλιαχ"; Και μάλιστα αυτό λόγω ανταγωνισμού;... Τι επίπεδο...
Λυπάμαι μάλιστα που η συγκεκριμένη εδώ μέσα έχει κάτι παραπάνω ρόλο συντονίστριας.
Εκνευρίστηκα και σίγουρα φάνηκε αλλά ειλικρινά έχω μείνει άναυδος από το επίπεδο που κρύβει λόγους ανταγωνιστικούς. Αν είναι δυνατό, οι καθηγητές που πρέπει να δίνουμε το παράδειγμα στα παιδιά να τρωγόμαστε μεταξύ μας και μάλιστα με εκφράσεις μη ποιοτικές και δίχως επιχειρήματα! Δεν μπορώ να φανταστώ δηλαδή ότι θα μαλώνω στο σχολείο, ότι θα ανταλλάξω τέτοιες εκφράσεις με συνάδελφο. Αλλά θα μου πείτε εδώ είναι διαδίκτυο, η χώρα της ανωνυμίας...
Καλώ τον υπεύθυνο της ιστοσελίδας όχι μόνο να μην κλείσει το θέμα μου, αλλά να θέσει όρια στους συντονιστές που εμπιστεύτηκε. Αν βοηθά, θα με ικανοποιούσε να σβηστούν κάποια μηνύματα που δεν προέρχονται από'μένα και που κρίνει ότι πρόσβαλαν το χώρο'μαζί και οι απρεπείς εκφράσεις της "συναδέλφου" που μας θίγουν ως ανθρώπους/εξπαιδευτικούς/Έλληνες.
Αυτά έπειτα από μια πολύ σύντομη παραμονή στο γλυκό και πολύ χρήσιμο κατά τα άλλα φόρουμ.